MVS Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 @miticamy Ma gandesc ce necazuri o sa aibe indienii, chinezii, brazilienii care nu citesc acest forum. N-or fi cazut din copaci chiar acum. Au si ei oameni priceputi, inteligenti. Si daca nu cunosc limba romana au google translate. Vad si trag concluzii .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Am gasit o bobina filtru retea pe tor cu diam ext cam 2cm si o folosesc pt ca are miez asemanator cu cel al lui Leco. Are 2 infasurari identice de 20 spire. Masuratorile cu curent sinusoidal pot fi inselatoare pt ca nu poti observa usor tesirea varfului unde apare saturatia. In schimb la curentul trapezoidal din sursele HARD/ ATX se poate urmari usor panta crescatoare si obseva orice abatere de la liniaritate. Se vede ca la 40 spire curentul este liniar crescator in timp ce la 20 spire amplitudinea este mai mare dar nu mai avem panta, miezul a intrat in saturatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) Domnu' miticamy, eu pot sa certific cu factura de cumparare, miezul K10000 cu care am facut testele. Eu am facut test in curent sinusoidal in primarul trafo SMPS. Dumneata arati un miez de filtru de retea (nici macar in poza reala) ai carui parametrii nu ii cunosti dar il compari direct cu miezul meu, facind test sub o alta forma de curent?!? Nu cred decit in filmari reale sau teste face 2 face! Cum nici voi nu ati crezut in 5500W peak power la SMPS meu pe care nu ati contenit sa il blamati, cum nu ati crezut in ceea ce am prezentat eu pina acum ca fiind real ci fantasme. Te invit la mine, sa vii personal sa testam impreuna ce vrei dumneata cu miezul MEU, cu care am obtinut ce am aratat filmat si apoi cu miezule dumitale! Poate miezul meu este magic! Dumneata il bobinezi, exact 18 spire respectiv 40 spire. Daca miezul meu se comporta cum am aratat filmat, cum ramine? Am sters tot ceea ce tinea de filmarile anterioare si poze pentru ca nu ma intereseaza parerea nimanui, am demonstrat fllmat ce s-a vazut. Pentru mine a fost suficient. Cine nu crede in ceea am aratat filmat si prezentat anterior , vine la mine sa testam impreuna! Editat Mai 31, 2018 de Vizitator deciziile administrative nu se comentează, scrisul normal se vede, nu e necesar să mărești fontul inutil... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 N-ai inteles absolut nimic! Pacat, credeam ca-ti merge mai bine computerul. 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Care esti surd pe aici de urla asta la noi? Regulamentul zice: 3.12 -Nu scrieti cu majuscule, caractere mari sau colorate decat atunci cand este necesar. A scrie cu majuscule inseamna ca strigi la interlocutor. Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Am editat postarea în care DjLeco abuzează de caractere îngroșate și colorate.Conform Regulamentului Elforum, deciziile administrative nu se comentează, mai ales în topicuri tehnice. Sper să nu fie nevoie de o a doua penalizare pentru a renunța la obiceiul ăsta.... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Leco nu realizezi gravitatea propriilor tale afirmatii. Nu te-ai limitat sa-mi pui doar mie la indoiala seriozitatea, acum o faci si cu Dl Miticamy. Nu-l crezi pe Dl Miticamy pana nu pune filmare, adica dumnealui poate ca minte ca sa te contrazica pe tine... Nu intelegi cat de grav este? Are zeci sau poate chiar sute de oscilograme puse pe forum, toate reprezentand teste ale dumnealui, teste facute pentru forum, pentru educarea celorlalti, nu pentru el, el deja le stia. Pai ce motiv ar avea sa vina cu dezinformatii in cazul tau? Pe bune, mai citeste si tu ce scrii si mai analizeaza inainte sa dai "posteaza". Prin acel test ti-a demonstrat ca traful ala ajunsese deja in zona saturatiei acolo unde raspunsul nu mai este liniar. Acelasi lucru s-a intamplat si la testul tau, si este tocmai motivul devalidarii rezultatelor. Asta nu reusesti sa asimilezi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Da, imi cer scuze pentru folosirea acelor caractere ingrosate, voi incerca pe viitor sa limitez la minim acest tip de scriere.. Marian, problema nu este ca traful respectiv a ajuns intr-o anumita zona de lucru, saturat/nesaturat semisaturat, cum vrei tu si ceialti colegi, nu asta a fost scopul acelui test! Esenta a fost ca in acel caz, total particular, (asa cum a fost el) eu am reusit sa obtin acel rezultat, adica mai multe spire, tensiune mai mare, chiar daca TC nu a functionat intr-un regim optim de lucru ci unul denaturat in mod voit. Deci nu modul de lucru al acelui TC am vrut sa il evidentiez ci doar simplul fapt ca s-a putut obtine o tensiune mai mare cu mai multe spire, intr-o situatie particulara nu generala. Asta nu vrei tu si alti colegi sa acceptati, o situatie izolata, in care am demonstrat filmat ca s-a putut si asa ceva. Pai daca voi, Mariane, nu ati vrut niciunul sa acceptati situatia respectiva, repet, filmata si ati inceput, ba ca rezistenta este de nu stiu ce fel, ba ca miezul e nu stiu din ce material si ca nu e bun pentru TC, ba cum ca este saturat/nesaturat/semisaturat, etc, deci nici daca filmat nu puteti, mai bine spus nu vreti sa acceptati o situatie izolata, diferita fata de un regim normal de lucru, pai eu de ce sa accept, Mariane, pozele tale, ale lui miticamy, sau ale altora? Uite nici eu nu mai vreau sa accept ceva nefilmat si este alegerea mea sa procedez astfel. Exact cum voi nu credeti anumite chestii pe care eu le-am filmat si prezentat, nici eu nu cred anumite chestii, simplu, nu?!? Ai prins acum care este spilul cu pozele? Ok, eu consider subiectul incheiat, de aia sm sters si filmarile si pozele si totodata rugat pe Validae sa inchida/mute acel topic, oricum intervenise la greu trollimea forumului, acolo. O zi frumoasa sa aveti cu totii! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 @iop95: Posted Tuesday at 11:00 AM Si ati inteles de ce e tensiunea mai mare cu 40 spire? Credeti ca e din cauza numarului de spire? Daca da, bobinati 60 spire, vedeti daca obtineti cu 50% mai mult... sau 80 spire pentru dublu. Poate atunci o sa va lamuriti ca e vorba de saturare partiala si nu de nr de spire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 (editat) 2 hours ago, DjLeco said: Deci nu modul de lucru al acelui TC am vrut sa il evidentiez ci doar simplul fapt ca s-a putut obtine o tensiune mai mare cu mai multe spire, intr-o situatie particulara nu generala. Oare unii colegi, chiar nu inteleg limba noastra materna, in scris? O zi buna! Editat Mai 31, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
puriu Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Transformatorul de curent este unul special. Principiul de functionare este mentinerea automata a fluxului magnetic in miez la o valoare mica si constanta. Secundarul trebuie sa aiba obligatoriu o rezistenta de sarcina. Cand prin primar trece un curent, prin secundar va trece un curent care sa dea in miez un flux magnetic egal si de sens contrar. Nu se pune problema saturatiei magnetce a miezului, acesta va ramane mereu in zona inductiei mici si liniare. Un transformator de curent se poate face oricum, dupa nevoie. Cu ani in urma a fost nevoie sa masor 0 - 20 kA/50 Hz intr-o bara de 200 x 20 mm (la o masina de sudat in linie de 180 kW). Transformatorul de curent a fost bobinat pe o bara din tole I cu sectiune patrata. A iesit un fel de antena magnetica. L-am montat aproape perpendicular pe bara de curent la vre-o 50 mm distanta. Prin rotirea miezului fata de bara de curent se poate calibra precis. Curentul in secundar este de 0 - 20 mA (raportul curentilor este de un milion). Am auzit ca se foloseste si acum. Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 31, 2018 Autor Partajează Postat Mai 31, 2018 Ce e special la un traf de curent? Cum nu se pune problema saturatiei miezului?! Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Eu personal am demontat multe transformatoare de curent folosite in industrie, nu am vazut un transformator de curent care sa respecte regula raport numar spire primar/numar spire secundar egal raport curent primar/curent secundar. Transformatoarele de curent sunt transformatoare obisnuite care functioneaza in regim apropiat de scurtcircuit, functionarea corecta a transformatoarelor de curent depinde de impedanta de sarcina daca se depaseste impedanta data de "burden ratings" erorile de masurare cresc semnificativ. In principiu transformatorul de curent este un transformator ridicator de tensiune, astfel un transformator cu mai multe spire va scoate in gol (secundar open circuit) o tensiune mai mare (lucru testat), astfel daca ne uitam pe modelul teoretic al transformatorulul de curent se poate observa ca demultiplicarea curentului din primar se datoreaza in principiu impedantei infasurarii secundare in mare masura (un numar de spire mai mare inseamna o impedanta mai mare , o impedanta mai mare inseamna un curent mai mic in secundar), daca impedanta la bornele transformatorului este mult mai mare decat impedanta infasurarii secundare (de aproximativ 3 pana la 5 ori) atunci un transformator cu mai multe spire va scoate la borne o tensiune mai mare. Mentionez faptul ca cele afirmate mai sus sunt valabile pentru transformatorul de curent in regim sinusoidal, pentru regim pulsatoriu lucrurile sunt putin diferite. Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Acum 4 minute, Barbu Paul a spus: Eu personal am demontat multe transformatoare de curent folosite in industrie, nu am vazut un transformator de curent care sa respecte regula raport numar spire primar/numar spire secundar egal raport curent primar/curent secundar. Transformatoarele de curent sunt transformatoare obisnuite care functioneaza in regim apropiat de scurtcircuit, functionarea corecta a transformatoarelor de curent depinde de impedanta de sarcina daca se depaseste impedanta data de "burden ratings" erorile de masurare cresc semnificativ. In principiu transformatorul de curent este un transformator ridicator de tensiune, astfel un transformator cu mai multe spire va scoate in gol (secundar open circuit) o tensiune mai mare (lucru testat), astfel daca ne uitam pe modelul teoretic al transformatorulul de curent se poate observa ca demultiplicarea curentului din primar se datoreaza in principiu impedantei infasurarii secundare in mare masura (un numar de spire mai mare inseamna o impedanta mai mare , o impedanta mai mare inseamna un curent mai mic in secundar), daca impedanta la bornele transformatorului este mult mai mare decat impedanta infasurarii secundare (de aproximativ 3 pana la 5 ori) atunci un transformator cu mai multe spire va scoate la borne o tensiune mai mare. Mentionez faptul ca cele afirmate mai sus sunt valabile pentru transformatorul de curent in regim sinusoidal, pentru regim pulsatoriu lucrurile sunt putin diferite. Cu stima Barbu Paul Un transformator de curent este un transformator de curent nu de tensiune. Daca ajungi sa-l tratezi ca un transformator de tensiune, ceea ce face Leco, atunci nu mai este transformator de curent iar tensiunea recuperata in secundat nu mai este direct proportionala cu valoarea curentului din primar. S-a spun de nenumarate ori ca miezul nu trebuie nici macar sa se apropie de saturatie nu mai vorbim de intratul in saturatie pt ca atunci factorul de conversie al "ansamblului de traf + load " nu se mai comporta liniar, factorul de conversie nu mai este liniar si deci nu mai poti utilizat acest ansamblu pt masurat curentul. Folosirea ansamblului numai pt protectie reprezinta defapt tot o masuratoare dar cu iesire discreta (0=protectie OFF 1=protectie ON), asta ca sa fie calr si sa nu mai continuam discutia si in sensul acesta. Unii (se stiu ei care) au sa spuna ca nu conteaza atita timp cit protectia se activeaza DAR cind traful lucreaza neliniar din cauza saturatiei pragul de protectie nu mai este precis determinat ci depinde de foarte multi parametri de environment, multi dintre ei incontrolabili. Un alt aspect de care nu s-a discutat deloc (sau nu am vazut eu): un traf de curent trebuie sa adauge o inductanta neglijabila circuitului, lucru ce nu mai este posibil si nici controlabil daca nu mai lucreaza liniar si se apropie de saturatie. Astept cu nerabdare filmuletele care sa ma contrazica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 (editat) Acum 33 minute, sesebe a spus: Daca ajungi sa-l tratezi ca un transformator de tensiune,-----------------, atunci nu mai este transformator de curent iar tensiunea recuperata in secundat nu mai este direct proportionala cu valoarea curentului din primar. Recunosc faptul ca as fi mers pe fenta si eu, nu am avut de a face cu ele pana acum (nu mi-au trebuit), dar asa le-as fi tratat ca pe trafo ridicatoare de tensiune si as fi crezut in direct proportionalitate. Vad ca multi au o parere si altcineva are alta parere. Nu vreau sa fac flame in subiect, am citit si ultimele valuri, provocari de pe forum si de prin pubela, dar pentru cultura mea generala intreb cum functioneaza traful de masura de la clampmetrul ala ieftin, nu cel cu senzor Hall. Acolo se aplica tot ce sustinem si unii si altii? Sincer, fara sa masor si fara sa caut/citesc, credeam ca masoara tensiunea de la secundar, tensiune proportionala cu curentul trecut prin cleste. Editat Mai 31, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum