ion1ion1ion Postat Mai 28, 2007 Partajează Postat Mai 28, 2007 doresc sa alimentez 2 ipa400 dintr-o sursa in comutatie !!ma gandesc la driver cu orcilatoru' tda4601 , si tranzistor de putere bu508 ! si am facut niste calcule ......poate gresite....uitati-va si voi .....am nevoie de putere de iesire 1200 W ....dar ne gandim..ca sursa sa poata oferi 1500 Wluam cei 300 v dc de la retea .....si inmultim cu cei 8A de pe 508 ---2400W...deci ..am avea destula putere , si bu-ul ar face fata !Se pune problema unui choper......, un priten imi poate oferi chopere kiar cu diametru de 5 , 6 cm patrati ! ////ce impediment asi putea avea in relizarea acestei surse ?Exista vre-o eroare in calculul meu ?? imi recomandati alte piese ??aveti vre-o schema pe care ati testat-o si ati fost multumiti de ea ?Astept raspunsurile voastre !am facut in capul meu nite calcule ..... Link spre comentariu
zal Postat Mai 28, 2007 Partajează Postat Mai 28, 2007 Pune vreo 10 BU508 sau cauta ceva industrial, de exemplu din seria DTxx-xxxx.Daca un singur BU508 fierbinte tine sursa unui TV care consuma 100-150W constant, cum vrei tu sa duca 1500W in regim dinamic?Pe urma daca ampliful va fi de 2x600W (sper ca am inteles bine asta), sursa ar trebui sa aiba aproape 3KW ptr o functionare sigura.Parerea mea! :drinkers: Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 ion1ion1ion, eu iti recomand sa faci rost de o sursa "defecta" de o putere asemnatoare cu puterea pe care vrei sa o obtii si sa incerci sa o depanezi. Crede-ma, e mai sigur asa si produsul are un indice de fiabilitate garantat. Daca totusi ti neaparat sa faci o astfel de sursa, iti propun sa incepi cu o sursa in comutatie clasica cu oscilator de 50Hz. Dupa ce vezi cum merge asta poti sa treci la lucruri mai complexe care, dupa cum vei observa necesita multa experienta si rabdare. Sectiunea miezului transformatorului pe care lucreaza chooper-ul este dependenta de frecventa de lucru si influenteaza in mod direct obtinerea unei anumite puterii - cu cat frecventa e mai mica cu atat sectiunea miezului transformatorului e mai mare - la frecv. mici miezul este realizat din tole de ferosiliciu la frecv. mari din ferita s.a.m.d. Link spre comentariu
ion1ion1ion Postat Mai 29, 2007 Autor Partajează Postat Mai 29, 2007 mai , ,,,,VA ROG SA IMI RASPUNDETI CINEVA !! CARE CUNOASTE CU ADEVARAT DESPRE SURSE !de ce sa se incalzeasca ???? ....acel bu suporta 8 amperi ....300 v ! 2400W Eu zic ca e deajuns !! ......dine si daca nu ar fi dejuns unul pun 2 , dar de ce 10 ! va rog ft mult sa argumentati ! ceea ce spuneti ! daca vroiam sa ma bage cineva in cetza apelam la forumul de construcii de masini !DECI ?? ! de ce nu e dejuns unul ?? se incalzeste?? in functie de ce ??.in televizor se incazeste la 100 W dar acolo traful e proiectat pt astfel de consum , infasurarile din primar , sunt mai multi factori , daca cineva poate sa imi spuna exact este bine venit , daca imi spuneti povesti va rog sa nu mai postati , Va rog sa scuzati obraznicia mea !dar m-au enervat raspunsurile :)Astept in continuare sfaturi ! Va multumesc !Am aces la osciloscop , si nu este acesta primul montaj electronic care il fack , am mai luat contact cu sursele ! stiu cum functioneaza , nu sunt chiar un inepator ! Link spre comentariu
blackthorium Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 pai motivul pentru care se va incalzi daca folosesti un singur bu e deoarece puterea maxima disipata de el este de 125W Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 @ion1ion1ion , crezi ca daca era posibila folosirea unui singur tranzistor pentru o astfel de putere , nu faceau altii de mult asta?Sau firmele mari care fac amplifuri in comutatie , crezi ca nu adoptau metoda asta? :weedman: Nu punea nimeni un sir lung de tranzistori in amplificari daca unu singur era capabil sa faca treaba tuturor :partyman: Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 e ce sa se incalzeasca ???? ....acel bu suporta 8 amperi ....300 v ! 2400W Eu zic ca e deajuns !! ......dine si daca nu ar fi dejuns unul pun 2 , dar de ce 10 ! va rog ft mult sa argumentati ! ceea ce spuneti ! daca vroiam sa ma bage cineva in cetza apelam la forumul de construcii de masini ! DECI ?? ! de ce nu e dejuns unul ?? se incalzeste?? in functie de ce ??. in televizor se incazeste la 100 W dar acolo traful e proiectat pt astfel de consum , infasurarile din primar , sunt mai multi factori , daca cineva poate sa imi spuna exact este bine venit , daca imi spuneti povesti va rog sa nu mai postati. ion1ion1ion, eu iti inteleg dorinta ta de a face o sursa in comutatie de peste 1000W dar de aici si pana la afirmatia ca un BU este de 8A la 300V si scoti 2400W, denota lipsa de practica "fiule" si te rog sa-ti mai analizezi afirmatiile spuse si sa citesti bine si spusele altora aici in acest topic. O sa ai multe de invatat.Apropo, ai citit postul meu, asa ca idee, apoi postul lui blackthorium referitor la puterea maxima disipata de tranzistorul BU508. Cred ca nu ai luat in considerare nici acest aspect de unde si afirmatiile tale "hilare" de mai sus. Daca doresti sa faci o astfel de sursa in comutatie pot sa-ti dau un exemplu de astfel de sursa de putere mai mica, iar cu putin efort din partea ta si colaborare din partea mea, poti sa ajungi sa construiesti asa ceva. Asta daca esti bineinteles dispus la o colaborare. In plus, iti spun de la inceput ca sursele pe care o sa ti le prezint sunt in doua variante constructive: "clasica" si "moderna". O alegi pe care o vrei. In plus trebuie sa renunti la tranzistorul ala BU508 pentru ca nu o sa faci mare lucru cu el chiar daca ai avea si 10 bucati. Asadar, astept raspuns din partea ta.... NUMAI BINE Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 Pe langa partea cu dimensionarea componentelor tin sa-ti atrag atentia asupra unui singur aspect.Factorul de perturbatii l-ai luat in calcul?Tipul de schema pe care vrei sa-l folosesti este cel mai bun la generat armonici, mai buna este schema half-brige sau full-brige.La alimentarea unui amplificator audio cu transformator+punte redresoare+baterie condensatoare de filtraj, acestea au rezerva de putere care poate fi data rapid cand situatia o cere, mai ales la trecerea de la un pasaj lent si nivel mic la unul rapid si puternic.Un alimentator in comutatie nu are o rezerva prea mare in aceste situatii si trebuie dimensionat de putere mai mare, pentru un consum de 1200w ai nevoie de un mimin 2000w.Pentru o fiabilitate marita sursa trebuie proiectata cu incarcare mica si radiatoare generoase pentru o racire eficienta.Ca fapt divers, daca un condensator este folosit la 35 grade are o durata de viata de 60000 ore (de exemplu) dar daca este folosit la o temperatura cu 20 grade mai mare durata lui de viata scade de 10 ori? Link spre comentariu
ion1ion1ion Postat Mai 29, 2007 Autor Partajează Postat Mai 29, 2007 donpetru Imi cer scuze daca te-ai simtit jignit !! Astept cu nerabdare de la tine si de la altii skeme !! Care credeti voi ca ma ajuta !! Daca este nevoie vreu chiar o sursa de 3kw ! Pt ca sa nu am problemele enuntate de voi !!! Este adevarat ca nu am mama experitei insa nu sunt nici prost ! Vreu mortish sa fack aceasta sursa si cred ca voi reusi kiar daca as sta 10 ani la proectare si 4 ani la realizare In sarsit eu totusi vreu sa o fack ! Am inteles ce e cu cei 150 w dispiati !! Vreau totusi o sursa pt cerintele mele !!! Accept si schema cu de 100 bu-uri ! ! Ideia este ca vreu sa fie usor gasibile piesele pe care le are sursa !! !!Incodata pt cei care se simt lezati imi cer scuze !! Puteati sa ziceti de o data ca-s copac si nu am citit corect parametri lui 508 ,,,, nu sa ma bagati in ceata:) Va multumesc inca o data si astept propuneri !!! ! sal nik__ro! cetinta e indeplinita Link spre comentariu
zal Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 In afara discutiei: Vreu mortish sa fack...Aici ai fost hazliu. :smt005 Link spre comentariu
ion1ion1ion Postat Mai 30, 2007 Autor Partajează Postat Mai 30, 2007 )) UPPP ! :smt006 Link spre comentariu
ion1ion1ion Postat Mai 31, 2007 Autor Partajează Postat Mai 31, 2007 e ce sa se incalzeasca ???? ....acel bu suporta 8 amperi ....300 v ! 2400W Eu zic ca e deajuns !! ......dine si daca nu ar fi dejuns unul pun 2 , dar de ce 10 ! va rog ft mult sa argumentati ! ceea ce spuneti ! daca vroiam sa ma bage cineva in cetza apelam la forumul de construcii de masini ! DECI ?? ! de ce nu e dejuns unul ?? se incalzeste?? in functie de ce ??. in televizor se incazeste la 100 W dar acolo traful e proiectat pt astfel de consum , infasurarile din primar , sunt mai multi factori , daca cineva poate sa imi spuna exact este bine venit , daca imi spuneti povesti va rog sa nu mai postati. ion1ion1ion, eu iti inteleg dorinta ta de a face o sursa in comutatie de peste 1000W dar de aici si pana la afirmatia ca un BU este de 8A la 300V si scoti 2400W, denota lipsa de practica "fiule" si te rog sa-ti mai analizezi afirmatiile spuse si sa citesti bine si spusele altora aici in acest topic. O sa ai multe de invatat.Apropo, ai citit postul meu, asa ca idee, apoi postul lui blackthorium referitor la puterea maxima disipata de tranzistorul BU508. Cred ca nu ai luat in considerare nici acest aspect de unde si afirmatiile tale "hilare" de mai sus. Daca doresti sa faci o astfel de sursa in comutatie pot sa-ti dau un exemplu de astfel de sursa de putere mai mica, iar cu putin efort din partea ta si colaborare din partea mea, poti sa ajungi sa construiesti asa ceva. Asta daca esti bineinteles dispus la o colaborare. In plus, iti spun de la inceput ca sursele pe care o sa ti le prezint sunt in doua variante constructive: "clasica" si "moderna". O alegi pe care o vrei. In plus trebuie sa renunti la tranzistorul ala BU508 pentru ca nu o sa faci mare lucru cu el chiar daca ai avea si 10 bucati. Asadar, astept raspuns din partea ta.... NUMAI BINE POVESTI cumva ? partea cu ajutatul colaborarea Link spre comentariu
ion1ion1ion Postat Iunie 2, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2007 donpetru ! astept ? ce faci ? ......macar zi ceva:) ai uitat de acest topic , vad ca pe altele postezi Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 4, 2007 Partajează Postat Iunie 4, 2007 ion1ion1ion, nu am uitat, stai linistit. Problema este ca saptamana asta si urmatoarea nu prea o sa mai am timp de forum ca pana acum (nici net nu mai am acasa). Oricum, daca nu te-ai razgandit, am sa caut saptamana asta ceva si am sa incerc sa-ti trimit. O adresa de e-mail ar fi utila si apoi mai vb. NUMAI BINE Link spre comentariu
ion1ion1ion Postat Iunie 7, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2007 daca ai ceva trimite pls pe adresa "[email protected] " Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum