yo9hrb Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 Cand eram copil (adica acu' vreo 40 de ani), gaseam pe la punctele de difuzare a presei plicuri cu timbre pentru filatelisti. Se mai gasesc astfel de plicuri in ziua de azi? Daca da, cam pe unde? Am un amic din Slovenia caruia trebuie sa-i trimit un QSL, stiu ca este filatelist si as dori sa-i trimit si niste timbre, in acelasi plic. Multumesc de sfaturi. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 http://romfilatelia.ro/magazin/ Link spre comentariu
PINTI Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 (editat) Da , asa este. Pana in anii 80 se gaseau acele pliculete cu timbre . Am cumparat si eu destul de multe. Aveam ceva clasoare organizate pe teme, continente animale avioane, istorie, etc.. etc. Acum nu mai stiu unde sunt. Cred ca s-au pierdut de mult. Cred ca se mai gasesc pe romfilatelia.ro Editat August 15, 2017 de PINTI Link spre comentariu
doru3160 Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 Si eu am incheiat de mult capitolul asta,insa clasoarele le mai am.N-am mai trecut pe la filatelie de zeci de ani,de cand eram in scoala generala,dar stiu ca tare ne bucuram cand prindeam in plic cate o colița...nici nu mai stiam pe unde este si daca mai este magazinul filatelic.Acum am vazut ca desi s-a mutat de unde stiam eu,inca mai exista la noi in targ.O sa imi iau inima in dinti si voi trece pe acolo sa vad daca se poate face o evaluare a celor ce le mai am. Link spre comentariu
PINTI Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 De obicei nu gaseam timbre identice in doua pachete cumparate.. Daca se itampala sa apara o dublura sau doua, faceam schimb cu prietenii. Atunci sistemul filatelic, din pacate, functiona excelent. .........Ca de altfel si alte sisteme. Stima. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 RasAlKhaima,Cayman Islands,Ajman,Shaharajah,Mongolia,CCCP,Posta Romana,Panama,Dubai,Republique Rwandaise...si alte cele.Ce mai schimburi faceam Link spre comentariu
norad Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 ...Republik Maluku Seletan... Timbre triunghiulare, ovale, rombice sau alte forme nastrusnice. On topic: Am luat recent din Iasi, din oficiul postal (are si ghiseu Romfilatelia) de la parterul blocului Casa Cartii niste timbre dintr-o emisiune recenta. Nu stiu daca mai au si plicuri cu timbre, de genul mentionat de autorul topicului. Am vazut ca se poate cumpara on-line de la Romfilatelia. Link spre comentariu
gauss Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 Pentru cine colectioneaza ( filatelist " serios " ... ) , importante sant seriile nestampilate , eventual insotite de colita . Acestea nu circula ca efecte postale , pentru aplicare pe plicuri . Cele disparate si stampilate ... sant pentru colectionarii de circumstanta . Ma rog , nu - s mai putin spectaculoase . Numai ca nu au valoare de schimb , nici intrinseca . De regula , filatelistii " seriosi " au obiective limitate . Tematica , o tara anume , etc . Pe vremuri erau abonati la timbrele care apareau ... nu mai stiu cum e acum . Cele mai valoroase timbre din lume sant totusi cele circulate , prin raritate sau legate de vreun eveniment neasteptat petrecut cu posta . Un nene din Braila are unul dintre cele mai valoroase timbre din lume . http://adevarul.ro/news/eveniment/un-brailean-vinde--mai-scump--timbru-lume-1_50ae79767c42d5a6639d0cde/index.html Link spre comentariu
doru3160 Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 De regula , filatelistii " seriosi " au obiective limitate . Ce filatelist serios poate fi un copil de 14-15 ani...Sunt care aduna de o viata timbre si nu ajung in posesia unui cap de bour sau mai stiu eu ce bunaciune in materie de timbre.Mai sunt si unii care o fac de placere,nu pt castig. Link spre comentariu
tiovidiu Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 Din pacate magazinele care vand timbre s-au imputinat. Stiu ca exista in Iasi un magazin undeva la Posta de langa Casa Cartii care vinde asa ceva, daca pot sa va ajut lasati mesaj, nu sunt din Iasi dar ajung odata la cateva zile in zona si va pot lua un plic cu timbre. O alta solutie ar fi OLX gasiti timbre si clasoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 (editat) Si eu am incheiat de mult capitolul asta,insa clasoarele le mai am.N-am mai trecut pe la filatelie de zeci de ani,de cand eram in scoala generala,dar stiu ca tare ne bucuram cand prindeam in plic cate o colița...nici nu mai stiam pe unde este si daca mai este magazinul filatelic.Acum am vazut ca desi s-a mutat de unde stiam eu,inca mai exista la noi in targ.O sa imi iau inima in dinti si voi trece pe acolo sa vad daca se poate face o evaluare a celor ce le mai am. Am si eu vreo 30 clasoare pline si cum nu ma pricep deloc , am chemat la mine un "mos" priceput in filatelie sa-mi faca o evaluare in mare la tot ce am. A venit intr-un suflet, a rasfoit atent cu lupa apoi a inceput; stii, nu prea ai nimic pe aici de valoare, sunt timbre de copii, e bine ca le aduni, blabla.....dar uite ai aici cateva care ma intereseaza LA COLECTIA PERSONALA, ti-as putea da 10 lei pe ele:))))) Refuz categoric apoi, dupa ce a plecat m-am uitat un pic pe net; din 20 timbre care il intereseau pe el 10 se vindeau cu peste 50 lei bucata. Noroc ca eu nu vand timbre, macar acuma am mai invatat ceva Editat August 16, 2017 de fluffy37 Link spre comentariu
gauss Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 (editat) Ce filatelist serios poate fi un copil de 14-15 ani...Sunt care aduna de o viata timbre si nu ajung in posesia unui cap de bour sau mai stiu eu ce bunaciune in materie de timbre.Mai sunt si unii care o fac de placere,nu pt castig. Pai si eu am timbre adunate de copil . Am mers pe acelasi " drum " , cu plicuri de 5 si 10 lei ... in anii '60 . Si acelea , destul de rare . Asta nu inseamna ca sant filatelist . Ma rog , se poate disculta mult pe definitie ... asa cum se poate dezbate si notiunea de electronist . O simpla plimbare la o expozitie de profil , ceva carti pe subiect descarcate de pe net , ca de cumparat nu se gasesc ... cele romanesti sant " arvunite " inainte de tipografie , ne poate lamuri ce si cum . Sau , mai bine , participarea ( destul de dificila ) la vreo intrunire a tagmei , regulata si colocviala , sau ceva organizat oficial . Poti fi filatelist " profesionist " fara timbrele " nationale " ... capul de bour sau alte chestii . Ca anecdotica , am o ruda care a colectionat ( si inca o face ) numai timbre romanesti , din circuitul filatelic , nu postal ... serii de dupa anii '50 , axate pe vreo trei tematici . Il consider filatelist , in vreme ce eu nu . In fine , poate fiecare judeca si sa se claseze unde doreste ... nu - i motiv de controverse . Editat August 16, 2017 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 la Posta de langa Casa Cartii care vinde asa ceva, daca pot sa va ajut lasati mesaj, nu sunt din Iasi dar ajung odata la cateva zile in zona si va pot lua un plic cu timbre. Problema nu e sa cumperi,eu de ex n-as avea probleme sa ajung in acea zona,insa ma tem ca plicuri nu mai sunt de vanzare asa cum le stiam noi. Din cate am vazut la magazinul online,au doar timbre de vanzare. Link spre comentariu
tiovidiu Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 Exista plicuri filatelice cu timbre, asa cum existau si acum 30 de ani. Daca doresti sunt si timbre pentru colectionarii mai seriosi, se vand la bucata. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 17, 2017 Autor Partajează Postat August 17, 2017 Unde, la Romfilatelia? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum