d2134 Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) Radioreceptoarele ieftine, cu traf de iesire mic au fidelitatea slabuta. De exemplu, in cartea albastra scrie: radioreceptorul Mures S-652A Fidelitatea: semnalele cuprinse in banda de frecvente 100-3000 Hz sint redate cu o neuniformitate de maxim 7 dB. Asa ca, in cazul asta, suta de hertzi trece mai greu, mai atenuata (cu 7 dB in cazul citat). La amplificatoarele de calitate, fie de auditie - fie de instrument, traful de iesire este chiar mai mare decit traful de alimentare. Vezi statiile Doina, de ex. Editat Martie 13, 2020 de d2134 Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 Acum 33 minute, valderama a spus: Printr-un transformator de ieșire(mic poftim) de talia asta trece ușor 100Hz sinus. (mă refer la transformatorul de ieșire cu care este echipat acest receptor antic) Afirmatia asta se bazeaza pe impresii audiofile; nu pe cifre. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) Caută datele (banda) pentru intrarea P/PU audio, Nu ne interesează banda audio L/M/S după detecția MA bla bla bla, clar da. Nu veni aici cu banda audio după detecția MA (L/M/S), nu ține cioaca "semnalele cuprinse în banda de frecvente 100-3000 Hz sint redate cu o neuniformitate de maxim 7 dB" , sau ține la fraieri da. Caută banda specificată pentru amplificatorul audio cu care este echipat radio-receptorul. Așa pot sa vin foarte ușor cu un contra exemplu radio-receptor cu transformator mic de ieșire ca secțiune miez dar echipat cu bloc de US (ultrascurte) . Editat Martie 13, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 Muresul nu are borne PU. S-623A Privighetoarea Fidelitatea electrica a amplificatorului de audiofrecventa: pentru frecventele cuprinse intre 200 - 7000 Hz se admite oneuniformitate de maxim 6 dB. O fi greseala de tipar... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) La Capri stereo(6401) nu vrei sa te uiți , este echipat cu transformatoare de ieșire secțiune miez mică. Sau poftim Stradivari 3 , poate reda ăsta 50Hz au ba ? trece lejer suta aia de herți prin OT ?, asculta după minutul 2 și 40 de secunde... te prinzi că nu ești greu de cap da , bine dacă vrei sudură cauți în altă parte. Să înțeleg ca NU ai avut pe masă transformatoare de ieșire Capri sau Stradivari dar în schimb știi bine cu transformatoarele astea mici și suta de Hz (din auzite). Editat Martie 13, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) In cartea: SCHEME DE TELEVIZOARE MAGNETOFOANE SI PICUPURI Vol.2 Autori: Ing.Mihai Silisteanu si Ing. Ion Presura, gasiti aceste date,transformatoarele de iesire de la aceste aparate eu le detin si vi le pot arata in orice moment: Picupul SUPRAPHON GZ641 ECL82 (SE) Ps=2W Bf=100Hz-10KHz Sectiune traf=4cm^2 _______________________________ Picupul ZIPHONA P14-66 KW 2XEL95 (2xSE) Ps=2x2W Bf=30Hz-10KHz Sectiune traf=3cm^2 ________________________________ Picupul ZIPHONA P13-69 KW EL95 (SE) Ps=2W Bf=30Hz-15KHz Sectiune traf=3cm^2 _________________________________ Magnetofon GRUNDIG TK19 ECL86 (SE) Ps=4W Bf=40Hz-12KHz Sectiune traf=4cm^2 __________________________________ Magnetofon ZK-140 Ps=2.5W (SE) Bf=40Hz-12,5KHz Sectiune traf=3cm^2 ___________________________________ Magnetofon GRUNDIG TK35 EL84 (SE) Ps=4W Bf=40Hz-20KHz Sectiune traf=4cm^2 ________________________________________________________________________________ Repet;aceste date le gasiti in cartea respectiva iar eu am ales numai pentru aparatele la care eu am aceste transformatoare. L.E va rog sa luati in calcul ca la etajele finale in configuratie SE au si componenta DC prin bobina primara! Din cartea despre Radioreceptoare cam asa zice la ROSSINI,traful are sectiunea "gigantica" adica 6cm^2....!!!! Editat Martie 13, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 Trafurile astea mai sunt si bobinate simplu, fara infasurari intretesute, alternate etc. Cumpar traf iesire Stradivari 3, cel PP UL pt 2X EL84 Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) Acum 29 minute, Усилитель a spus: Trafurile astea mai sunt si bobinate simplu, fara infasurari intretesute, alternate etc. Cumpar traf iesire Stradivari 3, cel PP UL pt 2X EL84 Transformatoarele de iesire Capri sau Stradivari(SE cu EL84) nu sunt bobinate simplu ci intretesut,au cate doua primare si doua secundare,iar un transformator exceptional este si cel de la RR MODERN (Romanesc) pentru PP cu EL84 sectiunea 5cm^2 bobinate intretesut trei primare si doua secundare.Transformatorul de iesire de la Stradivari are 7cm^2. Editat Martie 13, 2020 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) Acum 52 minute, valderama a spus: Sau poftim Stradivari 3 , poate reda ăsta 50Hz au ba ? trece lejer suta aia de herți prin OT ?, asculta după minutul 2 și 40 de secunde... te prinzi că nu ești greu de cap da , bine dacă vrei sudură cauți în altă parte. Vad ca acum iti susti impresiile audiofile cu filme de pe youtube. Eu nu mai zic nimic. M-am plictisit... Editat Martie 13, 2020 de d2134 Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) 15 minutes ago, LMOlimpiu said: Transformatoarele de iesire Capri sau Stradivari nu sunt bobinate simplu ci intretesut,au cate doua primare si doua secundare,iar un transformator exceptional este si cel de la RR MODERN (Romanesc) pentru PP cu EL84 sectiunea 5cm^2 bobinate intretesut trei primare si doua secundare.Transformatorul de iesire de la Stradivari 3 are 7cm^2,am un astfel de transformator dar nu este de vanzare. Da, stiu ca cel de Stradivari este bun, ma refeream la celelalte cu SE..... Chiar as cumpara traful acela, sau dau la schimb 2 de Modern.eventual si ceva bonusuri. Astept MP Editat Martie 13, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 Acum 36 minute, Усилитель a spus: Da, stiu ca cel de Stradivari este bun, ma refeream la celelalte cu SE..... Chiar as cumpara traful acela, sau dau la schimb 2 de Modern.eventual si ceva bonusuri. Astept MP Cu tot respectul,nu este de vanzare,eu pastrez multe transformatoare pentru colectie,cat priveste transformatoarele pentru cele cu SE am spus,sunt facute cu bobine intretesute,va garantez asta o spun in cunostinta de cauza. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) 1 oră în urmă, LMOlimpiu a spus: Transformatoarele de iesire Capri sau Stradivari(SE cu EL84) nu sunt bobinate simplu ci intretesut,au cate doua primare si doua secundare,iar un transformator exceptional este si cel de la RR MODERN (Romanesc) pentru PP cu EL84 sectiunea 5cm^2 bobinate intretesut trei primare si doua secundare.Transformatorul de iesire de la Stradivari are 7cm^2. Domnule, alea sunt niște glume de transformatoare, nu au treabă cu calitatea în audio, cântă dar cine are experiența știe cum cântă, sub 80.. 100hz se duc toate în cap. Avem și noi pretenții, cred că mulți au trecut de stadiul amp flașneta. Eu decât două SE cu EL84 am auzit cântând, unu la dl Valderama și unu la cineva care a dat 96$ pe un traf de ieșire american, restul...... flașnete. Ieri am cumpărat amplificatorul din imagine, vreau să îl fac cadou cuiva, trec peste mizeriile care vor urma, nu am timp să fac așa ceva sau trafuri. Maine îl masor, sa vedeți cât de flasneta sunt trafurile de ieșire . Cred ca mulți au trecut sau vor altceva, peste Aritma de acum 10 ani Editat Martie 13, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 As incerca eu sa fac niste masuratori si sa ma obisnuiesc un pic cu lampile sa nu mai fac simulari cu mosuri. Il tin sa zicem 2 luni ca ma misc greu, nu ma intereseaza sa-l pastrez si il dau mai departe. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) Acum 18 minute, miticamy a spus: As incerca eu sa fac niste masuratori si sa ma obisnuiesc un pic cu lampile sa nu mai fac simulari cu mosuri. Il tin sa zicem 2 luni ca ma misc greu, nu ma intereseaza sa-l pastrez si il dau mai departe. Îmi lăsați adresa, tel, pe pm, și mâine îl aveți, știu că locuiți prin Salajan, am drum mâine în zonă. Dacă vreți să vă jucați cu tuburi, vă ofer 2 6H2P și 2 6P14P, va faceți trafuri. Așa îl cunoașteți și pe ăla rău și urât, adică eu. Editat Martie 13, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 (editat) Acum 3 ore, valderama a spus: La Capri stereo(6401) nu vrei sa te uiți , este echipat cu transformatoare de ieșire secțiune miez mică. Sau poftim Stradivari 3 , poate reda ăsta 50Hz au ba ? trece lejer suta aia de herți prin OT ?, asculta după minutul 2 și 40 de secunde... te prinzi că nu ești greu de cap da , bine dacă vrei sudură cauți în altă parte. Să înțeleg ca NU ai avut pe masă transformatoare de ieșire Capri sau Stradivari dar în schimb știi bine cu transformatoarele astea mici și suta de Hz (din auzite). Dl Vali. La dv am ascultat un SE cu EL84 foarte bun, primul bun ascultat de mine, din ce țin eu mite, parcă traful ăla avea cam 10cmp, adică pentru cunoscători, de ce ați făcut dv unele și nu ați folosit flasnete, ca să vă citez, de la Capri, Rossini sau Grundig? Editat Martie 13, 2020 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum