Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

de ce pica invertoarele ?

dany_cta

Postări Recomandate

.........................

Ma gendeam ca pulsul e ceva mai abstract, ceva de genul sute de Hz, nu ceva "vizibil". Are multe reglaje si se pare ca toate afecteaza sudura. Eu am dezactivat pulsul ca nu am stiut ca 0.5-2Hz e adevaratul puls.

.............................

Toate aparatele au pulsat de la fractii de Hz pana la zeci de Hz sau Khz, aproape ca nu-l auzi dar tot pulsat se numeste, de fapt acela e adevaratul pulsat restul cu frecvente extrem de joase e bun pentru a impresiona clientul cum ca ce zolzi "misto" stiu sa fac.

Al tau nu are frecvente mai mari?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Nu, asa cum am zis pulsul este cam 0.5-2Hz. E si aiurea ca atunci cand il activezi incepe sa danseze valoarea de pe ecran intre minim si maxim si nu mai intelegi nimic.

Chinezism, la ce sa te astepti... Daca ar fi existat alt model AC/DC putin mai scump dar serios, l-as fi luat, dar modelele serioase erau de la minim 5000ron in sus in timp ce aparatul in discutie a costat 1750ron. L-am luat doar pentru ca aveam nevoie de un MMA la garaj si daca tot aveam butelia de argon si sfaturile primite pe celalalt topic, am zis ca e cea mai buna alegere, contrar a ceea ce cred unii, ca nu as baga la cap sfaturile primite....

Am facut topicul asta dupa ce l-am cumparat (eu sunt initiatorul), eram doar curios cum as putea sa il protejez. Stiu ca e chinezism si ma astept sa crape din clipa in clipa. Mi-am facut treaba cu el si acum sta parcat. O sa mai am niste suduri in inox in primavara si apoi il parchez iar.

Am descoperit ca nu am nevoie de curent mare, cel mai mult am folosit 110A si deja era prea mult, valoarea normala la care il folosesc este 60-80A, electrod tig de 1.6 (cam fortat) si 2.4, doar electrozi pentru aluminiu, fie ca am sudat alte materiale.

Link spre comentariu

Da, merge bine si la Al, si la Cupru (da, am sudat cupru :nebunrau: ) si la fier si la inox. Adica mentine bine flacara si face balta. In aluminiu am construit un rezervor de freon si daca ala este etans inseamna ca e destul de ok pentru mine.

Link spre comentariu

Atunci l-am luat, a doua zi dupa ce m-ai refuzat tu. Am considerat ca viata e prea scurta ca sa caut sudor TIG in Constanta si in loc sa il caut am hotart sa fac eu unul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cristian ro

M-a mâncat și pe mine undeva și mi-am luat un chinez, ca rezervă la Telwin Force 145- pe care mi l-a reparat Ciprian acum ceva vreme. Pun câteva poze, poate își dau cu părerea cei ce se pricep, cam cât ar duce invertorul la tăvăleală și dacă merită să-l mai recomand la cineva.

Are afișaj electronic al amperajului și i-am făcut doar o probă- la 80A- cu un electrod bazic de 2,5.

La o primă impresie parcă merge mai bine decât Telwinul dar, după ce m-a lăsat Telwinul fără să îmi declanșeze nici o dată protecția termică, parcă îmi vine să suflu și în iaurt !

Mai pun ceva poze, că nu mă lasă să postez mai mult odată.

Și-ncă una și gata.

post-205479-0-23707600-1515318820_thumb.jpg

post-205479-0-72493900-1515319078_thumb.jpg

post-205479-0-04361000-1515319087_thumb.jpg

post-205479-0-21508600-1515319097_thumb.jpg

post-205479-0-09297400-1515319420_thumb.jpg

post-205479-0-20413700-1515319427_thumb.jpg

post-205479-0-60102700-1515319443_thumb.jpg

post-205479-0-84948500-1515319461_thumb.jpg

post-205479-0-84922100-1515319471_thumb.jpg

post-205479-0-68816800-1515319784_thumb.jpg

Link spre comentariu

Fantastici sunt chinezii astia....ceva mai ieftin nu cred ca se poate...zici ca sunt casetofoanele care au invadat piata dupa 90.

Asta daca trozneste...la gunoi cu el....cred ca se face praf tot.

Link spre comentariu

E bine ca mai si realizeaza ceva ... in principiu cam orice isi doresc... ca doar sunt comunisti.

Noi am devenit doar o mare piata pentru marii democrati care nu mai pot de grija tarisoarei.

Link spre comentariu

Cum sa dai la gunoi?Acolo ai cupru si aluminiu,dai la reciclare,iei parale frumoase pe el.

Pe o Dacia la remat luai 500lei, pe "Al si Cu" din acest aparat iei mai mult de 10-20 lei?! bani frumosi....

Link spre comentariu

Ați fi surprins să aflați că chinezii acoperă aluminiul (și nu numai) cu un strat de cupru, pentru a-i compensa rezistivitatea crescută și pierderile prin efect pelicular ? Și probabil mai e un motiv, pentru a da impresia că sunt din Cupru. Am găsit inclusiv cablu de rețea ce era din Aluminiu cuprat, mi s-a părut suspect de fragil și ușor, era la o pompă de apă submersibilă.....cu bobinajul tot din Aluminiu, biensur.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări