Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Folosirea unui LCD existent dintr-un device.

Vizitator

Postări Recomandate

o vreme topicul a fost inchis si nu stiu de ce.

sunt de acord si mi-ar placr sa modific interfata cu totul,poatr chiar un encoder in loc de butoanele lui, dar nu prea am acces la o freza sa pot face un design cat de cat. si atunci... sa vad cum am loc..

O vreme, da. Si asta pentru ca ai postat unde nu trebuia (subiectul nu corespundea sectiunii). Doar pentru ca ai mentionat "atmega" nu este suficient.

In viitor genul asta de postari va fi sters fara avertismente.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

5

• nico_2010

4

• sesebe

3

• dany_cta

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

de fapt postasem exact unde avea legatura cu mediul de legatura arduino ide, chiar daca nu am specificat era postat in ramura arduino deci de aici era legatura. daca cineva ar fi reusit vreo metoda cu un PIC nu m-ar fi ajutat...pe mine.

intrebarea initiala si-a pierdut treptat sensul, si ma rog...poate acum este locul potrivit, insa eu vroiam sa stiu exact vizavi de arduino ide si un lcd atipic cum s-ar putea folosi.

consider ca astfel de topicuri ar trebuii pur si simplu doar mutate, dupa bunul plac dar nu inchise.

ceea ce s-a si facut, facand exceptie de la remarca "In viitor genul asta de postari va fi sters fara avertismente."

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pentru folosirea unor LCD generice (nu reusesc sa deschid link-ul din primul post), se poate folosi

ATmega169

:da

Singura problema va fi gasirea datasheetului lcd-ului. La limita se poate studia cu o lupa si se pot face experimente.

Link spre comentariu

Poți învață chineza cu ocazia asta!

Reverse enginering la restul schemei de unde provine LCD-ul ca să identifici pinii iar apoi dacă ai un analizor logic multicanal analizezi și comunicația lui ca să identifici modul de comanda...... sau cumperi un LCD nou.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Cate LCD-uri din astea ai ?

Pentru unul singur nici nu merita sa iti bati capul.

Sunt atatea LCD grafice la care gasesti si documentatie si costa relativ putin. Altfel, clasicile 16*2, 16*4, 20*2, 20*4....

Eu credeam ca ai LCD-uri chioare nu cu controller.

Link spre comentariu

Citeodata poate vrei sa reutilizezi LCD-ul original ce poate conține diferite simboluri desenate direct pe el ca să poți "restaura" un aparat mai vechi dar cu o electronica noua.

Doar atunci se merita chinuiala.

Link spre comentariu

ds-ul driverului este in chineza...

Cu un pic de atentie se poate intelege funcionarea.

Sunt 4 com-uri si 32 de segmente.

Trebuie un quartz intre pinii osc.

Transmisia se face serial, pe pinii RD,WR aplici clock, pinul DATA e bidirectional, ramane doar de inteles care sunt modurile de functionare explicate in diagrame si cum sunt trimise datele, D0-D4 com-ul, A0-A5 segmentul.

La pagina 9 sunt explicate comenzile, etc.

Citeodata poate vrei sa reutilizezi LCD-ul original

Dezlipit driverul original, conectat ATmega169, jucat la butoane, restaurat.

Sau restaurant.

Link spre comentariu

post-235374-0-24785300-1503483306_thumb.jpg

cam asta e partea de comanda cu lcd-ul. consider pinii de iesire al pcb-ului asa cum i-am notat.

pinul RD[10] al cip-ului nu pare conectat.

ce ar trebui sa fac cu un analizor logic , sa cuplez "gnd+cs", "gnd+wr", "gnd+data" pe cate un canal, si sa decodez semnalele ? sau ce... ?

NOTA: nu merge ideea "cumpara alt LCD" pentru ca nu are sens in ideea acestui Topic.

L.E: ma ajuta multa documentatia despre HT1621. efectiv pare acelasi cip. multumesc.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Folosesti analizorul logic pentru a decoda semnalele de comanda (si valorile lor), precum si comenzile pentru a modifica ceva anume (ora, spre exemplu). Pentru analizorul Saleae, ai un pin pentru GND si pinii aferenti CH1 ("0"), CH2 si CH3 pentru semnalele de clock si date, cu selectarea interfetei SPI. Vezi ce obtii.

Link spre comentariu

cred ca imi scapa ceva. cum adica comanda care modifica ora.. eu credeam ca asta e doar partea de afisare cu o comunicare SPI sau un fel de spi.

credeam greșit?...

inca o întrebare. Analizorul meu (Saleae) are trigger doar pe CH0. semnalul de clock apare pe CS sau nu e import cum vine?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu inteleg ce trebuie sa observi cu analizatorul logic.

Tu ai un controller pentru LCD si trebuie sa transmiti controllerului.

Ce face el mai departe ce sens are sa intelegi? Este destul de simplu: multiplexeaza segmentele.

Daca ai datasheetul trebuie sa il conectezi la un controller si sa incepi sa ii dai comenzi.

Butoanele sunt conectate la un divizor rezistiv si sunt citite cu ADC.

Poti pune canalul 0 ce vrei tu.

Saleae are trigger pe ce canal vrei tu nu numai pe 0. Probabil vrei sa spui ca are trigger doar pe un canal si nu pe mai multe simultan.

Editat de one
Link spre comentariu

Acum mi-am dat seama ca ATmega169 se gaseste numai in capsula QFN , MLF.

Pentru proiecte mai accesibile se poate folosi PCF8576 care multiplexeaza pana la 4 com-uri si 40 segmente. Acesta se gaseste si in capsula SO.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări