Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa digitala 0-20V 0-2A cu afisaj LED si encoder

Postări Recomandate

eu as masura tensiunea de la iesirea operationalului de amplifica tensiunea de pe sunt.. pinul 7 ala... pe sunt e tensiune f mica ... avand 0,01 ohmi la 5A ai abia 50mV ... ne poti arata si cablajul sa vedem si noi daca e ok ?

eu as masura tensiunea de la iesirea operationalului de amplifica tensiunea de pe sunt.. pinul 7 ala... pe sunt e tensiune f mica ... avand 0,01 ohmi la 5A ai abia 50mV ... o mai "ridici" cu semireglabilul, dar amplificarea e cam 30 .. ne poti arata si cablajul sa vedem si noi daca e ok ?

Link spre comentariu

Aia e o gluma de sursa și nu merita realizata decit în scop didactic.

Sursele ce sint realizate cu bucla de stabilizare prin procesor sint prea lente ca timp de reacție pt a fi utile ca sursa reglabila "de laborator".

Genul acesta de surse se put utiliza cu succes numai la consumatori ficsi la care vrem sa le modificam puterea/tensiunea, de exemplu la alimentarea unei rezistente de încălzire sau la controlul turației unui ventilator.

Link spre comentariu

Aia e o gluma de sursa și nu merita realizata decit în scop didactic.

Sursele ce sint realizate cu bucla de stabilizare prin procesor sint prea lente ca timp de reacție pt a fi utile ca sursa reglabila "de laborator".

Genul acesta de surse se put utiliza cu succes numai la consumatori ficsi la care vrem sa le modificam puterea/tensiunea, de exemplu la alimentarea unei rezistente de încălzire sau la controlul turației unui ventilator.

si ce propui ? analogic cu vizualizare aflanumeric ? :) important este ca omul sa se simta bine :d pana una alta nu am vazut pe acest formu o sursa pe care sa ne multumeasca pe toti sa zicem asta este si o facem toti !

Link spre comentariu

Si nici n-ai sa vezi asa ceva, suntem cu totii prea subiectivi ca sa cadem de acord asupra unei singure scheme ca universal satisfacatoare, daca mai pui la socoteala si diferentele cat priveste experienta personala si profesionala, lucrurile se complica si mai mult. Si totusi daca toate astea s-ar rezolva si ar aparea o singura schema care sa multumeasca pe toti, sectiunea asta ar deveni al naibii de plictisitoare.

Link spre comentariu

suntul 0,1 ohmi , 4 buc in paralel

am ales aceasta schema fiindca cu un mcu rezolv totul

sursa controlata digital , V-A metru cu afisaj LED si un encoder

se poate realiza intr-o carcasa mica daca se alimenteaza din sursa de laptop

pcb-ul e facut mare , pentru o carcasa si teste

Editat de GanMark
Link spre comentariu

eu zic ca poate acel 0,025 ohmi in loc de 0,01 ohmi poate fi cauza oscilatiei, a valorilor alea ciudate la curent... poate depaseste valoarea maxima masurata si apar erori... eu sm mai prezentat un calcul msi sus: 0,01x33x5=1,65V cu rezistenta echivalenta ar fi 4,125V. nu stiu ce referinta foloseste picul, dar daca e interna 2,5V sau 1,1V atunci apar depasiri de maxim

Editat de niq_ro
Link spre comentariu

pana la urma am testat C pe pinii 5 si 6 la LMC....

doar pe pin 5 s-a simtit ceva , adica un 0.47uF oscila putin ultima cifra

setat la 5V dupa care am marit tensiunea si iar oscilatii ca inaine

sunt de 0.01 nu am , dar pot testa cu inca 4 in paralel pe sunt , aproape de realitate....

LE: am testat cu inca 4 in paralel.....tot asa oscileaza ca inainte

Editat de GanMark
Link spre comentariu

Aceasta sursa functioneaza, totusi, nu este recomandata incepatorilor, mi-a spus Luhan Monat prin 2011 cand l-am intrebat despre unele neclaritati ce le aveam.
El a facut aceasta sursa cu piese recuperate, dupa cum se observa in lista de materiale la L1 scrie <unknown>, adica valoare necunoscuta, asta am uitat sa-l intreb.
Eu am facut rost de materiale, dar, nu am mai reusit sa ma apuc de ea, poate intr-o zi...
Mi-a mai spus ca stie cativa incepatori care au reusit totusi sa o realizeze.

by_Luhan_M.jpg

Link spre comentariu

Postul meu de pe pagina precedenta chestiona daca sursa poate mai mult de 20W. Astfel, daca becul tau auto are 55W, apoi chiar cu suntul de 10mohmi, intra probabil in protectie si facea on-off-on-off etc.

Iar lucrand cu 25mohmi, atunci detecteaza un curent mult mai mare si iar intra in protectia on-off-etc. D-aia era interesant sa arati forma oscilatiilor. Dintre cei intrati aici, macar vreo 2 tot deduceau ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări