Mircea Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Incerc sa izolez un semnal audio (10Hz la 20kHz) cu ajutorul unui trafo de izolare. Nu discut de ce. Am gasit la un magazin de surplus un trafo Critchley CWC9005 (http://docs-europe.electrocomponents.com/webdocs/002b/0900766b8002b7c9.pdf). L-am gasit acum ceva luni, cand inca nu stiam ca voi avea nevoie, si cum era numai 10 centi, am luat cateva. Este indicat ca fiin 600 la 600 ohmi, 1:1 raport de transformare. Ieri l-am testat in frecventa. Intre 120Hz si peste 50kHz este impecabil raspunsul. Identic intrare-iesire. Insa, sub 120Hz e jale, distorsioneaza semnalul. Nu cred ca pot face nimic ca sa-l aduc unde vreau eu (10Hz). Intrebarea este: cine face transformatoare de izolatie audio sau cum le fabricati voi, daca le faceti manual? Link spre comentariu
overdrive Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Eu folosesc transformatoare de la Carnhill, Lundahl , Haufe , Beierdynamics , Sowter si la proiectele mai ieftine OEP.Iti recomand Hammond 140QEX care este un trafo separator profesional(poate il poti lua la un pret bun in Canada).De facut trafo in regim de amator mai greu... Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Mai usor este sa se modifice un transformator existent. La frecvente joase miezul merge foarte bine, dar inductanta infasurarilor este prea mica. Trebuie rebobinat exact la fel cu sarma cu diametrul pe jumatate. Inductanta creste de 16 ori, iar frecventa minima scade la fel. S-ar putea sa nu mai ajunga la 50 kHz, dar ramane de vazut. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 31, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2017 Existentul este incapsulat in rasina. Efectiv e un cub cu 4 pini. Greu spre imposibil sa-l modific. Interesante optiunile lui overdrive (multumesc pentru idei), dar nu intentionez sa ajung la costul ala inca. Sub 30$ bucata nu am gasit inca nimic acceptabil. Mai caut si experimentez. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 31, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2017 0.05% distorsiuni la sub 10$ bucata, asta da afacere. Multumesc pentru sugestie. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Atentie la tensiunea maxima admisa în primar. Dac-o depasiti cresc distorsiunile rapid. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 31, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2017 Vorbesc de sub 2Vrms maximum. Multumesc pentru atentionare. Link spre comentariu
overdrive Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 (editat) Edcor am testat si nu m-a multumit.Mai degraba OEP.Daca nu ai mediu electromagnetic zgomotos poti renunta la ecranare(ecranul se cumpara separat). http://canada.newark.com/oep-oxford-electrical-products/a262a7e/audio-transformer-600-ohm-600/dp/67T0961?ost=A262A7E&searchView=table&iscrfnonsku=false&ddkey=http%3Aen-CA%2FElement14_Canada%2Fsearch http://canada.newark.com/oep-oxford-electrical-products/a262can/transformer-enclosure/dp/25M7635?MER=bn_level5_5NP_EngagementRecSingleItem_2 Editat August 1, 2017 de overdrive Link spre comentariu
franzm Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 (editat) Jensen. Dar costa. Editat August 1, 2017 de franzm Link spre comentariu
overdrive Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 Total de acord dar incepe pretul la 75$. Link spre comentariu
Mircea Postat August 1, 2017 Autor Partajează Postat August 1, 2017 Ma gandesc si la opamp-urile izolatoare. Texas pentru inceput. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 ...sau un ir toslink la sursa de semnal, 1 metru de cablu optic si un receiver IR la intrarea amplificatorului. Izolare electrica garantata. Link spre comentariu
one Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 Ma gandesc si la opamp-urile izolatoare. Texas pentru inceput. Ai spus ca nu discuti de ce vrei trafo izolator ca ti-as fi sugerat si eu circuite izolatoare. La 10Hz nu stiu ce trasformator ajunge. Link spre comentariu
Mircea Postat August 1, 2017 Autor Partajează Postat August 1, 2017 Am gasit, gratie solutiilor indicate de voi, destule alternative de la 20 la 20kHz. Din pacate, unele necesita saptamani (6-8) de asteptare, altele zile. Altele un semnal mic de intrare. Sunt dispus sa incerc multe. Si nu ma grabesc. Vad ca si ADI au izolatoare. Problema mea e ca am un DAC (nu stiu ce chip e), care ridica masa cand scoate semnal. Ceea ce se traduce printr-un fâşâit suparator. Cu trafo de izolare (ala din primul post) scap de mizerii, dar la frecvente joase distorsioneaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum