eps Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 (editat) Buna ziua, credeti ca piesa verde din imagine este un ntc ? codul scris pe aceasta piesa este 07 361.Ce rezistenta ar putea avea? Editat August 19, 2017 de eps Link spre comentariu
eps Postat August 19, 2017 Autor Partajează Postat August 19, 2017 Am revenit cu ceva detalii,piesa (ntc) are rezistenta infinita(cred ca este intrerupta) si este inseriata cu o rez. de 10k si o dioda 1n4007,acest grup alimenteaza un optocuplor. Link spre comentariu
eps Postat Decembrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Se poate inchide Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Nu ne spuneti si noua secretul? Link spre comentariu
eps Postat Decembrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Nu este nici un secret,am ramas fara obiectul muncii putin timp de la adresarea intrebarii.Recunosc ca a trecut cam mult timp de atunci . O seara buna Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) 07 361 este modul de marcare a varistoarelor MOV. 0,7kW si 360V (36 x 10^1 = 36 x 10 = 360V) Editat Decembrie 2, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) 07 este diametrul discului de metal oxid în mm. Diametrul exterior al varistorului este ceva mai mare . Desigur, cu cât este mai mare această valoare cu atât varistorul este mai ”puternic” dar nu ca o putere în W sau kW - nu este definit așa ceva pentru un varistor . Uite aici de exemplu : https://www.bourns.com/docs/Product-Datasheets/MOV14D.pdf EDIT . Există un fel de putere disipată maximă dar care nu este relevantă în utilizarea ca protector a varistorului . Editat Decembrie 2, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 In mintea mea a fost o echivalenta cu diode TVS: Bine ca am aflat macar la pensie cum sta treaba. Multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 La diodele TVS produsul între Ipp și Vclamp este aproximativ constant - aia este puterea de impuls ( 400, 600, 1500 W) . La varistori puterea de impuls crește cu tensiunea , aici mai degrabă putem vorbi de un curent care se menține constant , de aceea am zis că la varistori nu există o valoare similară cu puterea de impuls de la TVS. Mai mult nici puterea disipată maximă deși fizic are aceeași semnificație nu are aceeași relevanță. Varistorii sunt concepuți pentru a acționa accidental, rar. Ei se uzează cu fiecare acționare . De aceea o putere medie disipată nu este relevantă. TVS-urile în schimb pot acționa repetat fără să se degradeze de aceea la ele se poate avea în vedere o putere medie disipată . TVS-urile dintr-un flyback se încălzesc ( mai mult sau mai puțin, după caz ) . Varistorii nu se încălzesc în funcționare normală sau dacă se încălzesc o fac pe seama curentului de pierderi nu a străpungerii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum