dumitrumy Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Acum 2 ore, arossiro a spus: Pentru un trafo de iesire SE , pot bobina pe marginile E-ului Dl Adrian, ai pus bobinare separata pe miez cu coloane, dansul doreste pe miezuri E. Mult mai multe poze si documente pun comentatorii decat "intrebatorii". Ce o fi asa greu sa faca un desen aproximativ... De unde si intrebarea: CITAT: Adică nu pe partea centrală acolo unde eul are cea mai mare lățime? Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 Acum 16 minute, merck a spus: Cine este el, la ce poza faci referire? De inițiator , de cine altul? Nu e în topicul cu lampa pl500 paișpe ori m-am tâmpit? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2021 Partajează Postat Octombrie 30, 2021 @merck, in cazul trafului exemplificat de tine, pozele stinga jos/dreapta jos, parte din sectiunile primarului sunt bobinate in sens invers? Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Am pus o schita , pentru a intelege mai bine intrebarea mea.schita.pdf Nu stiu daca cineva a bobinat astfel, e neeconomic.Dar ar putea functiona bine un trafo bobinat asa? Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Nu. Si apoi, nu ai ce face cu asemenea sectiuni in SE mai ales cand nu cunosti materialul. Spun in SE gandindu-ma la subiectul creat de tine. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Acum 19 ore, dumitrumy a spus: Ce o fi asa greu sa faca un desen aproximativ... Nu ai inteles, ma refeream la schema constructiva, nu electrica. Adica una din doua: Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Acum 1 oră, arossiro a spus: Am pus o schita , pentru a intelege mai bine intrebarea mea.schita.pdf Nu stiu daca cineva a bobinat astfel, e neeconomic.Dar ar putea functiona bine un trafo bobinat asa? Dacă bobinezi pe coloanele laterale (lăsând, evident, goală coloana centrală) secțiunea ferestrei se dublează dar secțiunea miezului se înjumătățește. E ca și cum nu ai mai avea coloana centrală. Asta, desigur, dacă fazezi corect . Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 @dumitrumyBuna ziua , prima varianta din exemplul dvs.Cu specificatia ca bobinarea se face conform schemei postate de mine Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Unii posteaza dand exemple din practica curenta. Tu insisti pe un tip de tola care se foloseste intr-un singur fel, dorind sa bobinezi altfel. Ori nu intelegi, ori nu vrei. Udar ti-a spus ce se intampla, la fel si eu, ca nu ai ce cauta in SE cu astfel de sectiuni ,trecand peste dorinta de a bobina in felul ales de tine. E chiar atat de greu sa intelegi? Ai un pachet de tole corespunzatoare, te apuci de traf. Nu ai, astepti pana gasesti, altfel lasi impresia ca doar vrei sa provoci discutii inutile, cu voie sau nu. Aleluia! Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Multumesc @vily si @UDAR am raspuns doar domnului @dumitrumy. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Probabil ca se doreste obținerea de înfășurări egale ca rezistență ohmică....pe miez E+I se poate face un galet sau chiar 2 si se împart bobinajele....așa se obțin și capacități ceva mai mici intre înfășurări....ca exemplu ,traful din poză din mijloc....sau se folosesc miezuri C+C ca la traful din stânga cu 2 carcase....mai este și varianta cu tole de tip L sau U ca la traful din dreapta....pentru single ended miezurile din stânga și mijloc sunt potrivite la acestea se poate face intrefier pentru evitarea saturației.... Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 31, 2021 Partajează Postat Octombrie 31, 2021 Acum 2 ore, arossiro a spus: Multumesc @vily si @UDAR am raspuns doar domnului @dumitrumy. Link spre comentariu
tm07uxo Postat Decembrie 2, 2021 Partajează Postat Decembrie 2, 2021 Ptr. ca s-a pus in discutie de D-l Olimpiu, performantele unor transformatoare ptr. magnetofoane Grundig, transf. de picup etc.. Intreb si eu....la inceputurile noastre in fabricarea de TV s-a construit niste TV licenta Japan cred ca se chemau National sau E47 care aveau trafuri de iesire inecate in ceara cred ca si scria Sanyo pe ele. Astea aveau tole mai speciale ?? ptr. ca erau lucioase...A incercat cineva sa faca amp. cu ele ? ce performante au masurate , nu date din cartea cu scheme ?? Link spre comentariu
KISS Postat Decembrie 2, 2021 Partajează Postat Decembrie 2, 2021 Trafurile din radio si TV sunt slabe ca performante, in general merg intre 50Hz si 10KHz...deci fara pretentii de Hi-Fi. Eu mai fac din ele drossele, ca amplificatoare de 3W nu se merita. Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Salutare colegi! A incercat cineva să folosească ca OT transformatoare și UPS-uri? Ms gândesc că transformatoarele ar trebui sa fie de calitate. Daca a experimentat cineva să-mi spună și mie părerea lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum