Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie lipit hakko fx 951 120v modificare la 220v

Vizitator mirelmirel11

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

7

• validae

4

• viorelpicu

2

• Mishu_17

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mirelmirel11

Ma rog , cum ziceti dumneavoastra . Eu am avut mai multe echipamente Hakko , le - am prezentat aici pe forum . Le - am vandut ( un FX - 951 chiar pe forum ) , aveam dinainte de ele JBC . La care am ramas , am doar un Metcal " de rezerva " .

http://www.elforum.info/topic/103025-statii-de-lipit/

Si fx 951 cum l-ai alimentat? l-ai modificat sau cu convertor l-ai folosit? ai fost multumit?

l-am luat de aici : http://www.ebay.com/itm/Hakko-FX951-66-FX-951-Digital-Soldering-Station-with-Sleep-Mode-Stand-FH200-01/161801343674?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2648

zic ca e original produsul

Link spre comentariu

Hakko am avut pe 220V . Am scris in topic ca am avut cu transformator ( si ) cu priza de 120 V , neconectata . Postarea nr . 4 . Hakko sant echipamente de exceptie , in primele 3 din lume , alaturi de JBC si Metcal . Ordinea difera , sant multi care apreciaza potrivit locului 1 doar una din cele enumerate . Eu m - am stabilit la JBC . Chestie subiectiva ... si obiectiva . Oricum , e cea mai scumpa ... la firmele mari e o indicatie asupra " suprematiei " . Toate trei sant peste Weller , Pace etc . ... alte nume mari , dar nu de podium . Intre timp si Weller a inteles filosofia JBC , si a inceput sa produca cu varfuri compacte , cu senzor si rezistenta monobloc , alaturi de varf . Difera doar conectarea cu restul statiei ...

https://www.ebay.com/p/Weller-Rt11-Chisel-Tip-Cartridge-0054461199/1118527190

Vorbeam de Hakko ... ce nu mi - a placut a fost forma " letconului " , faptul ca varful ( partea din spatele zonei cositorite ) se inegrea excesiv , pe distanta mare , si standby - ul cu microcontact , suportul letconului " balanganea " la asezarea letconului in el . De asemeni , manerul galben buretos se cam incalzea , exista transfer semnificativ de la cartridge . Schimbarea se face greoi , iese greu din maner , trebuie oarecum racit . Hakko ofera si un " servetel " termoizolant , sa apuci de cartridge fara sa te frigi . E cam probabilistic ... La JBC , totul se face cu o singura mana , in 3 secunde , cu rezistenta incinsa . Cam tot atat si incalzirea de la rece la temperatura de lucru , cand iei creionul din suport e gata de lipit pana - l duci la montaj . Caracteristica termica si de restabilire e cea mai buna la JBC . Ma rog , chestii subiective , Pentru mine , avandu - le pe ambele , au contat . Un varf de JBC ajunge si la 200 RON ... performanta , durabilitatea si confortul costa . Oricum , nu duc lipsa de vanzare ... In fine , dupa ce vine statia poate puneti foto . Se va observa imediat daca e originala , va spun atunci ce si cum ( daca doriti ) . O parte din diferentele semnificative se gasesc si pe net , sant discutii " fara numar " ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator mirelmirel11

Hakko am avut pe 220V . Am scris in topic ca am avut cu transformator ( si ) cu priza de 120 V , neconectata . Postarea nr . 4 . Hakko sant echipamente de exceptie , in primele 3 din lume , alaturi de JBC si Metcal . Ordinea difera , sant multi care apreciaza potrivit locului 1 doar una din cele enumerate . Eu m - am stabilit la JBC . Chestie subiectiva ... si obiectiva . Oricum , e cea mai scumpa ... la firmele mari e o indicatie asupra " suprematiei " . Toate trei sant peste Weller , Pace etc . ... alte nume " mari " . Intre timp si Weller a inteles filosofia JBC , si a inceput sa produca cu varfuri compacte , cu senzor si rezistenta monobloc , alaturi de varf . Difera doar conectarea cu restul statiei ...

https://www.ebay.com/p/Weller-Rt11-Chisel-Tip-Cartridge-0054461199/1118527190

Vorbeam de Hakko ... ce nu mi - a placut a fost forma " letconului " , faptul ca varful ( partea din spatele zonei cositorite ) se inegrea excesiv , pe distanta mare , si standby - ul cu microcontact , suportul letconului " balanganea " la asezarea letconului in el . De asemeni , manerul galben buretos se cam incalzea , exista transfer semnificativ de la cartridge . Schimbarea se face greoi , iese greu din maner , trebuie oarecum racit . Hakko ofera si un " servetel " termoizolant , sa apuci de cartridge fara sa te frigi . E cam probabilistic ... La JBC , totul se face cu o singura mana , in 3 secunde , cu rezistenta incinsa . Cam tot atat si incalzirea de la rece la temperatura de lucru , cand iei creionul din suport e gata de lipit pana - l duci la montaj . Caracteristica termica si de restabilire e cea mai buna la JBC . Ma rog , chestii subiective , Pentru mine , avandu - le pe ambele , au contat . Un varf de JBC ajunge si la 200 RON ... performanta , durabilitatea si confortul costa . Oricum , nu duc lipsa de vanzare ... In fine , dupa ce vine statia poate puneti foto . Se va observa imediat daca e originala , va spun atunci ce si cum ( daca doriti ) . O parte din diferentele semnificative se gasesc si pe net , sant discutii " fara numar " ...

Ok , o sa revin atunci cu niste poze, sper ca trafu din ea sa aiba priza si la 220v sa numai fie probleme

Va multumesc

Link spre comentariu

... s-a întâmplat minunea, notaţi în grindă: am aceeaşi părere bună despre JBC ca şi gauss! :rade:
şi am lucrat cu aşa ceva doar o dată, şi nici nu era un vârf de gamă, mai mult din seria "cal de povară"... dar diferenţa a fost fantastică.

cam la fel cum a fost când am pus ... ăăă... degetele prima oară pe o tastatură de laptop apple, originală... mă credeţi că aproape aveam orgasm când atingeam butoanele alea??? :rade:

revenind la subiect: e în funcţie de preţ. preţul rebobinării vs preţul unui traf cu un secundar identic, dar făcut pentru 230V... că deh, ne aliniem la standardele europene...

şi apropo de ştecăre: astea euro sunt cele mai idioate! şi nici celelalte nu sunt foarte mai breze, chiar dacă nu au "picioare" rotunde, ci dreptunghiulare.
am văzut scheme de alimentatoare în comutaţie care nu mergeau sau mergeau prost dacă le inversai faza cu nulul, şi la ştecărele euro e foarte uşor "să pui pe dos" ştecărul.
la cele englezeşti e imposibil, chiar dacă te bufneşte râsul când vezi cum arată o priză şi un ştecăr de-al lor... cu condiţia ca nu cumva un Dorel să fi cablat aiurea prizele din clădire... una "pe dreapta", alta "pe stânga"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări