marius75 Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 Au ajuns piesele. Pana la urma se pare ca rezistentele de 68r sunt de 10W, desi pe site scria 9W. Mie imi convine. Sarma de Cu Em, am comandat de 1,1mm, cred ca-i suficient de groasa. Am si o masuratoare pentru o bobina de 0,5Kg (daca intereseaza pe cineva). Driverele AN02 s-au potrivit pe goarnele care le aveam (Tweeter piezzo F28) imi era cam frica sa nu difere filetul. Condensatori am recuperat 2 x (mkp 0,1uF/0,22uF)250V si 2 x (mkt 0,1uF/0,47uF)250V...n-am gasit sa cumpar noi pana acum. Trebuie sa ma apuc de bobine...am improvizat eu un atelaj, sper sa iasa bine. Link spre comentariu
Shambala Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 Pt bobina de pe inalte era suficienta si sarma de 0,8mm diam. Link spre comentariu
Sharky Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 eu as pune minim 1mH la bobina de la medii. Depinde cate medii are MB-ul respectiv. Reglezi tu la ureche. Plus as folosi un miez de fier. Taie si tu din ceva. Avand in vedere despre ce difuzoare vb, miezul e perfect justificat. Scoate niste prize sa poti testa cum suna mai bine. La inalta cred ca scapi cu ~0.2-0.3mH. Sarma de 1 e risipa, max 0.7. Nu e bai ca ai crestere la Rdc. Link spre comentariu
marius75 Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Multumesc pentru raspunsuri. Sarma am luat de un singur fel (1,1mm) nu stiam ca merge si mai subtire pentru inalte. Difuzoarele AN0310 au ceva medii, o sa incerc maine sa pun miez de fier la bobine. Bobinele le-am facut deja de 0,7mH, (n-am apucat sa citesc mesajul inainte sa ma apuc de treaba), zic prima data sa incerc asa, si daca nu se aude bine pe medii, le modific la 1mH. Astea sunt bobinele, cele de 0,2mH au 6 straturi de 20 spire, iar cele de 0,7mH au 9 straturi de 25 spire. Intre straturi i-am dat o mana de banda izoliera, sa nu se intercaleze spirele din straturi diferite. Nu stiu de unde sa cumpar mosor din ala...n-am pe nimeni pe la infirmierie, ca sunt bune alea de leucoplast din ala lat... Editat August 24, 2017 de marius75 Link spre comentariu
Shambala Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 Mosor inalt doar la bobinele in care vrei sa introduci miez. Cele pe aer sunt bune asa. Link spre comentariu
marius75 Postat August 25, 2017 Autor Partajează Postat August 25, 2017 (editat) Atunci raman asa (mai deranjant este aspectul bobinelor), ca functionare cred ca sunt ok. Azi montez piesele si fac o proba la volum mic. Multumesc pentru sfaturi. Editat August 25, 2017 de marius75 Link spre comentariu
djlove Postat August 25, 2017 Partajează Postat August 25, 2017 Mosoare gasesti la instalatorii de tevi de cupru (incalzire) Ei folosesc mult cositor care vine pe mosoare. Altfel arata bobina apoi, in plus poti bobina spira langa spira.... Link spre comentariu
marius75 Postat August 26, 2017 Autor Partajează Postat August 26, 2017 (editat) Multumesc de pont, o sa caut pe la instalatorii de tevi de Cupru. O sa refac bobinele atunci, pentru moment o sa-l folosesc asa cum este...oricum nu se vede. ............... Ieri am reusit sa termin mare parte din filtre, azi mai facut cateva lipituri, am montat ceva tub contractabil, etc. Trebuie sa mai pun becurile de 12V/35W. La o proba la volum mic, satelitii cu aceste filtre se aud foarte bine. Multumesc inca o data celor care m-au ajutat in construirea acestor filtre. In principiu, filtrele arata cam asa (intre timp am legat si rezistentele la C3, poza e de ieri si aveau legat doar firul catre masa) : Editat August 26, 2017 de marius75 Link spre comentariu
Shambala Postat August 26, 2017 Partajează Postat August 26, 2017 Eu zic sa lasi bobinele asa cum sunt, nu are rost sa le refaci pe mosoare. Mosoare se folosesc cand nu poti bobina pe aer. Eventual inseriaza inca o bobina mica cu cea de 0,7mH pe medii si fa o proba de sunet. Link spre comentariu
marius75 Postat August 26, 2017 Autor Partajează Postat August 26, 2017 (editat) Am inseriat bobina de 0,7mH cu inca una de 0,3mH, (lasat fir sa pot sa fac strap pe cea de 0,3), desfacut firele de la driver, sa nu influenteze urechea, apoi am facut cateva teste (in special pe muzica la nai) si am observat ca daca lasam ambele bobine, sunetul scadea un pic in intensitate, (fata de situatia cand bobina de 0,3mH era strapata). As zice o atenuare a mediilor cu max 1 dB, atunci cand sunt ambele bobine inseriate. Raman la varianta cu bobina de 0,7mH, ca vreau sa am maxim de sunet disponibil pe medii (sa tina pasul cu driverul AN 02, pe care nu vreau sa-l atenuez). Editat August 26, 2017 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum