Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un amplituner care ma fascineaza...

bigpriap

Postări Recomandate

Are,ca daca ai sa citesti toate postarile,ai sa vezi ca cele mai multe sunt pe langa.Deja e pagina 2 si nimic de discutat,ti s-au cerut cateva poze cu interiorul si nimic...macar daca explicai ca ai probleme cu incarcarea pozelor.

Incarca pozele ce le detii pe https://postimages.org/ sau pe oricare alt site de gazduire,si pui adresa pozei aici,asta daca nu vrei sa reduci rezolutia si sa atasezi pozele direct pe forum.

Link spre comentariu

Cu pozele dupa ce gasesc merge. Nu am reusit cu clipul sa imi apara frumos cu pe forum. Cand dau preview, apare. Cand postez, dupa cum se vede, nu. Am descris procedura. Ma puteti ajuta?

Video a fost facut cu un difuzor penal. Ciudat ca vumetrele sar cateodata la cap de scala - cand comut intrari de exemplu. Ceva condensatori de cuplaj cu probleme? Am vazut ca are si tantal, si RPM-uri. Audiofilie curata pe vremea aia.

Pe scala pe langa banda OIRT mai are si notatii de la 0 la 110 . Ce o fi cu ele?

O poza cu ceva electronica:

http://20170807_174309.jpg

Link spre comentariu

Interesant interior...avea posibilitati peste medie as putea spune,si in materie de piese dar si indemanare...asta n-o ciocanea un novice,nici chiar un avansat,chiar daca il lasam in fabrica cu toate la indemana.E lucrata profi pt acele vremuri.Piesele sunt cu pondere de ale noastre,cablajele desenate de mana.Potentiometrele par sovietice (cel mai probabil,dar nu sigur),conectori buni de la Conect din vremurile cand erau aurite contactele,cablu fin ecranat,banda de conductoare...avea de toate la indemana,lucru rar in acele vremuri.Arata prea bine sa fie manufacturata in bucatarie,insa nici nu seamana cu lucratura de serie,in fabrica.Greu de ghicit istoricul.

LE-cablajul ala scos din conector pare a fi decodorul cu 758,IPRS.Cred ca dupa 84...85 ar putea fi datata.Era interesant ce FI a folosit,daca a imprumutat un cablaj de fabrica sau l-a redesenat pt forma carcasei....Blocul de UUS se vede ca e clasic,de Bucur sau de oricare alt model.

Link spre comentariu

Interesant interior...avea posibilitati peste medie as putea spune,si in materie de piese dar si indemanare...asta n-o ciocanea un novice,nici chiar un avansat,chiar daca il lasam in fabrica cu toate la indemana.E lucrata profi pt acele vremuri.

Subscriu !

Link spre comentariu

A crapat postimage-ul :96

Acum e clar ca e manufacturat - sare in ochi Beta de pe decodorul stereo si caramelele verzi . Artistul s-a si semnat pe cablaj :

LIVIU 79
Pentru cei experimentati, ce oferea comparativ magazinele noastre in acea perioada? In 79 eu ascultam la radio cu lampi (foarte bun si ala, dar ..)
Nu vorbim de aia grei, cu traditie din state, germania.
Sunt curios cum e tunerul facut - e complet blindat . Decodorul e 758.Ecranate si preamplificatoarele de zgomot mic(picup, microfon) Are si o tasta de reverb !!! pe radio nu am vazut ce face. Poate pe microfon, Ce ce se facea pe vremea aia ? Linii de intarziere analogice?
La nivelul actual un pasionat poate face ceva mult mai mic si mai bun (integrate specializate, controlere, documentatie). Ca realizare, cam greu de reprodus.
Sper sa gasesc timp candva sa il restaurez - nu credeti ca merita? Cum ziceam , merge dar are ceva zgomote de fond, chestia cu vumetrele (kyoritsu scrie pe ele). Mufele sunt DIN, pozez si alimentarea cand ajung la el poate are cineva stecher.
Felicitari, domnule LIVIU, oriunde ai fi !
Si-a revenit hostul de imagini, aveti si autograful artistului:
Tinand cont de targul in care zacea, probabil made in Galati.
Editat de bigpriap
Link spre comentariu

Nu dupa integrat ne ghidam ca sa ne dam seama ca e manufacturat,ala putea fi schimbat,desi daca judecam dupa blocul de UUS sigur a folosit ceva de pe un aparat industrial pe partea de radio. Cablajele spun tot.

Nu cred ca are legatura 79 din semnatura cu anul facerii...vezi ce data e pe integratul decodor si pe celelalte piese care mai contineau pe marcaj data,de ex pe electrolitici.Cred ca omul a vrut sa aiba o Delia,sau un Bucur si cum n-a reusit sa cumpere,a ciocanit ceva asemanator.Acum,daca stam sa judecam,fiecare din noi in acea vreme,daca aveam asemenea posibilitati,preferam ceva ciocanit de mana decat ceva din comert-vorbesc din punctul meu de vedere.Nu stiu la ce-i trebuia reverb,dar in acele vremuri mai greu cu cele de sinteza,cu componente discrete.Cel mai frecvent erau cele cu arc,cum erau pe la Vermona.

Merita restaurat,pt ca daca-l dezmembrezi,oricum nu mai faci nimic cu componentele alea.Asa macar au o valoare(fie si sentimentala),daca le tii gramada.

Link spre comentariu

.Nu stiu la ce-i trebuia reverb

La karaoke ?

Cred ca are mic r (redare), mic i (intregistrare) si tape r (redare), tape i (inregistrare).

Editat de cristian2009
Link spre comentariu

Nu ne jucam cu asa ceva in acele vremuri.Reverbul il aveau doar sculele profi pt sonorizari in diverse ocazii,formatii,nu se omorau prea multi amatori dupa asa ceva.Ori asta nu pare o scula ce poate tine o sala mare,si pt asta oricum nu-i trebuia radio.Poate a fost o comanda pt o scula de ambient la ceva crasma,care avea formatie si ceva guristi...atunci s-ar justifica toate dotarile.Finantare era garla,si cine era in stare(avea sursa de componente),onora asemenea comenzi.

Va trebui sa ne spui cu cat se alimenteaza placa finala(tensiunea pe filtrajele mari),ca sa ne dam seama cam ce ar fi putut,insa judecand dupa traf,nu pare sa aiba mai mult de 40W pe canal.

Link spre comentariu

TDA 1022 ... se mai aduceau " pe sub mana " . Ecou si reverb ( mai multe capsule in cascada ) ... dar costau ! Ma rog , unii " lautari " isi permiteau ...

P .S . - scuze de off - topic , se poate sterge .

Link spre comentariu

Probabil erau in alta liga...eu personal am auzit mai tarziu de 1022,dar n-am pretentia ca le-as fi stiut pe toate.Important e sa ne dam seama dupa data de pe componente cam care ar fi perioada in care a fost ciocanita(inclusiv pe 1022 daca are asa ceva).Fiind manufacturata,posibil unele componente sa fi stat pe stoc,nu ca in fabrica unde se lucra cu componente la zi,de asta spuneam sa se noteze datele de pe toate componentele care detin asa ceva pe capsula si pe urma ne putem oarecum pronunta.

Ma intreb ce se ascunde sub punga aia inghesuita langa traf...

Edit-acum am vazut videoclipul si m-am luminat cu partea de radio...a folosit partea de radio si FI de la un aparat auto,reglajul din bobine...de asta nu vedeam unde putea fi inghesuit condensatorul variabil,si acord pe varicap mai greu la dimensiunile alea.Cutia m-a fentat la vederea partiala,am crezut ca e un bloc de UUS clasic,insa m-am inselat.Noroc ca s-a deschis videoclipul.

Link spre comentariu

Ansamblul " Doina " al armatei a beneficiat ( si CCA Buc ... ) , alaturi de ampli cu tuburi ( am scris intr - un topic vechi ) , facute la institutia unde am lucrat . Ma rog , multi membri prestau in particular si pe la nunti sau alte chermeze ... unele ( semi ) oficiale . Dupa ceva timp , au venit si alte comenzi ... nu stiu de unde veneau materialele ... si unde ajungeau produsele finite ... erau si EL 34 Telefunken , la cutie , si alte componente interesante . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sunt multe amanunte care tradeaza buna aprovizionare...pana si banalele cose de cablaj sau suportii de sigurante,montura finalilor,RPM,tantal,nu stiu la semiconductori ce a folosit,toate spun ca se lucra peste un anumit nivel,si ceea ce se vede in poze era un ciubuc de duminica.Ma uitam la masca dubla,care nu pare ajustata din pila,si masini de gaurit in coordonate mai rar atunci...deci indemanare si dotari bune,denota un atelier complet si de invidiat,lucru la sablon,deci serie mica,produs ocazional.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări