UDAR Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 asta in timp ce in pdf-ul 2sk-ului , ni se prezinta un id max de 0,7 amperi , oarecum constant in intervalul 25 grade ...100 grade . cum 0,7 este mai mare decit 0,6 ... am sarit peste el si am cautat alt exemplu . Nu voiam să mai insist d-le @misuraelectronic dar dezinformați - nu știu motivul , poate necunoașterea ? La toate MOSFET-urile curentul maxim de drenă este mai mic la 100-150°C față de cel de la 25°C . Faptul că nu scrie în DS nu înseamnă că acest lucru nu se întâmplă. Motivul scăderii IDmax este creșterea rDSon . Puterea disipată în CC fiind practic ID2 * rDSon e clar că trebuie să scadă curentul pentru a menține aceeași putere disipată. Ori, în DS lui 2SK3850, la figura notată IT09152 ( rDSon versus Tc ) se vede clar că rDSon crește de la 14Ω la 25°C la 26Ω la 125°C . IDmax scade, evident, pe măsură. ( La ceva peste 0.5A după aproximările mele ). Link spre comentariu
UDAR Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 Ps: nu știu ce dracu se intimpla dar din ce în ce mai mulți oameni serioși de aici de pe forum încep sa se prosteasca parca lăsându-se antrenați în tot felul de controverse puerile. Ai dreptate, dacă vedeam la timp postarea ta poate îmi cenzuram ultimul post , dar acum răul e deja făcut . O fi de la căldură ? . Dar, poate servește totuși cuiva postarea mea. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 La toate MOSFET-urile curentul maxim de drenă este mai mic la 100-150°C față de cel de la 25°C . Faptul că nu scrie în DS nu înseamnă că acest lucru nu se întâmplă. puneti mina si mai cititi , stimate domn , abia dupa aceea sa va contraziceti cu mine ... http://www.st.com/content/ccc/resource/technical/document/datasheet/f1/46/49/9e/39/8f/49/aa/CD00002670.pdf/files/CD00002670.pdf/jcr:content/translations/en.CD00002670.pdf in datasheet-ul de mai sus , priviti la varianta to220 ... ce sa vezi , id maxim constant = 80 amperi si la 25 de grade , si la 100 de grade . si , ca sa raspund la ultima parte a precedentei postari ... dap , foloseste tomberonului de gunoi al istoriei internetului . Link spre comentariu
UDAR Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 D-le @misuraelectronic răspunsul dumitale demonstrează clar că nu stăpânești problema . Aveam bănuieli că e așa , acum sunt sigur. În exemplul care l-ai dat scrie clar că ID este limitat de capsulă . Asta înseamnă că , oricât de mică ar fi disipația pe structura de siliciu internă , capsula (în principal firele de legătură) limitează curentul . Această situație apare la tranzistorii de foarte mare putere și nu contrazice cu nimic ce am spus eu mai sus . Dacă ai priceput bine , dacă nu asta e . Am scris pentru cei care pricep. Link spre comentariu
sesebe Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 (editat) puneti mina si mai cititi , stimate domn , abia dupa aceea sa va contraziceti cu mine ... http://www.st.com/content/ccc/resource/technical/document/datasheet/f1/46/49/9e/39/8f/49/aa/CD00002670.pdf/files/CD00002670.pdf/jcr:content/translations/en.CD00002670.pdf in datasheet-ul de mai sus , priviti la varianta to220 ... ce sa vezi , id maxim constant = 80 amperi si la 25 de grade , si la 100 de grade . si , ca sa raspund la ultima parte a precedentei postari ... dap , foloseste tomberonului de gunoi al istoriei internetului . Mai bine nu puneati comentariul asta pt ca demonstreaza ca nu stii sa interpretezi cum trebuie un datasheet. Scrie clar in datasheetul atasat de tine ca este limitat curentul de capsula si nu de pastila de siliciu. Limitarea este datorata topirii pinilor si bondwire-lor interne iar limitarea curentului data de siliciu este muuult mai sus un indiciu fiind "Drain current (pulsed) 320A" care este urias. In figura 12 din datasheet se poate vedea ca la 150grade Rds-on este de 1.5 ori mai mare decit la 25grade si ajunge la aproape de 2 ori mai mare la 170grade (temp maxima a pastilei de siliciu). As vrea sa gasesc si eu un tranzistor asa cum sustineti ca exista....dar inca nu s-a inventat asa ceva. Editat August 19, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate