Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatorul de audiofrecventa- Calcul, proiectare, masuratori

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 4 ore, sonic11 a spus:

Amplificatorul ma va deservi doar pe mine

1_ Nu s-au specificat ce amp va fi ,PP sau SE ,au alte cerințe in ce privește parametrii.In loc de E+I  as incerca C core hipersil ...

2_ Daca ai conductorii necesari sau ai un calcul estimativ la cantitatea și prețul necesar.

3_Daca ai o mașină de bobinat.

4_Daca ai îndemânarea și răbdarea necesară....

https://www.cel.ro/aparate-de-masura-si-control/masina-de-bobinat-electrica-cu-numarator-digital-fz-180-pNSQ3MjMnNA-l/?gclid=Cj0KCQiA47GNBhDrARIsAKfZ2rCwZPJjS4Xk0t4GKd9_zEHwVzBUZ7hUdHOgtWg6PWRG4Ol4-fvWHFoaArVfEALw_wcB#group=nogroup&photo=0

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 48 minute, icar a spus:

Cum pui, spira linga spira, la diametre mici ale sârmei?

Pentru sarma sub 1mm am alta masina de bobinat semiautomata, adica la cap de cursa schimba sensul de asezare,  care are reglaj pentru diametrul sarmei si implicit pasul de bobinare. Stie de la 0,1mm la 1mm diametru sarma. Dar si cu asta artizanala ma descurc, inclini sarma in sens opus directiei de bobinaj astfel incat se aseaza singura spira langa spira. Tensiunea mecanica din sarma o faci ''din mana''. Aia semiautomata are sistem propriu reglabil de tensionare sarma. E o vechitura nemteasca,  cred ca din anii 1950-1960, dar e febletea mea, n-as da-o pe o Aumann, este exact ce vroiam  pentru trafuri de iesire.

Traful ala de mai sus are miez de 35 cm², deci peste 1KW la 50Hz si scoate 200W audiofrecventa, e un Peerless la care bobinajul e ''fara carcasa cu laterale'', dintr-un amplificator Altec.

Link spre comentariu

Din păcate tole sunt greu de găsit ,in majoritatea locurilor din țările din jur se vând cele chinezești.....am căutat și prin Germania ,nu am găsit ,poate nu am formulat bine pt Google.(ausgangübertrager metallpaket )

Poate ar fi mai simplu și practic pt inceput  rebobinarea de 2 trafuri gen TC90 ,sunt C core din magnetofoane rusești,se mai și găsesc.

Link spre comentariu

Cum poti comanda de la iei? trimit in ro? cantitate minima?

Inteleg ca ai comandat de la firmele astea, explica-mi si mie ca eu cu germana....:nebunrau:

Am gasit si ceva date despre tabla din China

PS: Acelasi model de masina de bobinat am si eu :rade:

tabla china.pdf

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Când foloseşti izolaţie între straturile de spire, e joacă de copii bobinatul spiră lângă spiră.În cel mult zece minute orice om poate bobina...totul e ca mâna care ţine firul să se sprijine de masă şi ghidezi firul uşor doar din încheietură.Din punct de vedere constructiv e foarte important ca axul maşinii să fie drept şi lagărul să nu aibă jocuri mari.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Din punct de vedere constructiv e foarte important ca axul maşinii să fie drept şi lagărul să nu aibă jocuri mari.

Da , asa este ,cel mai greu este sa reglezi carcasa sa nu bata in nici o directie.....

La cele cu sectiune patrata e ceva mai usor , la dreptunghiulara mai greu ,mai ales daca sunt de carton,cum era mai la moda pe vremuri.

Link spre comentariu

Eu am pus cate doi rulmenti pe fiecare parte a suportului vertical de lemn, in total 4 bucati. N-are bataie deloc si merge usor.

Pentru ax de 6mm (bara filetata M6) rulmenti 626Z (din Revox) sau pt M8 rulmenti 608Z. Eventual o tabla de cupru autoadeziva pentru eliminare joc radial. Strangerea axului se face cu doua piulite cu guler (sau normale plus seibi), rulmentii fiind pe exteriorul suportului vertical si prin strangere sunt presati spre interior.

Editat de KISS
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări