Freaka666 Postat August 2, 2017 Partajează Postat August 2, 2017 (editat) Buna seara! Cred ca am scame prin sange si ma cam macina sa construiesc un mini cnc pt pcb milling, in general. Deocamdata sunt oarecum blocat la drivere, adica am arduino cu grbl shield si drivere A4988 care dupa cum stiti sunt slabe, nu duc peste 1A si eu vreau sa pun ceva steppere mai tari de 1A pt ca vreau sa aiba ceva vlaga jucaria. Intrebarea mea este daca se pot face ceva modificari sau daca poate driverul A4988 sa conduca un dual H bridge ceva "mai discret"? Editat August 2, 2017 de Freaka666 Link spre comentariu
dany_cta Postat August 2, 2017 Partajează Postat August 2, 2017 Pune racire pe ele si trebuie sa duca mult mai mult. Mie imi plac drv8825 care sunt oarecum similare, le-am folosit in mai multe locuri si mi se par chiar ok ca varianta ieftina, nicidecum slabe daca le faci racire. Link spre comentariu
mihaighe Postat August 3, 2017 Partajează Postat August 3, 2017 Cred ca am scame prin sange si ma cam macina sa construiesc un mini cnc pt pcb milling, in general. Deocamdata sunt oarecum blocat la drivere, adica am arduino cu grbl shield si drivere A4988 care dupa cum stiti sunt slabe, nu duc peste 1A si eu vreau sa pun ceva steppere mai tari de 1A pt ca vreau sa aiba ceva vlaga jucaria. drv 8825 fac fata sigur la un cnc de pcb. Link spre comentariu
mars01 Postat August 3, 2017 Partajează Postat August 3, 2017 drv 8825 fac fata sigur la un cnc de pcb. Cu singura mentiune ca trebuie avut grija ca asa cum vin setate de chinezi la Decay, pierd pasi. Trebuie setate in Fast Decay pentru a rezolva problema. Link spre comentariu
Freaka666 Postat August 3, 2017 Autor Partajează Postat August 3, 2017 Ok multumesc. O sa vad cu racirea cand ajung la partea aia dar asa din cateva teste cu un stepper slab din ceva imprimanta dupa vreo 10-15min de plimbat motorul in gol s-a incalzit destul de tare microradiatorul care este lipit pe chip. De asta am intrebat de ceva alternativa mai puternica sau daca pot sa conduca driverele A4988 punti H cu mosfeti mai puternici genul cum este schema atasata. Cate 2 punti pe ax si sunt si izolate in caz ca "zboara" ceva in aer. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 3, 2017 Partajează Postat August 3, 2017 Nu poti regla/limita curentul catre motoare? Link spre comentariu
Freaka666 Postat August 3, 2017 Autor Partajează Postat August 3, 2017 Ba da, are un micro trimmer langa integrat. http://imgur.com/a/KIZAb E destul de fragil chinezismul si daca se supraincalzeste se topeste adezivul care tine radiatoarele lipite pe integrat si o sa faca scurt cu componentele smd care intra sub radiator, de asta intreb daca poate conduce ce am intrebat mai sus. Link spre comentariu
dany_cta Postat August 3, 2017 Partajează Postat August 3, 2017 (editat) Eu merg cu drv8825 la 2.2A cu racitoare clema (nu lipite), pasta termica si un mic ventilator. La 2.2A deja e putere chiar prea mare pentru un mini cnc de cablaje. Singura problema e ca bazaie, dar la pretul lor.. nu poti sa ai si aia in fund si sufletul in rai nu ? Nu am probleme cu pasi pierduti. http://www.elforum.info/topic/121648-lucrari-de-duminica/page-4?do=findComment&comment=1548610 Editat August 3, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Freaka666 Postat August 3, 2017 Autor Partajează Postat August 3, 2017 Corect la 80 de centi cat a costat unu ) Atunci sa vad cum mesteresc ceva radiator de cpu sau cipset pt contact pe toate 4 integrate si sa nu faca scurt cu restul minunilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum