Vizitator catalin iliescu Postat August 8, 2017 Partajează Postat August 8, 2017 Am vazut acum cate va zile intr.un anunt pe olx, pe cineva care si.a modificat boxele rft,cele pe 50VA, respectivul spunand ca le.a dat cate o gaura si punandule acel horn ptr bass reflex. Mai spunea ca se aud mai bine pe bass acum. Pun aceasta intrebare ,daca a mai facut cineva de pe acest forum acest lucru,sau daca a si auzit cumva astfel de boxe. Multumesc si astept pareri. Link spre comentariu
Shambala Postat August 8, 2017 Partajează Postat August 8, 2017 Am avut la vremea lor aceste incinte. Din cate stiu eu sunt incinte de compresie, potrivite wooferelor folosite. Dintr-o curiozitate copilareasca am scos un tweeter si le-am ascultat cu gaura (fara vreun tub) si sunau mult mai prost, spart, dezarticulat, fara bas- punch-ul caracteristic lor. Chiar am scos o parte din melana si nu s-a imbunatatit deloc sunetul. Banuiesc ca din cauza degradarii amortizarii wooferului. Apare o oarecare senzatie de plus de medii, probabil din cauza pierderii basului. Posibil ca folosind un tub de BR situatia sa nu mai fie atat de dramatica, dar ma indoiesc ca suna mai bine decat in versiunea originala. Link spre comentariu
Cortex Postat August 8, 2017 Partajează Postat August 8, 2017 V-a suna mai tare in zona acordajului ( daca pui tub , in functie de diametru si lungime) tubului, dar nu si mai bine ! Unora chiar le plage genu ala de bass care iese foarte tare in evidenta in momentul in care notele joase se apropie de acordajul dat de acel tub adaugat E valabil pentru aceste tipuri de woofere create pentru incinte inchise cu Fs mic si Qes mare si invers valabil pentru cele create pentru bass-reflex care fara acel tub de acordaj , iar, suna prost , inca un aspect important, sub freq de acordaj data ce acel tub, raspunsul va "cadea" brusc Link spre comentariu
ex.escu Postat August 8, 2017 Partajează Postat August 8, 2017 (editat) Se poate incerca un variovent montat pe spatele incintei. Pe net cautati si Dynaco A25,sau Goodmans ARU (Acoustic Resistance Unit) ca surse de inspiratie. Succes. Editat August 8, 2017 de ex.escu Link spre comentariu
Vizitator catalin iliescu Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 Multumesc tare mult. Am fost curios ptr ca respectivul se lauda pe siteul de vanzari ca se aude mai bine. Sincer am avut si eu dubii,dar am zis cine stie. In cazul meu am facut rost de 2 incinte goale,la care le.am cumparat eu difuri. Altele decat cele originale. La fel si filtrele le.am adaptat conform difuzoarelor noi,in mod riguros masurate cu aparatura,lmetru etc. Am folosit 2 dif de la monacor. Gaura difului de medii inalte cel oval am readaptat.o conform noului dif,si de curiozitate,asa cum a spus un coleg mai sus,am lasat gaura de inalte neastupata. Este foarte adevarat ca am constatat ca diful de joase nu etansa f bine pe langa el si poate si de acolo senzatia de un bas ciudat. Dar mi.am zis ca poate cu gaura pe spate si cu un tub special s.o auzi si mai bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2017 Partajează Postat August 10, 2017 Un difuzor cu suspensie moale pentru compresie nu va functiona corect cu BR. La putere maxima este posibil sa ajunga la limita suspensiei si va produce zgomote parazite . Link spre comentariu
Shambala Postat August 10, 2017 Partajează Postat August 10, 2017 In general va ajunge la Xmax (si peste) foarte repede, mult inainte de Pmax. Link spre comentariu
Vizitator catalin iliescu Postat August 13, 2017 Partajează Postat August 13, 2017 M.am lamurit ,am facut ai multe teste si am constatat ca cu tub de bas reflex se aude mai prost decat ca incinta inchisa ,asa ca boxele le voi lasa cum le.a facut mama lor. Multumesc tuturor ptr sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum