Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine are un Windows mai vechi ?

Blacksmith

Postări Recomandate

Ma intereseaza niste print screen-uri cu ce arata comanda VER din command prompt la Windows-urile: 95, 98, ME, XP sau ce mai e intre ele, daca poate sa-mi dea cineva...

Mersi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

9

• modoran

4

• gsabac

3

• Mircea

2

Zile populare

Am cautat si eu dar e doar una pt XP si altele pentru windowsuri mai noi care nu ma intereseaza. Doar ce e sub Win7 imi trebuie.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Vreau sa vad daca se mentine formatul in care windows-ul raporteaza versiunea, adica acel text din parantezele drepte: [Version x.xx....]

Fac un program care citeste versiunea windows-ului si asta se pare ca e singura varianta care afiseaza corect.

Link spre comentariu

Cred ca faceti un program in Pascal sau Delphi, succes, Si eu am facut mai multe programe pentru versiune in VB6,

le-am introdus intr-un program de setup si multi useri mi-au spus ca setupul da erori, desi la mine a mers perfect

pe mai multe calculatoare. In program testam versiunea de la Win98 in sus. Problema dupa mine apare datorita

modului de reprezentare a caracterelor "Unicode" in diverse versiuni de Windows si de medii IDE.

Cu alte cuvinte, pe ecran este intr-un fel iar in cod este altceva.

Deci atentie la testarea finala pe cit mai multe calculatoare.

@gsabac

Link spre comentariu
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Users\Administrator>ver

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

C:\Users\Administrator>

Asta e la mine.

Grig

Link spre comentariu

Vreau sa vad daca se mentine formatul in care windows-ul raporteaza versiunea, adica acel text din parantezele drepte: [Version x.xx....]

Fac un program care citeste versiunea windows-ului si asta se pare ca e singura varianta care afiseaza corect.

Da, ma asteptam sa spui asta, totusi eu as folosi API-urile dedicate din windows, nu asa ceva.

Link spre comentariu

Mersi, Grig.

@Modoran, Am incercat si cu API-uri, adica cu functia GetVersionEx(), dar dupa cum arata si aici , versiunile mai mari de Win8.0 sint recunoscute ca 8.0. Numai Microsoft putea sa faca o asemenea tampenie. E incredibil sa nu existe un API care sa-ti dea versiunea corecta de win. Asta e o chestie de baza care ar fi trebuit sa se poata citi cel mai simplu.

Link spre comentariu

Acolo scrie ca versiunile mai noi de windows 8 sunt recunoscute ca windows 8 doar daca aplicatia ta nu are un manifest compatibil . Pai de ce nu are ca doar tu o controlezi ?

Sunt librarii pe net care fac exact acest lucru si folosesc tot API-urile Microsoft, dar nu e de ajuns sa apelezi GetVersionEx o data si atat, de altfel GetVersionEx merge doar incepand cu windows 2000, nu poate rula pe windows 95 de exemplu.

Nu mai gasesc acum codul sursa sa-ti pun un link, vezi pe stackoverflow sau codeproject

Link spre comentariu

Ce numesti "manifest compatibil" ? Si ce legatura are aplicatia mea si manifestul ei cu versiunea de windows ? Versiunea sistemului de operare nu trebuie sa fie conditionata de nimic. Ca doar nu se schimba sistemul meu de operare in Windows 95 daca il manifest pt el.

Crede-ma ca am cautat peste tot... si am incercat tot felul de exemple dar nu merge nici unul.

PS: Ce inseamna sa-ti manifesti aplicatia pt 8 sau 10 ? Adica daca eu ii pun manifest de 8 nu o sa-mi mai mearga pe 10 sau in alte os-uri ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Uite exact care e treaba cu manifestul:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dn481241(v=vs.85).aspx

Dupa cum vezi, prezenta lui nu are nici un efect daca aplicatia ruleaza pe un sistem de operare mai vechi, dar in schimb GetVersion si alte API-uri din astea se comporta diferit si returneaza ce trebuie.

Uite si un exemplu de cod de la Microsoft insusi, nu e cel mai bun, dar isi face treaba:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms724429(v=vs.85).aspx

Editat de modoran
Link spre comentariu

Am reusit ! :rgtrwgtre

Am adaugat un manifest cu compatibilitate pt toate versiunile si acum GetVersionEx() imi arata versiunea corecta. Mersi mult Modoran !

Treaba e ca nu stiu cum se va comporta pe XP, fiind Ansi iar programul meu Unicode (facut cu Delphi 2009), adica apeleaza versiunea Unicode a API-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări