Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila Baku

Florin Tomescu

Postări Recomandate

Va salut,acum un an mi-am luat sursa din titlu un baku 0-15v si 2A inca de la prima folosire se simtea un miros ciudat semn ca se incingea ceva in ea.a functionat pana ieri cand am testat o banda de 10 leduri la 12v,A inceput sa iasa fum din ea,am demontat-o si fumul iesea din lm 723cn.Acum intrebarea mea este urmatoarea daca tot sa prajit a-si vrea sa o modific sa pun o sursa in comutatie reglabila 0-24v 5a dar a-si vrea sa folosesc afisajul care se alimenteaza separat la 10v AC si mai are o mufa cu trei fire banuiesc ca sant masa unul pentru voltaj si unul amperaj.Se poate adapta aceast afisaj la alta sursa?

Atasez poze cu placile..

Va multumesc

post-264957-0-96430000-1501404787_thumb.jpg

post-264957-0-84547800-1501404819_thumb.jpg

Link spre comentariu

care baku e ăla, ce model anume?
am fost curios să-i caut schema, că sunt sigur că e o "chelire chinezească" a unei variante de sursă cu 723 clasică, dar apăreau numai o tonă de surse baku la search...

ai nişte probleme de componente subdimensionate, ceva, acolo, 723 nu se arde aşa uşor dacă e schema corect făcută... mai ales că zici că mirosea a încins de când ai folosit-o prima oară...

Link spre comentariu

bk 1502 dd

si da e o chinezarie,sincer vreau sa fac ceva mai serios si sa folosesc carcasa dar in special afisajul daca il pot folosi pe alta sursa.

Link spre comentariu

pfff... asta e o clonă a unei clone a unei clone! :rade:
cea mai apropiată clonă e Yihua, cu exact acelaşi indicativ... vezi pe youtube că sunt câteva filmuleţe, şi pentru baku, şi pentr yihua, iar pe forum e aici, la "alimentatoare" o discuţie despre o sursă Velleman, K7200, parcă, după care chinezii au copiat sursa asta! :)

uşor offtopic: nu mai cumpăra nimic cu marca asta...
e plin pe net de căinări ale celor care au luat "plasă baku" din motive de preţ mic...
(eu era cât pe-aci să comand o staţie de lipit baku care făcea 10 usd (promoţie, că voia chinezul să scape de ele, normal erau la 21-22 usd), dar când am văzut din "teardown"-urile de pe youtube ce are în maţe, am renunţat instant!)

cât priveşte voltampermetrul, pot să bag mâna în foc că e o variantă "chinezească" a unui proiect open source de voltampermetru cu atmega8 sau tiny2313. uită-te pe cip dacă (mai) scrie ceva, apoi caută schemele pomenite de mine, şi compară piesele şi traseele...
numai să nu ai "baftă", şi să fie, într-adevăr, un proiect chinezesc 100%, şi cipul ăla să nu fie un mcu Holtek...

edit: acum am numărat pinii ic-ului de pe panoul voltampermetrului. are 20 de pini, ar putea fi mai degrabă un pic, sunt de departe mai multe proiectele de voltampermetre cu picuri decât cu atmega/attiny...

Editat de MifTy
Link spre comentariu

Acel cip de pe voltampermetru este MK1841D3 nu am gasit datashetul lui pe net.

O sa caut sa iau un lm723 sa-l inlocuiesc sa vedem ce face

Editat de Florin Tomescu
Link spre comentariu

Chair ma gândeam unde a s putea găsi schema .... Chiar ieri am luat din bazar de aici una completa si funcțională la 10£. Pare un pic mai cosmetizata dar tot o pocnitoare e . Sincer am luat o pt a fi modificată în viitor asa de dragul artei ... multumiri colegului de a pus schema si bafta colegului care are probleme cu ea . UP !!

Link spre comentariu

Acel cip de pe voltampermetru este MK1841D3 nu am gasit datashetul lui pe net.

O sa caut sa iau un lm723 sa-l inlocuiesc sa vedem ce face

aş fi sigur că e o clonă chinezească de pic. Holtek e doar cea mai cunoscută "unitate de clonare chinezească a picurilor"...

(m-am rătăcit pe un forum chinezesc... n-am avut ce face, şi am dat un search pe baidu, de curiozitate, şi ăia de pe forumul cu pricina puneau mult prea multe poze... m-am enervat o vreme până am reuşit să-l fac pe gogu să traducă, pentru că nu prea vorbeau "chineza unificată", şi mandarin destul de puţini, aşa că era cam genul "6 cuvinte chinezeşti, 3-4 englezeşti", şi pe un thread fix despre asta se vorbea...)

apropo... ziceai că nu găseşti date despre mcu-ul ăla? :d

http://www.baidu.com/s?ie=utf-8&f=8&rsv_bp=0&rsv_idx=1&tn=baidu&wd=MK1841D3&rsv_pq=9e32bf7800073c11&rsv_t=f08akz6aY%2FRPOMmL1UdvoqYIc7jLYwm7edvLC70rGXEJPvR9tVxeV%2BIMhCo&rqlang=cn&rsv_enter=1&rsv_sug3=2

later: primul rezultat e un datasheet! :)))))))))

http://www.docin.com/p-961274420.html

Editat de MifTy
Link spre comentariu

Chair ma gândeam unde a s putea găsi schema .... Chiar ieri am luat din bazar de aici una completa si funcțională la 10£. Pare un pic mai cosmetizata dar tot o pocnitoare e . Sincer am luat o pt a fi modificată în viitor asa de dragul artei ... multumiri colegului de a pus schema si bafta colegului care are probleme cu ea . UP !!

Multumesc Alcon pentru schema ,si eu vreau sa modific sa fac ceva mai serios si sa adaptez volt ampermetrul din schema

Ca idee, iata o varianta de modificare a acestei surse, reglajul tensiunii se face cu potentiometre eiminand comutatorul.

DAZHENG.png

take a screenshot

Editat de alcon
Link spre comentariu

Cateva precizari sunt necesare in cazul modificarii acestei surse.
Daca va este util, nu trebuie neaparat sa renuntati la comutatorul de selectie a treptelor de tensiune, dvs. decideti.
Daca tensiunea de iesire a transformatorului este 30 volti se vor folosi valorile marcate cu rosu, cele marcate cu verde erau pentru tensiunea de 23 volti a transformatorului.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut,am revenit cu pocnitoarea asta de sursa,mi-au ajuns lm-urile ,l-am inlocuit dar degeaba,se incalzeste si asta dar si o rezistenta R14 150 ohm care nu o vad pe schemele de mai sus vine de pe intrarea regulatorului L7812cv cred ca e dus si asta.Oricum schema de sus e diferita cu mult de ceea ce am eu ,mai are in plus si un LM358

Editat de Florin Tomescu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări