Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

YAMAHA RX-V2700

Postări Recomandate

http://fastupload.ro/6d13ee7d9ed0778b3395faee236170d0.html linc schema download

La scula din titlu dupa un soc de retea amutit nu se mai alimenteaza. am luato la verificat si pe placa de retea Power4 sckema la pagina 14 (ma scuzati dar nu am reusit sa selectez numai schema sursei asa ca m icarcat schema poate o mai vor si alti colegi )am gasit trafo X702 intrerupt primar si tranzistorul Q6

cu o conductie ciudata pe ohmetru probabil defect dar pina marti cind imi vine testerul de mosuri nu sint

sigur. ce nu inteleg e cum merge sursa asta daca ma puteti ajuta si pe mine sa inteleg in fine problema e daca pot sa montez un trafo cu 5-6v in secundar?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fane

10

• Florinel TV

6

• surubarila

2

• winstyle

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chiar ai nevoie de un tester ca să verifici un MOSFET ? Se verifică destul de ușor și fără tester . Ce serie are MOSFET-ul ?

Da , poți pune un transformator care să scoată 5-6 volți , valoare efectivă .

Puntea cu diode din primarul transformatorului și tranzistorul MOSFET formează un comutator electronic .

Link spre comentariu

Asa am zis si eu dn.Florin dar pentru a nu mai avea dubii am decis sa ma dotez si cu un tester de mosuri va multumesc pt ajutor totusi ce asputea folosiin loc la un pret rezonabil

Link spre comentariu

In locul acelui MOSFET , merge și unul dintr-o sursă in comutație , in capsulă TO220 , de exemplu .

In locul testerului , doar multimetru + o baterie de 9 volți (și puțin descărcată dacă este , nu-i problemă ) ,folosită pentru polarizarea porții la MOSFET-urile de tensiune mai ridicată , la care tensiunea dată de multimetru pe scala ''diodă'' nu este suficientă să deschidă MOSFET-ul (este sub valoarea tensiunii de prag) .Conducția DS se verifică pe scala precizată anterior a multimetrului . Și uite așa nu ''ingropi'' niște bani in ceva inutil ...

Link spre comentariu

Asa am zis si eu dn.Florin dar pentru a nu mai avea dubii am decis sa ma dotez si cu un tester de mosuri va multumesc pt ajutor totusi ce asputea folosiin loc la un pret rezonabil

Despre ce tester este vorba? cit despre mosfet nustiu nici un echivalent ca este

General-Purpose Switching Device Applications , unde este montat acest mos?

Link spre comentariu

Nu e cel de la dn doru e luat de pe ok la 200 modelul cu tft color si acumulator incarcare usb

Oricum trbuie sa investesc in amc-uri cele pecare le am siau cam facut treaba osciloscoapele mau lasat etc. asa ca urmeaza creo doua luni de munca fortata pentru ele

Oricum trbuie sa investesc in amc-uri cele pecare le am siau cam facut treaba osciloscoapele mau lasat etc. asa ca urmeaza creo doua luni de munca fortata pentru ele

Link spre comentariu

In locul acelui MOSFET , merge și unul dintr-o sursă in comutație , in capsulă TO220 , de exemplu .

In locul testerului , doar multimetru + o baterie de 9 volți (și puțin descărcată dacă este , nu-i problemă ) ,folosită pentru polarizarea porții la MOSFET-urile de tensiune mai ridicată , la care tensiunea dată de multimetru pe scala ''diodă'' nu este suficientă să deschidă MOSFET-ul (este sub valoarea tensiunii de prag) .Conducția DS se verifică pe scala precizată anterior a multimetrului . Și uite așa nu ''ingropi'' niște bani in ceva inutil ...

Daca il cumpara DOAR pt. verificarea acelui mosfet nu merita.In cazul in care ii vin frecvent defecte gen surse in comutatie , invertoare-LCD sau altele , da.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări