Florin Tomescu Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Va salut,acum un an mi-am luat sursa din titlu un baku 0-15v si 2A inca de la prima folosire se simtea un miros ciudat semn ca se incingea ceva in ea.a functionat pana ieri cand am testat o banda de 10 leduri la 12v,A inceput sa iasa fum din ea,am demontat-o si fumul iesea din lm 723cn.Acum intrebarea mea este urmatoarea daca tot sa prajit a-si vrea sa o modific sa pun o sursa in comutatie reglabila 0-24v 5a dar a-si vrea sa folosesc afisajul care se alimenteaza separat la 10v AC si mai are o mufa cu trei fire banuiesc ca sant masa unul pentru voltaj si unul amperaj.Se poate adapta aceast afisaj la alta sursa? Atasez poze cu placile.. Va multumesc Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 care baku e ăla, ce model anume?am fost curios să-i caut schema, că sunt sigur că e o "chelire chinezească" a unei variante de sursă cu 723 clasică, dar apăreau numai o tonă de surse baku la search...ai nişte probleme de componente subdimensionate, ceva, acolo, 723 nu se arde aşa uşor dacă e schema corect făcută... mai ales că zici că mirosea a încins de când ai folosit-o prima oară... Link spre comentariu
Florin Tomescu Postat Iulie 30, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2017 bk 1502 dd si da e o chinezarie,sincer vreau sa fac ceva mai serios si sa folosesc carcasa dar in special afisajul daca il pot folosi pe alta sursa. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) pfff... asta e o clonă a unei clone a unei clone! cea mai apropiată clonă e Yihua, cu exact acelaşi indicativ... vezi pe youtube că sunt câteva filmuleţe, şi pentru baku, şi pentr yihua, iar pe forum e aici, la "alimentatoare" o discuţie despre o sursă Velleman, K7200, parcă, după care chinezii au copiat sursa asta! uşor offtopic: nu mai cumpăra nimic cu marca asta...e plin pe net de căinări ale celor care au luat "plasă baku" din motive de preţ mic...(eu era cât pe-aci să comand o staţie de lipit baku care făcea 10 usd (promoţie, că voia chinezul să scape de ele, normal erau la 21-22 usd), dar când am văzut din "teardown"-urile de pe youtube ce are în maţe, am renunţat instant!)cât priveşte voltampermetrul, pot să bag mâna în foc că e o variantă "chinezească" a unui proiect open source de voltampermetru cu atmega8 sau tiny2313. uită-te pe cip dacă (mai) scrie ceva, apoi caută schemele pomenite de mine, şi compară piesele şi traseele...numai să nu ai "baftă", şi să fie, într-adevăr, un proiect chinezesc 100%, şi cipul ăla să nu fie un mcu Holtek...edit: acum am numărat pinii ic-ului de pe panoul voltampermetrului. are 20 de pini, ar putea fi mai degrabă un pic, sunt de departe mai multe proiectele de voltampermetre cu picuri decât cu atmega/attiny... Editat Iulie 30, 2017 de MifTy Link spre comentariu
Florin Tomescu Postat Iulie 31, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2017 (editat) Acel cip de pe voltampermetru este MK1841D3 nu am gasit datashetul lui pe net. O sa caut sa iau un lm723 sa-l inlocuiesc sa vedem ce face Editat Iulie 31, 2017 de Florin Tomescu Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Clone sau nu, indiferent de nume, toate sursele 1502DD au aceeasi schema:take a screenshot 2 Link spre comentariu
mihai1979 Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Chair ma gândeam unde a s putea găsi schema .... Chiar ieri am luat din bazar de aici una completa si funcțională la 10£. Pare un pic mai cosmetizata dar tot o pocnitoare e . Sincer am luat o pt a fi modificată în viitor asa de dragul artei ... multumiri colegului de a pus schema si bafta colegului care are probleme cu ea . UP !! Link spre comentariu
Florin Tomescu Postat Iulie 31, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2017 Multumesc Alcon pentru schema ,si eu vreau sa modific sa fac ceva mai serios si sa adaptez volt ampermetrul din schema Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 (editat) Acel cip de pe voltampermetru este MK1841D3 nu am gasit datashetul lui pe net. O sa caut sa iau un lm723 sa-l inlocuiesc sa vedem ce face aş fi sigur că e o clonă chinezească de pic. Holtek e doar cea mai cunoscută "unitate de clonare chinezească a picurilor"... (m-am rătăcit pe un forum chinezesc... n-am avut ce face, şi am dat un search pe baidu, de curiozitate, şi ăia de pe forumul cu pricina puneau mult prea multe poze... m-am enervat o vreme până am reuşit să-l fac pe gogu să traducă, pentru că nu prea vorbeau "chineza unificată", şi mandarin destul de puţini, aşa că era cam genul "6 cuvinte chinezeşti, 3-4 englezeşti", şi pe un thread fix despre asta se vorbea...) apropo... ziceai că nu găseşti date despre mcu-ul ăla? http://www.baidu.com/s?ie=utf-8&f=8&rsv_bp=0&rsv_idx=1&tn=baidu&wd=MK1841D3&rsv_pq=9e32bf7800073c11&rsv_t=f08akz6aY%2FRPOMmL1UdvoqYIc7jLYwm7edvLC70rGXEJPvR9tVxeV%2BIMhCo&rqlang=cn&rsv_enter=1&rsv_sug3=2 later: primul rezultat e un datasheet! )))))))) http://www.docin.com/p-961274420.html Editat Iulie 31, 2017 de MifTy 1 Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 (editat) Chair ma gândeam unde a s putea găsi schema .... Chiar ieri am luat din bazar de aici una completa si funcțională la 10£. Pare un pic mai cosmetizata dar tot o pocnitoare e . Sincer am luat o pt a fi modificată în viitor asa de dragul artei ... multumiri colegului de a pus schema si bafta colegului care are probleme cu ea . UP !! Multumesc Alcon pentru schema ,si eu vreau sa modific sa fac ceva mai serios si sa adaptez volt ampermetrul din schema Ca idee, iata o varianta de modificare a acestei surse, reglajul tensiunii se face cu potentiometre eiminand comutatorul. take a screenshot Editat Iulie 31, 2017 de alcon 1 Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Cateva precizari sunt necesare in cazul modificarii acestei surse.Daca va este util, nu trebuie neaparat sa renuntati la comutatorul de selectie a treptelor de tensiune, dvs. decideti.Daca tensiunea de iesire a transformatorului este 30 volti se vor folosi valorile marcate cu rosu, cele marcate cu verde erau pentru tensiunea de 23 volti a transformatorului. 1 Link spre comentariu
Florin Tomescu Postat Iulie 31, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2017 Multumesc f,mult apreciez ajutorul dat,astept sa imi ajunga lm-ul si voi face modificarile la schema noua pe 30v Link spre comentariu
Florin Tomescu Postat August 9, 2017 Autor Partajează Postat August 9, 2017 (editat) Va salut,am revenit cu pocnitoarea asta de sursa,mi-au ajuns lm-urile ,l-am inlocuit dar degeaba,se incalzeste si asta dar si o rezistenta R14 150 ohm care nu o vad pe schemele de mai sus vine de pe intrarea regulatorului L7812cv cred ca e dus si asta.Oricum schema de sus e diferita cu mult de ceea ce am eu ,mai are in plus si un LM358 Editat August 9, 2017 de Florin Tomescu Link spre comentariu
alcon Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 (editat) Da, se pare ca modelul tau BK-1502DD este acesta, nu am gasit schema:http://abrazifff.livejournal.com/1979.htmlMai exista si varianta BAKU BK-1502DD mai simpla:take a screenshot Editat August 9, 2017 de alcon Link spre comentariu
Florin Tomescu Postat August 9, 2017 Autor Partajează Postat August 9, 2017 Este cea din linkul pus de dvs. Nici o sansa de schema.Pana la urma am sa-mi fac o sursa reglabila si sa adaptez voltampermetrul de la baku. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum