Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere valoare condensator filrare pe intrarea audio

Vizitator

Postări Recomandate

@maresaldeflota, toata discutia se rezuma la un banal divizor de tensiune format de rezistorul de grila ca valoare constant si reactanta capacitiva a condensatorului de cuplaj variabila functie de frecventa, calculul este elementar si nu necesita decit bunavointa !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• StelianP

8

• adrian_pic

4

• gsabac

2

• Untold

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Raspunsul la frecvente joase in functie de valoare capacitorului de intrare,rezistenta de iesire a sursei de semnal si valoare rezistentei de intrare a amplificatorului,cred ca este un calculator util:

https://www.ampbooks.com/mobile/amplifier-calculators/coupling-capacitor/calculator/

Condensatorul de intrare ar putea sa lipseasca daca suntem siguri pe sursele de semnal ca nu contin componente DC,sau poate fi inlocuit cu un transformator de intrare separator cu raportul de 1:1,dar ceva de foarte buna calitate.

P.S ar fi elegant sa se poata modifica titlul topicului,in acest fel vom impiedica aparitia anumitor ironii fara rost,nu toata lumea s-a "nascut invatata" sau a trecut prin scoli de specialitate.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

In primul rand, imi pare rau ca nimeni nu i-a spus ca acel condensator nu e unul de "filrare" (asa e scris in titlu) ci unul de intrare si ca acel condensator nu filtreaza semnalul de impuritati,

Au disparut mai multe postari, si a lui Sesebe si a mea in care amandoi precizam ca este este vb despre Cin.

In postul meu era un exemplu de calcul pt Cin, f simplu, cu ajutorul formulei lui Thomson. Plus ceva precizari ...

Link spre comentariu

La postarea #6 am incercat sa explic metodele de micsorare a zgomotului la o inregistrare gata facuta, dar postarea

a trecut neobservata, sau nu a fost citita de unii useri care au postat la acest topic, asa ca revin cu metodele.

Exista mai multe metode, o placa de sunet de calitate, folosirea unui CD de calitate, DVD, BLURAY(cel mai bun, dar nu sunt manele),

sau procedeul tehnic Dolby la iesirea semnalului din placa audio.

Deasemenea sunt nenumarate softuri audio simple care au filtre reglabile, ca WinAmp si le puteti experimenta.

Pentru reducerea zgomotului unei inregistrari puteti folosi Adobe Audition 1.5 care analizeaza intregul fisier, ia probe

din diverse zone si furnizeaza un fisier cu zgomot mai redus,

Aici este modul de folosire: http://inregistrariaudio.ro/adobe-audition-elemente-de-baza/

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări