Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Saeco cafe grande

vasile eugen

Postări Recomandate

Salutare. Am si eu aceast aparat care l-am primit desfacut. Am reusit sa-l pun in functiune , dar am probleme cu granulatia la cafea . Cum se regleza corect risnita? Distanta intre conul care este pe motor si partea fixa cum trebuie sa fie mai mare sau mai mica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile eugen

6

• bobinatorul

5

Daca vrei o granulatie mai mica micsorezi distanta si invers.

Intodeauna rasnita o reglezi in mers.(se da o cafea si in timp ce rasneste se strange sau se slabeste)

Cand cutitele sunt noi sau macar bune imping cam 2gr/sec.

Sau....

Se scoate toata cafeaua,se strange la maxim,apoi treptat se invarte manual motorul si se slabeste concomitent rasnita pana nu se mai aude frecarea.(cu aparatul deconectat)

Acesta e punctul maxim pentru "finer"

Link spre comentariu

Am curatat cafeaua ce a fost in risnita,am micsorat distanta la maxim iarpe urma am dat invers pina a inceput sa macine.Sa inteleg atunci caci daca este distanta mai mica ,atunci cafeaua este mai marunta macinata?

am mai urmarit citeva tutoriale similare cu acesta:

In partea stinga a risnitei este o tija de reglajimi puteti spune pentru ce este? In tutorial am vazut ca este cam la mijloc.La mine este cu doua gradati catre risnita.

Link spre comentariu

Ar fi bine daca ati face niste poze.

E posibil sa fie reglajul camerei de dozare (cantitate cafea rasnita) daca este pozitionata cumva intre iesirea rasnitei si grup.

Link spre comentariu

Ar cam fi 2 variante

Cantitate de cafea mica ori cafea rasnita prea mare.

Dupa reglaj ,daca aveti posibilitatea incercati sa cantariti pastila de zat.Ar trebui sa aiba cam 14-15 grame.

Cafea rasnita ar trebui sa fie in genul malaiului poate mai fina o idee.

Pune-ti si o poza cu zatul tinut in palma sa vedem ce iese.Maine pun si eu una ca sa v faceti o idee

Link spre comentariu

Momentan inca nu imi formeaza pastila sa ramina intrega. Dar se pare ca foarte fin trebuie reglat.

post-177505-0-69234600-1502300280_thumb.jpg

Editat de vasile eugen
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări