amudsen Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Aparatul "home-made" facut de userii de pe forum (inclusiv de mine) are functiile antistick, hot-start, arcforce (pentru mine ca sudor ocazional sunt arhisuficiente). Aceste aparate sunt facute astfel incat sa reziste, sa poti inlocui usor o piesa (atunci cand crapa aceasta si nu sa inlocuiesti toata placa) sa nu umbli dupa o schema chinezeasca (de multe ori greu de gasit si neinteligibila), dar mai ales, satisfactia lucrului facut de tine. Intradevar, poate era mai ieftin sa iau un aparat sudura la 800 de lei, dar, vorba ceea - unde e placerea ? Cum sa inveti lucruri noi? Fenomenul de invatare are ca baza experimentul, o data ce ai facut un aparat de genul acesta, stii de ce crapa invertoarele si multe altele. 5 Link spre comentariu
valivoi Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Cele doua invertoare care le-am depanat Telwin Tecnica 100 si Telwin Tecnica 144 au avut IGBT-urile in scurt,proprietarul folosindu-le alimentate printr-un prelungitor lung si de sectiune necorespunzatoare. 1 Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2017 (editat) Cele doua invertoare care le-am depanat Telwin Tecnica 100 si Telwin Tecnica 144 au avut IGBT-urile in scurt,proprietarul folosindu-le alimentate printr-un prelungitor lung si de sectiune necorespunzatoare. Deci aparatele se pot arde daca prelungitorul este prea fin ?? Daca da, asta ar explica multe, chinezii au obiceiul sa puna fire de alimentare subdimensionate. Editat Septembrie 8, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Secretul sta in sursa de alimentare a partii de comanda a igbt.Cu prelungitor lung si/sau subtire ,apare cadere mare de tensiune pe el Daca sursa de alimentare a partii de comanda nu e prea bine gandita ,livreaza tensiune sub parametri ,concret ,sub 10V ,ceea ce e o tensiune insuficienta de deschidere a igbt si deci apar pierderi mari de comutatie la tranzistori.Acestia se incalzesc pana la distrugere . La sursa folosita de mine ,tensiunea de 16.4V se mentine constanta pana cand tensiunea pe condensatorii de filtraj al retelei ,scade pana pe la 35V,deci intre 35V si 350V ,ea livreaza cei 16.4V.Cand scade sub 16.4V ,deja nu prea mai este tensiune pe condensatorii de filtraj Daca interpretez eu gresit ,scuze... 3 Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Nu "prelungitoarele" ard invertoarele...., personal aceste invertoare de mai sus refuz sa le repar daca propietarul nu accepta si modificarea partii de comanda a igbt-urilor si inlocuirea acestora cu alt tip, cu pretul aferent...., altfel nu ma bag, am incercat sa inlocuiesc doar igbt-urile dar nu tin, marea majoritate se intoc curand, dupa modificare nu sa mai intors nici unul.... 3 Link spre comentariu
ss1958 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Desi mai am 3 aparate de sudura, din care 2 bobinate toroidal pe statoare de motor si unul mic de 80A din comert, mi-am mai cumparat si un invertor Velt 140.Culmea e ca nu sunt sudor si ca sudez f.rar. O sa ziceti ca sunt nebun, dar am ''viciul " sculelor. Cele 3 aparate clasice sunt modificate (completate) sa lucreze in c.c dupa schemele luate de pe forumul http://www.svarbazar.cz/ si pot spune ca au aceleasi performante ca si un invertor. Mai putin greutatea si gabaritul.Dar sa revenim la Velt.Cand l-am cumparat , m-am informat pe la cunoscuti si "pe net" , cautand un aparat ieftin,de amator.Abia de curand am aflat ca se asambleaza in Romania.Nu stiu daca e bun sau prost, De cand il am ,am sudat cu el un gard metalic de 150m din tevi rectangulare, 4 porti metalice din teava si bara patrata si multe altele.Vara asta a fost vara constructiilor la o casa de langa Bucuresti.Aparatul s-a comportat peste asteptari, nu a intrat nici macar o data in protectie pt. ca nu s-a incalzit, desi afara era f. cald (aparatul era acoperit cu o bucata de polistiren, deci nu era in plin soare) si sudam si 20 de minute incontinuu cu electrod de 2,5 sau 3,25.Am facut si un cazan de tuica de 120l din tabla de inox de 1mm sudat cu electrod de 1,6 308L ESAB.Dar are si o problema. Dupa ce il opresc, afisajul incepe sa palpaie cateva secunde estompandu-se ca si cum se descarca un condensator prin el. Am sunat la service si au spus ca e ceva normal. Asa o fi ?Sa nu se considere ca fac reclama, dar eu cred ca pt. un amator,un aparat ieftin care sa-si faca treaba decent, e tot ce ii trebuie. 1 Link spre comentariu
valivoi Postat Septembrie 13, 2017 Partajează Postat Septembrie 13, 2017 Si invertoarele Telwin care le-am pomenit in postarea mea 77 de mai sus,la oprirea tensiunii de alimentare se aprinde ledul de alarma si se estompeaza luminozitatea progresiv a ledului,dupa timpul de stingere a ledului cred ca se descarca condensatori de filtraj. Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 13, 2017 Partajează Postat Septembrie 13, 2017 Asa este si la ale mele Telwin-uri. Link spre comentariu
goguboeru Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Am cumparat un WSME 200 AC/DC.Nici nu l-am bagat in priza. Dupa ce am citit TOATE cele 6 pagini constat ca info. utila respectand cerinta initiatorului ,poata ocupa 1(una) pagina. Este foarte interesanta intrebarea pusa de initiator. Chiar nu vrem /stim sa raspundem corect la ea? Aparatele astea sunt pline de electronica ,forumul este al electronistilor si aici pe topicul asta ne apucam sa vb de trafo de sudura. Sau ca sunt made in China si nu in alta tara. Sau cei ce stiu ce se poate face nu vor sa piarda monopolul cunoasterii (banilor rezultati din rezolvarea problemei) ? Cred ca de fapt asta este "boala "forumurilor tehnice Romanesti.Forumul reprezinta un loc de unde iti gasesti clienti nu un "forum "in adevaratul sens al cuvantului. Ok . Din ce am citit ca info utila : sa desfac aparatul sa verific lipituri,strangeri piese pe radiator, ideal ar fi sa verific daca suprafata de contact a radiatorului este corespunzator de bine finisata ,verificare condensatori.Atentie la tensiunea de alimentare a aparatului sa fie 230 si sa nu cada in sarcina datorita cablurilor prelungitoare, mediu curat d efunctionare,fara umiditate, curatare ventilatoare si fante admisie /evacuare aer. Presupun ca pt partea electronica ar trebui cel putin niste foto cu placile si piesele importante pt a putea primi sfaturi,daca nu cumva astea sunt pe bani.... Editat Decembrie 2, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Sa`l folosesti sanatos! Habar n`am de cum e facut aparatul ala, pune ceva foto si impresii cu el. Oricum fa foto detailate si tine`le intr`o arhiva, daca pocneste ceva sa ai macar ideea de ce componente au fost originale. 2 Link spre comentariu
goguboeru Postat Decembrie 3, 2017 Partajează Postat Decembrie 3, 2017 Este inca in Militari la I(mobil) aparatul. Bineinteles ca asa am sa fac cum spuneti Dvs.Domnule Bumbu. Am vazut ce dezastre fac la cablaj cand pocneste ceva la un invertor. Cred ca am sa fac un topic separat pt ca sunt mai multe brand-uri sub care se vinde acelasi WSME 200 AC/DC si s-ar putea sa fie interesati mai multi colegi propietari. Deja am inceput sa adun info de pe net.Bineinteles ca de pe site-uri straine PS .Domnule Bumbu, din raspunsurile Dvs. intr-adevar se poate invata sau /si rezolva problemele aparute . Schemele de la Dvs si info ,pt generatoare au fost foarte folositoare. Va multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 3, 2017 Partajează Postat Decembrie 3, 2017 Numa` lasa`l pe Domnu` in pace, ori Grig ori @Ion_Bumbu, parca suna mai bine intre noi. 1 Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Decembrie 3, 2017 Partajează Postat Decembrie 3, 2017 @ goguboeru: Am la reparat un Stahlwerk care este identic cu acest Wsme. Nu va cer nici un ban pe ce va spun despre acest tip de aparat... De obicei nu pica partea de ac/dc,se duc tranzistoarele mosfeti de pe comanda primar trafuri(3 in paralel,că la toate chinezăriile). La asta care.l am la reparat sunt duși 3 mosfeti,întrerupătorul de pe alimentare220v,și ceva probleme cu potențiometrii. Am mai avut și Wsme250(monofazatul) care a avut probleme cu contacte slabe intre modulul ac/dc și borne și la modulul de control de pe panoul frontal( probleme pe la potențiometre și la comutatoare). In general probleme prea mari nu au,sau dacă au se remediază ușor. Și curios,sunt destul de apreciate de cei ce sudează tig ac/dc. De exemplu,cineva are un Technology 222 ACDC și lucrează mai mult cu proweldul,nu.i place cum iese sudura cu Telwinul. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2017 Partajează Postat Decembrie 3, 2017 (editat) Citat: comanda primar trafuri(3 in paralel,că la toate chinezăriile) Salut, nu mai sunt tranzistori "pereche", adica unul jos si unul sus in serie cu primarul? La ce tensiune sunt? Editat Decembrie 3, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 3, 2017 Partajează Postat Decembrie 3, 2017 (editat) Are 12 tranzistori ... cate 4 pentru fiecare traf . Sant Toshiba ... mosfeturi la 600 V . Ma rog ... la ce am intalnit eu , acum ceva timp . Cativa ani , cand au inceput sa apara chinezariile . ( Si ) din cauza acestor porcarii , alaturi de cele albastre , cu SMD - uri ( Awelco si rudele ) , alaturi de alte Gysmi si asimilate , nu mai repar invertoare . S - a umplut piata de invertoare de 400 RON , cu nume si provenienta incerta , si toti vor sa faca productie si hale metalice cu ele . Altii le cumpara " pentru casa " , si se mira de ce troznesc . Fiindca nu le - au suprasolicitat . Unii le lauda ... ma rog , fiecare cu ale lui . Editat Decembrie 3, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum