cimitavita Postat August 12, 2017 Partajează Postat August 12, 2017 (editat) am scris acolo ca PC-urile nu au impamantare pentru-ca la apartamente firul de impamantare exista doar la prizele din bucatarie si cele de pe langa baie. Prizele din camere nu au fir de impamantare. Degeaba vine mesterul electrician si-ti schimba priza veche cu una noua care are contact de impamantare, daca nu iti leaga nici un fir de impamantare la ea. In camere ai impamantare doar daca iti refaci singur instalatia electrica. Majoritatea folosesc PC-urile in camere si nu in bucatarie, asa ca in camere, in majoritatea cazurilor, firul de impamantare de la sursa PC-ului e inutil. Cu exceptia la unele tipuri de monitoare si imprimante, toate device-urile care se leaga la un PC si are au nevoie de alimentare de la 220V (amplificatoare, HDD externe, scanere...) nici macar nu au stechere cu impamantare. Degeaba iti pui impamantare la PC daca ce legi la el nu are impamantare. Am doua imprimante, Lexmark E230 si Lexmark E232. Pe dinafara ambele arata exact la fel dar Lexmark E230 nu are pinul de impamantare legat la masa imprimantei. Din cauza asta mi s-a ars intrarea USB de la imprimanta si acum o folosesc cu un adaptor USB-LPT. Amplificatorul i-a ars chipul de sunet din cauza ca intre masa amplificatorului si masa PC-ului a fost diferenta mare de tensiune. Amplificatorul a avut ca protectie la intrari rezistentele si potentiometrul care se pune la intrare si din cauza asta nu s-a ars. De obicei pentru amplificatoare (boxe de calculator de putere mica), astia fac tansformatoarele cu primarul si secundarul pe carcase alaturate (capacitatea intre primar si secundar este foarte mica). Dar la amplificatoarele de putere mai mare, bobineaza secundarul peste primar punand doar o folie subtire de policarbonat. Astea au capacitate mai mare intre primar si secundar si de multe ori ard placile de sunet cand se pune sau se scoate jack-ul audio. Editat August 12, 2017 de cimitavita Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 (editat) Condensatorii dintre nul+faza si pinul de impamintare, creeaza cele mai mari probleme daca nu exista impamintare legata pt a se descarca/incarca prin pinul de impamintare. Daca nu ai impamintare se descarca/incarca prin cablul de semnal fata de aparatul care ARE impamintare, distrugind etajul respectiv (nu intotdeauna). De aceea condensatorii respectivi au valori reduse, maxim 4,7-10nF, si totusi uite ca (mai) fac belele. https://www.electronicproducts.com/Passive_Components/Circuit_Protection/All_about_EMI_filters.aspx Editat August 14, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
DIYWorks Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 (editat) "Chestia cu impamantarile nu prea ajuta deoarece la PC impamantarea nu e legata direct la carcasa PC-ului." Cimitavita,ce-ai scris aici si ce ai spus in urmatorul post,sunt doua lucruri total diferite.Impamantarea este legata direct la carcasa PC-ului de vreme ce sursa e prinsa prin suruburi de carcasa....ca n-ai tu impamantare la priza este cu totul altceva Editat August 14, 2017 de DIYWorks Link spre comentariu
sesebe Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 (editat) Condensatorii dintre nul+faza si pinul de impamintare, creeaza cele mai mari probleme daca nu exista impamintare legata pt a se descarca/incarca prin pinul de impamintare. Daca nu ai impamintare se descarca/incarca prin cablul de semnal fata de aparatul care ARE impamintare, distrugind etajul respectiv (nu intotdeauna). De aceea condensatorii respectivi au valori reduse, maxim 4,7-10nF, si totusi uite ca (mai) fac belele. https://www.electronicproducts.com/Passive_Components/Circuit_Protection/All_about_EMI_filters.aspx 10nF pt Y capacitor este mult prea mult. Maximum ar fi undeva pe la 3.3 max 4.7nF din cauza curentului maxim permis ci poate fi injectat in firul de impamintare/carcasa in lipsa impamintarii. Valori peste 4.7nF se pot monta numai in echipamentele ce vor fi alimentate INTOTDEAUNA din circuite ce au si impamintare, de exemplu echimamente ce se leaga direct la retea, fara stecher, fiind alimentare permanent cum sint echipamentele din hale de productie. Editat August 14, 2017 de sesebe Link spre comentariu
maxente Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 (editat) Dupa parerea mea, o alta rezolvare, pe langa prezenta impamantarii, ar fi izolatia foarte buna intre infasurarea primarului si a secundarului din transformatorul care alimenteaza acel amplificator cu TDA2050, pentru a se micsora foarte mult capacitatea parazita intre infasurari Editat August 15, 2017 de maxente Link spre comentariu
UDAR Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 (editat) Dupa parerea mea, o alta rezolvare, pe langa prezenta impamantarii, ar fi izolatia foarte buna intre infasurarea primarului si a secundarului din transformatorul care alimenteaza acel amplificator cu TDA2050, pentru a se micsora foarte mult capacitatea parazita intre infasurari Izolația foarte bună între primar și secundar nu are legătură directă cu micșorarea capacității . Materialele moderne asigură zeci de kV rigiditate dielectrică la numai câteva sute de microni grosime. Dacă chiar dorim micșorarea capacității între primar și secundar trebuie, printre altele, să mărim distanța fizică (deci nu calitatea izolației neapărat) . Asta însă conduce la mărirea inductanțelor de pierderi cu alte efecte nedorite - creșterea căderii de tensiune pe secundar mai mult decât ar fi de așeptat din rezistența sa , creșterea câmpului radiat în exteriorul miezului, etc. De altfel un ecran legat la masă elimină aproape complet efectele capacității dintre primar și secundar . PS ON topic . Cred că vorbim povești aici . Comentăm o reletare complet nedocumentată a unui user lipsit de experiență. Nu că ar fi absolut exclus ce se zice că s-ar fi întâmplat dar până nu se dau detalii cred că se încadrează subiectul la Bodegă. Editat August 15, 2017 de UDAR Link spre comentariu
maxente Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 Eu as fi curios de o chestie, placa aia de sunet chiar nu o mai detecteaza deloc windows-ul, mai e prezenta de vreo culoare in device manager, cum o vede acolo ? Link spre comentariu
valentonx Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 (editat) Cred ca Maxente a pus punctul pe i ! Placilea alea de sunet nu se ard chiar asa usor ! De multe ori am patit sa nu o mai detecteze calculatorul deoarece are ceva protectii iar dupa ce il scoteam din priza si bagam iara mergea ! Nu ar strica o deconectare completa a calculatorului , resetul biosului si introducerea placii in alt slot pci sau chiar in alta unitate ! Editat August 15, 2017 de valentonx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum