Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autoturisme de ...lux !

Postări Recomandate

Vizitator Adrian Andrei

Dorofteius,

cred ca postarea ta nu mi se adresa mie, insa profit de ea ca sa-mi expun parerea:

Ce are sula cu prefectura?! Omul, cand a deschis topicul intreba despre "masini de lux". A rezultat repede ca nu conta daca au 2 sau 3 locuri in fata, a rezultat deasemenea ca nu conteaza daca au diesiel sau benzina, nici 2 sau 8 litri, conteaza cum este perceputa masina de cei din jur. Si de fapt nici asta nu conteaza la scara planetara, emisiile de noxe de la 1000 de masini de 8 litri nu fac nici cat o basina a unui vulcan. N-are sens s-o dam spre parametri, conteaza doar perceptia! Iar vulcanii trag basini mai des decat credem noi!

Discutia se transfera rapid (si natural) spre conceptul de "LUX". Adica, ce are scula aia in plus, fata de scula mea, ca a mea sa fie "utilitara" si a lui "de lux". Oare eu n-am dreptul sa fiu "LUXUOS", caci am 4 Diesele, ce puii mei?!

Ca ne place sau nu, lumea ne impinge sa aruncam ce avem, sa luam modelul nou, 2.0, cel vechi e prost, depasit, polueaza si deranjeaza...

Asta ne conduce la redefinirea conceptului de "LUX". Ai lux daca-ti iei Ford Focus cu park assist si usb, n-ai lux daca ai Ford Mustang din 1970, sa-ti fie rusine! Luxul tau se va schimba anul viitor, sa-ti fie rusine ca nu te adaptezi!

Nu vreau sa ghicesc ce-or sa comenteze colegii amatori de scule vechi, cumparate cu colinduri lungi prin talcoicuri!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

De aia nu se vede Beijing in zi de astazi.

De aia isi permit sa livreze totul la bani de cola.

Nu zic ca nu au impus. Spun doar ca nu respecta absolut nimic.

Iti spun eu ca au inceput sa le respecte ,acolo nu este de glumit , risti sa-ti inchida sandramaua , sa dai amenzi de milioane de $ sau sa-ti ia capul contact cu un proiectil de 7,62mm daca mor angajati din cauza noxelor sau esti corupt , eu import din China de peste 18 ani, anul asta cam toti care aveam contracte direct cu fabricile am avut ptobleme , comenzi intirziate din cauza retehnologizarii , noxe mai mici , nu este abureala , am vazut cu ochii mei schimbari in fabricile cu care am contracte . Editat de viobio
Link spre comentariu

Ce am scris si ce ati inteles ? Mai bine imi vad de drum.

Din nou, totul se poate interpreta ....

Masina de lux se diferentiaza prin pret in primul rand !

Considerati Tesla o masina de toata ziua ? Eu spun ca este de lux.

Perceptia celorlalti ? Inca traiti la faza de cum te vede vecinul.

Sa nu iesi mamaie cu nike-urile alea negre, ca ne faci de rusine. Alea rosii sunt shmechere.

Masina in sine este un lux. Acum 20 de ani, avea benga 2 suv-uri 3 de raliu si una de oras.

Eu ma limitez la aia 2 litri. Nu din cauza saraciei. Din cauza bunului simt.

L.E.

@ Viobio. Glumesti . In zi de astazi, singura fabrica concurenta cu cea in care muncesc eu, exista in China , Dalian.

Stii de ce ? Pentru ca aia nu platesc nimic sa scape de deseuri. Noi in RO platim o mica avere.

Mana de lucru este mai scumpa ca la noi in ultima vreme.

Iti spun din experienta, nu din teorii.

Editat de dorofteius
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ce am scris si ce ati inteles ? Mai bine imi vad de drum.

Din nou, totul se poate interpreta ....

Masina de lux se diferentiaza prin pret in primul rand !

Considerati Tesla o masina de toata ziua ? Eu spun ca este de lux.

Perceptia celorlalti ? Inca traiti la faza de cum te vede vecinul.

Sa nu iesi mamaie cu nike-urile alea negre, ca ne faci de rusine. Alea rosii sunt shmechere.

Masina in sine este un lux. Acum 20 de ani, avea benga 2 suv-uri 3 de raliu si una de oras.

Eu ma limitez la aia 2 litri. Nu din cauza saraciei. Din cauza bunului simt.

O masina cu cit este mai performanta si are cit mai multe dotari , confort , siguranta , poate fi considerata de lux , corect ...pretul este un atu , cu toate ca in ziua de azi o mai dau in balarii si cu astea asa zise de lux .

Link spre comentariu

Cine e stapan, isi cumpara masina cu un singur loc in fata si doua locuri in spate. Asta e lux, soacra si nevasta sa stea in spate. E cel mai mare lux, nu cred ca si-l permite oricine, chiar de e bogat :rade: Bine, ca si masina e scumpa...nu stiu cati litri are. (McLarenF1).

untitled45.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Lux e să nu ai nici una nici alta, şi nici... masină.Din păcate, necesită un IQ prea ridicat...

Lasind caterinca la obparte cu sotia si soscra , mamina este o utilitate in zilele noastre nu un lux , discutiile despre auto de lux este alta mincare de peste .

Daca ai o anumita functie intr-o firma ,ai o intilnire de afaceri , mergi cumva cu UBER , taxi sau transportul in comun ? Ca tot veni vorba de IQ ...

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

E, dar ca sa nu ai dureri de cap cu "utilitatea" o folosesti pe cea a firmei, nu-ti cumperi vaca sa faci o friptura.

Si daca postul tau din firma nu necesita masina de serviciu ?

Cred ca zilele astea a fost cool in mijloacele de transport in comun versus un amarit de autoturism cu AC .

Oricum dizcutia este despre masini de lux nu despre ce IQ mare au cei care nu au nici macar o " coaja " de 1500...2000 euro cu AC , cu care sa circule cit de cit confortabil la 40 grade celsius sau sa nu inghete iarna prin statii .

Editat de viobio
Link spre comentariu

" Ma bucur ca am facut cunostinta.

Te rog sa nu te obosesti, NU Adrian Andrei."

WTF , inca nu m - am ramolit (de tot ) ! La teste ( alea ... ) inca iau peste 90 din suta . Astia mai " tineri " ... a luat unul 72 ... intr - o zi binecuvantata . Era sa aiba orgasm ... In fine , multa bafta cu casa ... si ce - o mai fi pe - acolo . Si alte chestii ... La lucrurile pe care nu le facem ( numai ) singuri , sant o multime de imponderabile . Eu am aflat . Si am mai aflat ceva ... trebuie ( si ) noroc . Orice ar insemna asta ... Inteleg ca este . Dar , nu - i asa , nimic nu e liniar , constant si ( la ) infinit . Numai meltenii cred asta ... dar , santem obisnuiti , ( nu ? ) ...

P .S . - pentru Dl . Adrian Andrei

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cu voia dumneavoastra ... amintesc ca Volgile ( inaintea lor au fost niste ZIL - uri " feerice " , numai nichel ce contrasta cu caroseria neagra ... si le aminteste cineva ? ... cu diferential si punte spate etc . ) ... Volgile , spuneam , au ajuns la CAP - uri , GAS - uri si alte uzine dupa ce si - au facut stagiul ( si norma de casare , aproape ) la institutii reprezentative ale puterii populare ... regionala si raionala de partid , precum si la bratul inarmat al acestora ... Nu vorbesc chiar din auzite ... un unchi din partea mamei a fost mecanic la ceea ce in anii ( ultimi ) '80 era cunoscut sub sintagma " garajul Partidului " ... a prestat incepand din '57 . Un om cu viata de roman ... a fost mecanic de aviatie in ww2 ... si i - a placut atat de mult in Est , incat a mai ramas ceva ani dupa 1945 ... a revenit in tara cand nimeni nu se ( mai ) astepta . In sejurul de acolo a lucrat ( munca fortata ) la fabricile producatoare ale acestor minuni costisitoare ( si consumatoare ... ) , asadar a fost repartizat la exemplarele romanesti ... daruite frateste si pe multi bani ...

Tot cu voia dumneavoastra, pemiteti-mi sa .va prezint o alta masina de lux, GAZ Chaika:

https://en.wikipedia.org/wiki/GAZ_Chaika

Chaika.jpg

take a screenshot

Imi este frica de masinile electrice, sunt silentioase, pe cele cu benzina sau motorina le poti auzi, ai o cat de mica sansa sa te feresti ca sa nu fi calcat pe trecerea de pietoni.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

alcon , tancul ala rusesc avea AC , navigatie , tempomat , directie asistata , incalzire in scaune , etc , etc , etc ?

Pana mea ....veniti numai cu exemple ....masini antice care nu au nici o treaba cu luxul .

Topicul este despre masini de lux nu despre masini antice care au fost sau nu celebre la vremea lor .

Intimplarea a facut sa conduc o Volga , modelul ala militiano/ securist , trei viteze , schimbator " la volan " , cind virai aveai senzatia ca conduci un camion si cind am frinat prima oara ....am crezut ca nu are frine , asta da masina de lux .

Editat de viobio
Link spre comentariu

In zilele noastre un 2L diesel, poate scoate bine peste 200 de hp. Chiar si diesel.

Impozitul 200 de ron... Asigurare 400 si ceva marunt pe an.

Dar cand vrei nene 300 + hp, nu ai decat sa platesti. Asta este taxa pe shmecherie.

Vrei avion? Trebuie intretinut. Costa ca orice altceva.

Corecta afirmatia daca te iei dupa varful maxim atins pentru o microsecunda. Realitatea este alta.

Degeaba ai tu "200hp" la diesel cand ala e doar un varf maxim si cand incepe sa traga deja trebuie sa schimbi viteza ca la 4k incepe sa moara, si stai si macini la viteze doar ca sa o menti pe cuplu. Ia pune mana pe o benzina de 200hp sa intelegi diferenta, sa vezi cum e sa traga de la 2.5k pana la 7k, ca sa intelegi ca 200hp nu sunt mereu egali cu 200hp, sa vezi cum te duci cu a 2-a la peste 100km/ora fara sa trebuiasca sa schimbi, avand un raport mare de transmisie la roti si automat o forta mare de accelerare pe cand la diesel deja bagi a 3-a si chiar a 4-a. Chiar daca o sa reusesti sa o menti in aia 200hp, crezi ca o sa traga 200hp in a 4-a ca un 200hp in a 2-a ??

Deci daca zici ca te bucura ca ai 200hp la motor, e ok, dar sa compari asta cu o masina reala cu 200hp care chiar fuge, e o mare greseala.

Link spre comentariu

Cu permisiune , raspund si eu ... Nu . NU are multe lucruri . Mare parte i se pot pune , de oameni cu skill . Trebuie sa castige si aia ... Altfel , e masina clasica ... cu sasiu , nu cu caroserie portanta . D ' aia sovietica , daca stie cineva ce vreau sa zic . Daca i - ai pus unuia gand rau , ar trebui sa se teama ... il strivesti si in gipan . Sau il arunci dicolo de santuri ... ca avem destule pe drumurile binecuvantate cu taxe . Glumesc , desigur ... Sau nu ? ... Va amintiti ce masini aveau mafiotii in anii '60 ? Probabil ca si - ar fi permis orice ... totusi , din astea aveau ... Masina face pe om . Ma rog , 87 la suta din pamanteni gandesc asa ... In Romania , lumea ( mai ) intoarce greu capul dupa autoturisme . Pana si in provincie , la mine , sant Maserati , si altele ... care nu - s masini de kokalari sau pustani imberbi cu bani ( cinstiti ) de la parinti , de obicei divortati dar cu conturi si depozite comune ... si tovarasi de viata din cercul ( comun ) de prieteni .Sant curios de reactie , daca ar vedea asa ceva , concetatenii ... La stop , pe autostrada , sau in curtea vreunei case corespunzatoare ...

P .S . - despre postul 57

https://en.wikipedia.org/wiki/GAZ_Chaika

Editat de gauss
Link spre comentariu

alcon , tancul ala rusesc avea AC , navigatie , tempomat , directie asistata , incalzire in scaune , etc , etc , etc ?

Pana mea ....veniti numai cu exemple ....masini antice care nu au nici o treaba cu luxul .

N-avea nimic din cele enumerate mai sus, dar ... arata al naibii de bine si un exemplar ca acela costa o caciula de bani (astazi).

Ca si "relicvele" americane din anii '60 ... '70. N-as ezita sa-mi iau un vapor de acest gen, daca mi-as permite !

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări