Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RN 52 - cum citesc cata baterie mai are telefonul/cum sta cu reteaua GSM

costi002

Postări Recomandate

Salutare,

De cateva zile tot caut cum pot afla cata baterie mai are un telefon, folosind un dispozitiv bluetooth,

Ca sa fiu mai exact, am sa dau un exemplu. La o masina, ce are hands-free incorporat in radio-cd, cand te conectezi la el prin bluetooth, iti apare o iconita unde vezi cata baterie mai are telefonul si cum sta cu semnalul GSM.

Aveti idee de asa ceva? As dori sa fac acest lucru fara sa instalez un soft anume in telefon.

Exita un limbaj universal pentru bluetooth ce il trimit prin serial si nu l-am gasit eu?

PS: stiu ca la RN-52 exista comanda GB (doar in versiunea de soft 1.16), dar nu exista si alta cale? Semnalul GSM cum il culeg?

Seara minunata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

4

• modoran

2

Trimiti comenzi AT catre telefon pentru starea semnalului, numele retelei, trimitere mesaje/apeluri, etc. Nu stiu ce extensie se foloseste pentru a vedea nivelul bateriei.

Link spre comentariu

Comenzi, dar care or fi ele? Am scris si pe forumul microchip, dar nici acolo nu raspunde nimeni. Intre timp am comandat si un alt modul bluetooth, alt producator, sa vad si acela de ce e in stare. Cu RN 52, doar bateria am reusit sa o citesc, dar si aia doar in 6 trepte, din 20 in 20%. Mai investigam.....

Link spre comentariu

Sunt comenzi standard pe care orice modem ar trebui sa le recunoasca, nu are treaba forumul Microchip cu asa ceva, poate producatorul telefonului stie ce a implementat acolo mai exact.

UIte o documentatie de la un anumit producator, retine ca unele comenzi nu sunt standard si ca producatorul poate implementa si alte comenzi specifice:

http://www.zeeman.de/wp-content/uploads/2007/09/ubinetics-at-command-set.pdf

Nu modulul bluetooth se ocupa cu asa ceva, ci modemul telefonului.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Salutare, revin cu rezultatele finale. Pana la urma, am renuntat la rn52 si am trecut la btm511. Dupa cateva ore de studiu(si multi nervi), am reușit sa ma înțeleg cu acest modul, sa il fac sa se conecteze automat cand ajunge telefonul langa el si sa imi spuna cata baterie mai are (pe o scala de la 0-5) si cum sta cu semnalul GSM (tot de la 0 la 5)

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări