daniels Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 Ok am sa fac o schiță Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 (editat) Nu există nicio garanție că vei putea scoate apă doar suflând aer în fântână și așteptând ca apa să iasă printr-o țeavă. În unele condiții se poate, în altele nu... Dacă e vorba de câțiva metri, nu ar trebui să fie mari probleme. Editat Aprilie 15, 2018 de validae Link spre comentariu
NICA Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 54 minutes ago, daniels said: Ok am sa fac o schiță Vă rog.multumesc Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 se sufla aer comprimat prin racordul galben se creaza presiune la nivelul apei din cavitate, iar apa urca catre suprafata prin tubul rosu. pentru a mari cavitatea din pamant se sufla aer comprimat prin tubul rosu, in cavitate are loc o barbotare (borboloseala serioasa) care duce la marirea cavitatii, Apa tulbure se elimina daca se sufla iar aer prin racordul galben, Instalatia functioneaza real. 2 Link spre comentariu
AdR!@N Postat Aprilie 16, 2018 Partajează Postat Aprilie 16, 2018 Acum 17 ore, Untold a spus: Am gasit ceva, ar fi buna? E buna. O sa isi faca treaba fara probleme. Link spre comentariu
NICA Postat Aprilie 16, 2018 Partajează Postat Aprilie 16, 2018 (editat) 11 hours ago, daniels said: se sufla aer comprimat prin racordul galben se creaza presiune la nivelul apei din cavitate, iar apa urca catre suprafata prin tubul rosu. pentru a mari cavitatea din pamant se sufla aer comprimat prin tubul rosu, in cavitate are loc o barbotare (borboloseala serioasa) care duce la marirea cavitatii, Apa tulbure se elimina daca se sufla iar aer prin racordul galben, Instalatia functioneaza real. Faina treaba.probabil apa va ieși mai curata . Nu cred ca ar fi mai economic decât cu hidrofor dar este o alta soluție. În schimb ar trebui și ca forajul sa fie etanș sa nu scape aerul. Editat Aprilie 16, 2018 de NICA Link spre comentariu
AdR!@N Postat Aprilie 16, 2018 Partajează Postat Aprilie 16, 2018 Astfel de solutii cu aer comprimat sunt aplicabile in foraje de mare adancime, unde este problematica aspiratia apei. In schimb nu o vad ca solutie avantajoasa de utilizat acasa (home use). Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 16, 2018 Partajează Postat Aprilie 16, 2018 (editat) De pe la adancimi de10m, cand e nevoie si de un debit ceva mai mare e mai avantajoasa decat un hidrofor. In plus aerul comprimat poate fi adus paralel cu teava de apa de la distante mai mari. Fiecare poate calcula in functie de nevoi si amplasament pretul echipamentelor de care are novoie. Cu etanseitatea nu sunt probleme, se lipeste pamantul de teava bine de tot. Editat Aprilie 16, 2018 de daniels 2 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 29, 2018 Partajează Postat Aprilie 29, 2018 Am nevoie de un ajutor am cumpărat o pompa sumersibila un vas de expansiune am băgat în fântâna dar vreau ca, când nivel apei din fântână scade până la nivel pompei să o decupleze adică dacă r\mâne pompa fără apa să o decupleze va rog un sfat va multumesc Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 29, 2018 Partajează Postat Aprilie 29, 2018 Stiu ca pompele submerse au un intrerupator cu mercur ce pluteste la 50-60 cm deasupra pompei si daca apa scade sub acesti centimetrii plutitorul se inclina si intrerupe curentul. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 29, 2018 Partajează Postat Aprilie 29, 2018 Aceasta nu are pe care am luat-o eu Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 29, 2018 Partajează Postat Aprilie 29, 2018 Și ce as putea sa fac să-mi declanșeze când rămâne fără apa pompa Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 29, 2018 Partajează Postat Aprilie 29, 2018 Pompele de ape murdare sau de satina cum le mai spun unii au astfel de intrerupator. Submersibilele n`au. Ramii fara apa...cumperi alta pompa. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 29, 2018 Partajează Postat Aprilie 29, 2018 Se poate face un sistem foarte simplu.Un intrerupator cu o pirghie de cel putin 10 cm lungime , se agata de pirghie un fir de guta ce are la celalalt capat un balon etans de 2-300 gr.(greutate suficienta sa poata trage de pirghie) ce poate sa pluteasca pe apa ,firul va fi cu 1m mai scurt decit adincimea unde se afla pompa.Daca apa scade sub lungimea firului de guta ,balonul trage de pirghia intrerupatorului si opreste pompa. E clar ? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 30, 2018 Partajează Postat Aprilie 30, 2018 La fel de bine poate recupera un contact cu plutitor de la o pompă defectă și îl înseriază pe firul de alimentare al pompei.Singura problemă e legată de etanșarea conexiunii.Acolo trebuie mare atenție, fiindcă poți băga accidental curent în apă, cu consecințe mortale..... Se poate etanșa lipitura în primă instanță prin introducerea într-o cutiuță de plastic în care se toarnă smoală.Apoi se poate etanșa suplimentar prin acoperire cu silicon transparent flexibil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum