vio_gl Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 am realizat acu vreo o luna un amplificator cu mos fet.schema este aceeaasi cu ipa300v2 doar ca are un singurm rand de finali.am fost sa cumpar irfp450 dar nu avea asa ca iam inlocuit cu irfp460.a mers bine o vreme dar acum scoate un sunet distorsionat rau am masurat toate piesele si sun bune (mai putin irfpuri)am verificat circuitele cablajului sunt ok.sa masor irfpurile?nu prea am lucrat cu ele si nu stiu cum se masoara.un sfat va rog Link spre comentariu
vioara Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 de unde ai luat electroliticii pentru filtraj? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 ce tensiune ai pe rezistentele de putere daca legi intrarea la masa? Poate e de la bias. Cauta aici manualul de la ipa400 http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=20181 In el arata cum sa imperechezi mosfeturile. Faci la fel, daca masoara cum zice acolo atunci e bine. daca nu... :toimonster: Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 am realizat acu vreo o luna un amplificator cu mos fet.schema este aceeaasi cu ipa300v2 doar ca are un singurm rand de finali.am fost sa cumpar irfp450 dar nu avea asa ca iam inlocuit cu irfp460.a mers bine o vreme dar acum scoate un sunet distorsionat rau am masurat toate piesele si sun bune (mai putin irfpuri)am verificat circuitele cablajului sunt ok.sa masor irfpurile?nu prea am lucrat cu ele si nu stiu cum se masoara.un sfat va rogConsecintele unui montaj neingrijit. Sigur nu ai respectat niste reguli elementare. Ar fi fost util o poza cu montajul respectiv. Asa, dupa spusele tale s-ar putea sa ai probleme cu filtru RC de pe iesirea amplificatorului (asta daca l-ai montat). Totusi, mai ramane de vazut si alte presupuse probleme, dar fara o poza, cam greu :smt006 Link spre comentariu
vio_gl Postat Mai 30, 2007 Autor Partajează Postat Mai 30, 2007 lucru neingrijit?daca e facut de firma ?are in final 2n3773,alimentare de +-50v putere de iesire de 100wla 4 ohmi cel putin asteab sunt datele producatorului Link spre comentariu
vio_gl Postat Mai 30, 2007 Autor Partajează Postat Mai 30, 2007 scuze am gresit topicul.tousi as vrea sa masor irfpurile dar nu stiu cum Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 scuze am gresit topicul.tousi as vrea sa masor irfpurile dar nu stiu cumMasoara cu un multimetru setat pe pozitia tester diode jonctiunea GS si DS a MOS-FET-urilor. Daca multimetru iti indica sub 400, trebuie sa schimbi MOS-FET-urile. Link spre comentariu
vio_gl Postat Iunie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2007 am masurat dar nu imi arata de2 ori aceeasi valoare si am in jur de160-170 Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 5, 2007 Partajează Postat Iunie 5, 2007 "160 - 170" ai masurat cu rezistentele din sursa "scoase" ? Daca da, intre ce anume ai masurat: GS sau DS ? Daca in cel putin unul din cazuri - GS sau DS - iti indica multimetru setat pe pozitia "tester diode" 160 - 170 inseamna ca trebuie sa schimbi MOS-FET-urile.NUMAI BINE Link spre comentariu
vio_gl Postat Iunie 27, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2007 sa rezolvat. se pare ca eraumos urile duse.oricum va multumesc.rog a se sterge topicul. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 27, 2007 Partajează Postat Iunie 27, 2007 Bine ca sa rezolvat pana la urmaNu se sterge topicul pentru ca e posibil sa fie de ajutor si la altii Link spre comentariu
Vizitator teocris Postat Iulie 7, 2007 Partajează Postat Iulie 7, 2007 Incearca sa vezi cum stai cu masa montajului,eventual leaga la masa trafului de alimentare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum