Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dimer led

eduard07

Postări Recomandate

Buna ziua colegi.Am si eu nevoie daca se gaseste gata facut, sau daca, nu o schema pt urmatorul proiect.Imi trebuie un dimer care la actionare sa aprinda treptat o banda led si dupa cateva secunde sa se stinga tot treptat.Vreau sa luminez niste trepte la casa ,va fi actionat de o bariera IR sau un senzor Pir ,asta voi decide atunci.

Link spre comentariu

Vezi ca exista rubrica speciala de LED.

Ce doresti tu sa faci este o struto-camila.

Asta pentru ca banda led este cea mai proasta varianta posibila, din multe puncte de vedere / iar o schema complexa si scumpa cu senzori si "dimming" nu merita cuplata cu cea mai proasta solutie pentru LED.

In plus "dimming" corect pentru led este cu totul altceva, de obicei PWM ceea ce poti sa ai deja inclus daca folosesti un microcontroller, deci este pacat sa nu folosesti o solutie buna si sa te duci la regulator serial de tensiune...

Nu stiu daca asa ai gandit, dar ce doresti tu ar merge cu 17 senzori si 17 controllere... Asa este?

Link spre comentariu

un senzor IR sau Pir jos la inceput de trepte si unul sus ,e chiar foarte simplu doar ca imi trebuei ceva care sa aprinda ledurile mai placut,Cam asta e "struto-camila" atasez un video ,numai ca eu as vrea sa se aprinda toate dimabil,

Link spre comentariu

banda aia de led va tine enorm de mult la cat timp va functiona importanta este partea de comanda care merge facuta cu mega 8 si ceva foto la inceputu scarilor si unu la sfarsit

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Pai vezi ca tu zici dimming iar in clipul pus se face aprindere succesiva - este cu totul altceva.

Cu numai doi senzori sistemul va merge corect numai etalonat pentru o anumita viteza de deplasare - din cauza asta bine/multumitor merge doar un sistem cu senzor pe fiecare treapta, care va corecta viteza de aprindere/stingere punand-o in acord cu viteza de deplsare, diferita intre bunicutza de 80 ani si catelul care fuge dupa minge...

Oricum inteleg ca este ceva inca incipient.

Nu intereseaza daca banda va "tine" enorm, ce conteaza este ca oricum este cea mai proasta solutie...

Link spre comentariu

laso naibi de banda de led comanda pentru ............................... aia este mai importanta

ce conteaza daca este catel sau bunicuta timpuj il reglezi bupa bunicuta :95

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Am specificat de la inceput ca nu ma intereseaza sa se aprinda pe rand,,,ci toate o data dar de la zero la full lumina si invers ,Deci nu sunt interesat sa fie pom de craciun cum sa clipeasca sa se stinga pe rand,e chiar simplu dar vad ca nu ma fac inteles.Partea cu bariera ir o rezolv pe mine ma interesa un sistem care sa faca dimabil banda de led,La actionarea primei bariere de jos sa zicem ledurile se aprind toate in cateva secunde la intensitatea maxima aici intervine un temporizator asta voi vedea cat trebuie ca sa ajung sus plus o rezerva (daca vine bunica cum zice colegul)dupa care se reduce intensitatea pana la zero dar specific inca o data (toate treptele o data).Am gasit ceva solutii folosind Ardunino,inca ma mai documentez

Link spre comentariu

Nu iti trebuie nici o schema - se numeste PWM, daca stii cum functioneaza PWM este de=-a gata si cam orice microprocesor are iesiri PWM.

Deci linkul pus la acel video nu este ce doresti tu. Era simplu sa explici corect, pe rand si complet... dar in sfarsit...

Link spre comentariu

Problema e alta. Asta e un sub-forum unde se prezinta proiecte complete, executate si testate.

Eu nu stiu ce vrea OP-ul? Vrea ajutor sa conceapa un sistem dupa cerintele lui? Daca da, atunci sa prezinte unde a ajuns si ce nu merge. Dar sa posteze la Leduri sau Incepatori.

Daca vrea un proiect de-a gata, sa posteze la Joburi.

Dar e greu sa intelegem cum functioneaza un forum. Poate muta un moderator topicul unde-i este locul.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Oricum banda de leduri e de prost gust,cu pwm ii pui si mot, util mi se pare cind ajungi la primatreapta sa fie iluminata toata scara cind ajungi la ultima treapta sa se stinga,in mod normal de cite ori va fi folosita acea scara intr-o saptamina? acu ce sa zic poate se plimba pisica noaptea prin casa si vrea obligatoriu cu pwm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări