Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatorul de audiofrecventa- Calcul, proiectare, masuratori

Vizitator

Postări Recomandate

La 06.12.2021 la 20:43, sonic11 a spus:

Am gasit firma asta chineseasca care produce si vinde tole.

Cantitatea minima 25kg

Ce parere aveti? 

Linck: http://m.chenglion.com/

IMG-20211206-WA0004.jpg

IMG-20211206-WA0007.jpg

IMG-20211206-WA0006.jpg

IMG-20211206-WA0005.jpg

Poate te ajuta....eu inainte de pandemie de aici am comandat tole si ceva accesorii pentru 2 transformatoare.

https://www.italtras.us/

PS. Totul a decurs ok si au venit repede....sub o saptamana din ce mai tin minte.

Editat de vsimon
Link spre comentariu

am o intrebare pentru cei mai experimentati in constructia transformatoarelor de iesie;

-pentru un transformator de iesire SE pot fi folosite tole tip manta? de exempu MD85 sau sa zicem din trafo de alimentare Rossini sau Capri

acestea stiu ca  nu se pot monta pentru a avea  intrefier variabil, doar toate de o singura parte.

Link spre comentariu

Da, se pot folosi si trafuri cu tole tip M, problema e sa stii sa-l faci, astfel incat sa nu intre in saturatie si sa raspunda corect in frecventa. M102b, de exemplu, merge perfect la 300B. Tolele manta , in general, sunt pentru trafuri de alimentare sau PP.

Link spre comentariu

Exista mai multe variante de tole M (de ex MD, M...S, M...SZ, Philbert, etc), fiecare cu proprietati si aplicatii specifice. Din pacate, nu prea mai se gasesc de cumparat în cantitati mici. Cu pandemia asta, multi comercianti, binecunoscuti în rândul amatorilor de aici, si-au închis taraba. Iar producatorii mari nu prea vând în cantitati mici. Eu am pe unul la vreo suta de km de mine, vinde tole si în cantitati mici, dar nu le face tratamentul termic final. Deci, tot degeaba.

Link spre comentariu
Acum 15 ore, KISS a spus:

Au doar de 0,5mm grosime, adica pierderi mari, poate pentru traf de retea dar pentru OT in nici un caz.

Au si 0,35 goss

@maresaldeflota, nu an vazut specificatii pe site nici ce grosime au.

Cred ca sunt tole normale, o spune si pretul 4 euro

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Din doua amplifuri DUAL am dat jos doua trafuri de retea cu tole M102 dimensiune miez 34x36mm (tola de 0,45 cred, inca nu l-am desfacut). scriau in documentatie ca acest amplificator ar consuma max 260VA

pt dl KISS; am in plan sa fac doua trafuri de iesire SE pt KT88(similar cu A300 din cite stiu) aceste miezuri ar fi potrivite?

Editat de misu ploiesteanu
Link spre comentariu

Ar trebui macar o tola masurata .....

Daca a fost M si in alimentare , nu poti face intrefier ....

Ar merge PP.....

Dat subtire cu lac de par fiecare tola , mai imbunatateste ceva.

Link spre comentariu

tolele sunt lacuite deja e foarte ingrijit lucrat . ce nu inteleg sunt acesti 260VA dati ca maxim de consum la amplif, cind din sectiune normal se obtin 150w... sa fie la mijloc calitatea miezului?

20211216_113031.jpg

Link spre comentariu
Acum 6 minute, misu ploiesteanu a spus:

ce nu inteleg sunt acesti 260VA dati ca maxim de consum la amplif, cind din sectiune normal se obtin 150w... sa fie la mijloc calitatea miezului?

ma indoiesc, dar poate esti baftos.

daca vrei sa-ti raspunda userul KISS trebuie sa scrii @KISS (cand pui @ si apoi incepi sa tastezi iti apare o lista cu numele utilizatorilor care incep cu litara sau literele respective si apoi faci click in lista, astfel apare pe fundal bleu pal scris cu albastru si user-ul respectiv primeste o notificare cand intra pe forum. Daca nu ... te rogi sa nu treaca topicul tau neobservat de user-ul respectiv. 

Link spre comentariu
Acum 21 minute, misu ploiesteanu a spus:

sa fie la mijloc calitatea miezului?

Poate și calitatea ,dar cred că mai mult modul de realizare M este mai eficient ,câmpul magnetic circula mai bine decât prin E+I alternat .

Daca e lăcuit  ,pe vremuri se făcea munca de calitate ,poate o sa ai de furca cu demontatul....depinde și de lac.

Link spre comentariu

Notatiile V și A semnifica putere aparenta adica cei 260VA sunt 260 x randament=puterea activa (W) pe care se poate conta... la acest traf apreciez randamentul la 0,9...spor!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Tolele M102 sunt de mai multe feluri. M102 reprezinta forma geometrica, M=manta, iar 102=102mm marime. Grosimea tolei poate fi de 0,35 sau 0,5mm. Materialul din care e confectionata tola poate fi diferit. De exemplu M530-50A, are pierderi de 5,3W/Kg, grosime 0,5mm, Bmax=1,31T si un miez M102B poate duce 198VA. M111-35N, are pierderi de 1,11W/Kg, grosime 0,35mm, Bmax=1,64T si duce 271VA pe un pachet B. La fel, exista M102 fara intrefier, cu 0,5mm,  1mm sau 2mm, fiecare cu proprietatile ei. 

Ca sa faci un traf de iesire SE pe M102B iti trebuie ceva mai multa experienta cu trafurile de iesire. In Germania stiam doar doi tipi care puteau sa scoata ceva bun din tolele astea. Iar o pereche de trafuri pentru 300B cu miezuri M102B duble se ducea la peste 2000€. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări