Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator mos fet cu probleme

vio_gl

Postări Recomandate

am realizat acu vreo o luna un amplificator cu mos fet.schema este aceeaasi cu ipa300v2 doar ca are un singurm rand de finali.am fost sa cumpar irfp450 dar nu avea asa ca iam inlocuit cu irfp460.a mers bine o vreme dar acum scoate un sunet distorsionat rau am masurat toate piesele si sun bune (mai putin irfpuri)am verificat circuitele cablajului sunt ok.sa masor irfpurile?nu prea am lucrat cu ele si nu stiu cum se masoara.un sfat va rog

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio_gl

5

• Sharky

1

• vioara

1

Vizitator donpetru

am realizat acu vreo o luna un amplificator cu mos fet.schema este aceeaasi cu ipa300v2 doar ca are un singurm rand de finali.am fost sa cumpar irfp450 dar nu avea asa ca iam inlocuit cu irfp460.a mers bine o vreme dar acum scoate un sunet distorsionat rau am masurat toate piesele si sun bune (mai putin irfpuri)am verificat circuitele cablajului sunt ok.sa masor irfpurile?nu prea am lucrat cu ele si nu stiu cum se masoara.un sfat va rog

Consecintele unui montaj neingrijit. Sigur nu ai respectat niste reguli elementare. Ar fi fost util o poza cu montajul respectiv. Asa, dupa spusele tale s-ar putea sa ai probleme cu filtru RC de pe iesirea amplificatorului (asta daca l-ai montat). Totusi, mai ramane de vazut si alte presupuse probleme, dar fara o poza, cam greu :smt006
Link spre comentariu

lucru neingrijit?daca e facut de firma ?are in final 2n3773,alimentare de +-50v putere de iesire de 100wla 4 ohmi cel putin asteab sunt datele producatorului

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

scuze am gresit topicul.tousi as vrea sa masor irfpurile dar nu stiu cum

Masoara cu un multimetru setat pe pozitia tester diode jonctiunea GS si DS a MOS-FET-urilor. Daca multimetru iti indica sub 400, trebuie sa schimbi MOS-FET-urile.
Link spre comentariu
Vizitator donpetru

"160 - 170" ai masurat cu rezistentele din sursa "scoase" ? Daca da, intre ce anume ai masurat: GS sau DS ? Daca in cel putin unul din cazuri - GS sau DS - iti indica multimetru setat pe pozitia "tester diode" 160 - 170 inseamna ca trebuie sa schimbi MOS-FET-urile.NUMAI BINE

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări