dany_cta Postat August 6, 2017 Partajează Postat August 6, 2017 La ce presiune rezista o astfel de valva ? Am nevoie de o valva 12 - 24v pentru aer care sa suporte pana la 8 bari pentru un compresor. Am gasit una telwin pentru MIG dar ma gandesc ca astea nu au nici pe departe asa presiune. Idei ? Link spre comentariu
lorik199 Postat August 6, 2017 Partajează Postat August 6, 2017 La MIG e vorba depre volumul de aer pe minut si nu de presiune, deci garantat nu e vorba de 8 bari, poate max 1bar Link spre comentariu
briobit Postat August 6, 2017 Partajează Postat August 6, 2017 Am trimis pe MP un link. Link spre comentariu
piciorang ovidiu Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Merge una de instalatie de gaz auto. Link spre comentariu
dany_cta Postat August 7, 2017 Autor Partajează Postat August 7, 2017 Corect, buna ideea. Mai urmeaza doar sa caut sa vad daca gasesc una destul de ieftina. Intre timp m-am gandit si la ideea sa o alimentez la 220 cu releu cu bobina de 12v ca am gasit vazut unele de gaz/apa la 220, bineinteles prefer una direct pe 12. Link spre comentariu
cipcirip Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 Ai gasit electrovalva ? Ce debit ai nevoie ? Ce conectica folosesti ? Link spre comentariu
dany_cta Postat August 9, 2017 Autor Partajează Postat August 9, 2017 (editat) Nu am mai cautat momentan, sunt putin ocupat cu altceva. Debitul este foarte mic, scopul este sa alimentez un laser cu un jet de aer (sub 0.5bari) printr-o duza de 1mm, doar ca sa tina fumul departe de zona de taiere, nu trebuie sa fie nici debit nici presiune exacta. Dupa ce am postat mi-am dat seama ca pot sa bag in valva direct presiune joasa folosind un regulator de pistol de vopsit care, nu stiu cat de jos coboara dar probabil pot sa il cobor sub 1bar, o sa testez, si in felul asta pot sa folosesc o electrovalva de mig. Tot trag cu electrovalva de mig pentru ca e cel mai usor de gasit si e destul de ieftina. Ca conectica o sa pun cuple rapide si furtune - cele mai subtiri pe care le gasesc, daca reusesc sa cobor presiunea pot chiar sa folosesc furtune de perfuzii/acvariu. Teoretic debitul necesar este mult sub 70litri pe minut. Editat August 9, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
nickrvl Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 (editat) ...............Dupa ce am postat mi-am dat seama ca pot sa bag in valva direct presiune joasa folosind un regulator de pistol de vopsit care, nu stiu cat de jos coboara dar probabil pot sa il cobor sub 1bar, o sa testez, si in felul asta pot sa folosesc o electrovalva de mig. ..................... Tocmai ce vroiam sa te intreb daca pe compresorul tau ai regulator de presiune......, sant compresoare care au asa ceva, adica cam toate, poti regla/cobori din el presiunea pana la "0". Astfel poti folosi orice electrovalva, chiar si de la o masina de spalat abandonata... Stiu ca ai laser, nu poti pune si ceva poze cu ce poate sa faca? L.E. Un miniventilator nu s-ar preta?! Editat August 9, 2017 de nickrvl Link spre comentariu
dany_cta Postat August 9, 2017 Autor Partajează Postat August 9, 2017 Tu ai 100% dreptate, ce inseamna sa fi cu capul in nori. Am regulatorul ala si direct pe compresor dar mereu am ignorat ciuperca respectiva si iesirea aia ca stiam ca nu e bun regulatorul ala, asa de mult l-am ignorat ca am si uitat ca este acolo. La vopsit am luat regulatoare separate montate pe furtun inainte de pistol si le-am alimentat in presiune mare. In loc sa folosesc un regulator de pistol pot chiar sa folosesc regulatorul compresorului. Poate vrei sa arunci o privire la ultimul post din topicul meu ca sa vezi laserul http://www.elforum.info/topic/121648-lucrari-de-duminica/page-13?do=findComment&comment=1568221 Nu merge ventilator, trebuie presiune mai mare si concentrata prin duza laserului. Deci mai ramane doar sa caut o valva ieftina, aia de mig pana in prezent e castigatoare ca am gasit-o la vreo 60lei si ii bag presiune joasa in ea. Link spre comentariu
gauss Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 (editat) La 6 bari am testat eu electrovalva de MIG . Atat aveam nevoie ... la 8 bari , deja " sufla " ... Ma rog , mai multe modele ... 4 bari au tinut toate . Editat August 9, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum