one Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 (editat) Sunt destul de ignorant in ceea ce priveste DAC-urile audio. Am intentia sa cumpar asa ceva. Edit: de fapt vazusem cu USB dar am pierdut linkul. Acum caut o versiune USB. Mai trebuie sa imi fac griji de calitatea placii audio din PC? Imaginez ca daca e pe USB atunci aceasta ar putea chiar sa lipseasca. Probabil placa audio din PC este chiar un DAC si un circuit mixer pentru intrari-iesiri. Dar daca as fi avut o intrare digitala de tipul SPdif sau optica ? Placa de sunet mai are relevanta ? Daca da, de ce ? Intentionez sa ascult numai stereo, momentan nu ma intereseaza 5+1 sau 7+1... etc. Multumesc. Editat August 19, 2017 de one Link spre comentariu
matzah Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 (editat) Salut, In linkul de ebay, acolo este ad litteram un dac. Preia digital (optic,coaxial) si scoate analog (rca-uri). Daca ar avea un USB, ar fi recunoscut de catre calculator in clasa "USB audio device" si implicit considerat placa audio. Va functiona independent complet de placa audio a calculatorului, calitatea sunetului depinzand strict de performantele dac-ului in sine. Nu ar mai fi nevoie de placa audio a calculatorului, cu ea sau fara ea e acelasi lucru. Daca dac-ul de cumparat are de exemplu si optic + usb, atunci probabil va face selectia sursei prin vreun comutator. O placa de sunet este o combinatie de dac (iesiri) + adc (intrari) + ceva matzaraie digitala (firmware-uri, mixat semnale etc). Un dac in genere n-ar avea partea analogica de intrare, in rest, daca accepta conexiunea usb, e vazut identic unei placi de sunet de catre calculator. Editat August 19, 2017 de matzah 1 Link spre comentariu
one Postat August 19, 2017 Autor Partajează Postat August 19, 2017 (editat) Multumesc pentru raspuns. De fapt am pus intrebarea gresit si imi dau seama acum. Problema pe care o remarc in general la PC si cititoarele ieftine este interferenta si as dori o izolare galvanica. Detin un izolator USB dar nu asta as dori sa imi clarific. Nu are deosebita importanta intrarea USB sau optica dar ma intereseaza daca schimba cu ceva alegerea uneia sau alteia. Daca intrarea este USB,precum aici sau aici, depinde calitatea de convertorul USB? Unde are loc conversia de la FLAC la PCM? In computer sau in acest convertor USB "placa de sunet externa". Imaginez ca de la PCM la analog se ocupa DAC-ul... Editat August 19, 2017 de one Link spre comentariu
modoran Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 Conversia de la FLAC la PCM are loc in driver ( software ) sau, daca placa de sunet stie asa ceva, poate implementa asta in hardware, rezultatul fiind perfect identic in ambele cazuri. De fapt multe placi de sunet accepta PCM, conversia se face in software ( numit generic "codec" - avantajul e ca se poate reda orice format audio - la iesirea din software rezulta PCM ce e livrat placii de sunet ) Link spre comentariu
sesebe Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 Daca vrei numai sa asculti muzica nu-ti mai trebuie si placa de sunet daca ai un DAC pe USB dar daca vrei si intrare audio iti trebuie o placa de sunet completa ce poate fi tot pe USB. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum