Blacksmith Postat August 13, 2017 Partajează Postat August 13, 2017 Ma intereseaza niste print screen-uri cu ce arata comanda VER din command prompt la Windows-urile: 95, 98, ME, XP sau ce mai e intre ele, daca poate sa-mi dea cineva... Mersi. Link spre comentariu
Mircea Postat August 13, 2017 Partajează Postat August 13, 2017 Nu mai am XP, dar in Google Images daca scrii "ver command in Windows xp" ai sa ai multiple screenshot-uri. Sper sa fie de ajuns. Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 13, 2017 Autor Partajează Postat August 13, 2017 (editat) Am cautat si eu dar e doar una pt XP si altele pentru windowsuri mai noi care nu ma intereseaza. Doar ce e sub Win7 imi trebuie. Editat August 13, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 13, 2017 Autor Partajează Postat August 13, 2017 Perfect. 95-ul e rezolvat. Link spre comentariu
modoran Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 Pentru ce iti trebuie asa ceva mai exact ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 14, 2017 Autor Partajează Postat August 14, 2017 Vreau sa vad daca se mentine formatul in care windows-ul raporteaza versiunea, adica acel text din parantezele drepte: [Version x.xx....] Fac un program care citeste versiunea windows-ului si asta se pare ca e singura varianta care afiseaza corect. Link spre comentariu
gsabac Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 Cred ca faceti un program in Pascal sau Delphi, succes, Si eu am facut mai multe programe pentru versiune in VB6, le-am introdus intr-un program de setup si multi useri mi-au spus ca setupul da erori, desi la mine a mers perfect pe mai multe calculatoare. In program testam versiunea de la Win98 in sus. Problema dupa mine apare datorita modului de reprezentare a caracterelor "Unicode" in diverse versiuni de Windows si de medii IDE. Cu alte cuvinte, pe ecran este intr-un fel iar in cod este altceva. Deci atentie la testarea finala pe cit mai multe calculatoare. @gsabac Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] © Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:\Users\Administrator>ver Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] C:\Users\Administrator> Asta e la mine. Grig Link spre comentariu
modoran Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 Vreau sa vad daca se mentine formatul in care windows-ul raporteaza versiunea, adica acel text din parantezele drepte: [Version x.xx....] Fac un program care citeste versiunea windows-ului si asta se pare ca e singura varianta care afiseaza corect. Da, ma asteptam sa spui asta, totusi eu as folosi API-urile dedicate din windows, nu asa ceva. Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 14, 2017 Autor Partajează Postat August 14, 2017 Mersi, Grig. @Modoran, Am incercat si cu API-uri, adica cu functia GetVersionEx(), dar dupa cum arata si aici , versiunile mai mari de Win8.0 sint recunoscute ca 8.0. Numai Microsoft putea sa faca o asemenea tampenie. E incredibil sa nu existe un API care sa-ti dea versiunea corecta de win. Asta e o chestie de baza care ar fi trebuit sa se poata citi cel mai simplu. Link spre comentariu
modoran Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 Acolo scrie ca versiunile mai noi de windows 8 sunt recunoscute ca windows 8 doar daca aplicatia ta nu are un manifest compatibil . Pai de ce nu are ca doar tu o controlezi ? Sunt librarii pe net care fac exact acest lucru si folosesc tot API-urile Microsoft, dar nu e de ajuns sa apelezi GetVersionEx o data si atat, de altfel GetVersionEx merge doar incepand cu windows 2000, nu poate rula pe windows 95 de exemplu. Nu mai gasesc acum codul sursa sa-ti pun un link, vezi pe stackoverflow sau codeproject Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 14, 2017 Autor Partajează Postat August 14, 2017 (editat) Ce numesti "manifest compatibil" ? Si ce legatura are aplicatia mea si manifestul ei cu versiunea de windows ? Versiunea sistemului de operare nu trebuie sa fie conditionata de nimic. Ca doar nu se schimba sistemul meu de operare in Windows 95 daca il manifest pt el. Crede-ma ca am cautat peste tot... si am incercat tot felul de exemple dar nu merge nici unul. PS: Ce inseamna sa-ti manifesti aplicatia pt 8 sau 10 ? Adica daca eu ii pun manifest de 8 nu o sa-mi mai mearga pe 10 sau in alte os-uri ? Editat August 14, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
modoran Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 (editat) Uite exact care e treaba cu manifestul: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dn481241(v=vs.85).aspx Dupa cum vezi, prezenta lui nu are nici un efect daca aplicatia ruleaza pe un sistem de operare mai vechi, dar in schimb GetVersion si alte API-uri din astea se comporta diferit si returneaza ce trebuie. Uite si un exemplu de cod de la Microsoft insusi, nu e cel mai bun, dar isi face treaba: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms724429(v=vs.85).aspx Editat August 14, 2017 de modoran 1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 14, 2017 Autor Partajează Postat August 14, 2017 Am reusit ! Am adaugat un manifest cu compatibilitate pt toate versiunile si acum GetVersionEx() imi arata versiunea corecta. Mersi mult Modoran ! Treaba e ca nu stiu cum se va comporta pe XP, fiind Ansi iar programul meu Unicode (facut cu Delphi 2009), adica apeleaza versiunea Unicode a API-ului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum