Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Laborator 5,5A.V2

Marian

Postări Recomandate

Salutari tuturor.

Va prezint o noua creeatie proprie, o sursa completa de laborator bazata pe sursa ATX modificata, de aici:

https://www.elforum.info/topic/87454-kituri-regulatoare-in-comutatie-amplificatoare-audio/?p=1331904

Care serveste la alimentare, si modulul regulator 5,5A.V2 de aici:

https://www.elforum.info/topic/87454-kituri-regulatoare-in-comutatie-amplificatoare-audio/?p=1344413

Sursa mai contine un afisaj V/A-metru via ebay care este alimentat dintr-o sursa separata de 5V, iar carcasa provine de la magazinul Polonez ( pe fata am folosit autocolant ).

Racirea activa se face cu 2 ventilatoare alimentate din iesirea auxiliara de 12V stabilizati de la sursa ATX modificata, primul ventilator este de 40mm, pozitionat intern pe regulator, si unul de 80mm pozitionat extern pe panoul din spate ( nu a fost loc pentru el in interior ), care scoate prin spate aerul cald dinauntru, in timp ce aer proaspat este tras inauntru prin gaurile de aerisire din fata ( atat jos cat si sus ), am ales varianta asta pentru o ventilare optima a carcasei.

Specificatii:

-Tensiune iesire ajustabila intre 1,25 si 30Vcc.

-Curent ajustabil intre 0 si 5,5A.

-Afisaj digital tensiune si curent.

-Imunitate la variatiile retelei gratie alimentarii stabilizate.

-Protectie la supratensiune pe retea ( varistor+siguranta ).

-Protectie la scurt atat pentru sursa de alimentare ( cu stop-tiristor simulat ) cat si pentru regulator ( activa-reglajul de curent ).

-Protectie la sarcini inductive ( dioda antiparalel pe iesirea regulatorului ).

-Nul de siguranta ( pamantare ).

Poze:

001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg
005.jpg
006.jpg
007.jpg
Potentiometrul de tensiune reglat la maxim, cel de curent la minim, iesirea scurtcircuitata, rezultatul fiind dovada reglajului de la zero al curentului si totodata protectia la scurt.
008.jpg
Motivul construirii acestei surse a fost acelasi ca si la constructia amplificatorului MP100.V3 de aici:
Si anume pentru a arata ce se poate face cu modulele mele, deosebirea fiind ca sursa asta este de vanzare, motiv pentru care am si prezentat-o aici si nu pe blog.
Pretul pe anuntul meu de la vanzari:
Toate cele bune.
Marian.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări