Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Pai tocmai acesta e spilul ( toate per ansamblu ) ... Eu le stiu din tehnica aviatica , am vazut exemplare in realitate , " pe viu " cum se zice ... fabricate de o firma austriaca . De asemenea , am vazut niste " jucarii " produse de Graupner pentru aeromodele de performanta ... adevarate bijuterii , aproape " la propriu " . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Vibratii mai putine, da! Dar silentioase nu sunt deloc! Ba din contra, fac o gramada de zgomot! Pentru aviatie prezinta niste avantaje de necontestat, dar pe sosea....consuma cam mult pentru ce ofera fata de un motor clasic. Apropo de aviatie...parapanta lui Bear Grills cu care a zburat peste Everest avea motor Wankel.

Link spre comentariu

Am citit cite ceva despre motoare Wankel. Sint motoare mult mai compacte(gabarit mai mic) decit motoarele clasice si mai complicate decit ele. Singura problema, e uzura destul de mare a corpului si a ''paletelor'', care asigura etansarea. Deasemenea puterea motorului este mai mare decit la motoarele clasice avind aceasi capacitate.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Eu zic ca cei de la Mazda te`ar cam contrazice...

Când nu te interesează decât performanța versus consumul exagerat de ulei și poluarea rezultată de injectarea lui direct în camera de ardere, e normal că vor fi și păreri pro.....

La fel și în domeniul militar, când trimiți o dronă de milioane de dolari în luptă, ultimul lucru care te-ar interesa ar fi gradul de poluare al motorului....oricum e destinat unui instrument al morții.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări