MifTy Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 un vecin mi-a donat o sacoşă plină cu tot felul de "sârme", majoritatea... încărcătoare de toate felurile, dar şi un număr de căşti, microfoane şi... ceva care la prima vedere părea să fie tot microfon, dar s-a dovedit a fi un senzor TSOP, terminat cu o mufă tipică de căşti, cu 3 poli, de unde şi "prima vedere".ştiu că s-au vândut o vreme nişte plăci TV-tuner care aveau aşa ceva ca să poţi folosi o telecomandă de TV sau DVD... în fine.ce mă interesează pe mine e cum identific semnificaţia pinilor fără să stric nimic, pentru că meditez să folosesc obiectul ca atare (în afară că era plin de praf nu avea nimic... neciupit, nezgâriat, doar "cu o etate"... ), şi nu am idee de la ce anume era, exact, ca să caut un manual sau o schemă, să-l pot folosi.mersic. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 Alimentezi cu o sursă de 5V înseriată cu rezistor de 100 Ohmi și nu riști nimic. Poți încerca să pui minusul la capătul dinspre cablu al mufei, plusul la ,,vărful,, mufei și semnalul de ieșire îl iei de la mijloc. Astea două se pot inversa eventual. Conectezi o cască telefonică (rezistența minim 100 Ohmi) între masă și pinul presupus a fi de ieșire și cu o telecomandă oarecare, dai impulsuri senzorului. Ar trebui să auzi în casca telefonică niște păcănituri repetate la apăsarea oricărui buton al telecomenzii ,,de probă,,. Dacă le auzi, atunci pinii sunt identificați corect.Dacă nu, faci probe prin permutări..dar eu cred că minusul ar trebui sigur să fie la baza mufei. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 29, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2017 ... dacă aş fi sigur că e un cablu "chior", şi TSOP-ul e conectat direct la mufă, ar merge şi direct cu multimetrul.ok, am să încerc Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Asta daca provine de la un tuner Kworld/Hauppauge/Eagletech adica standardul chinez, daca e Winfast 2000XP atunci asa e: Testarea TSOP-ului se poate face cu: Editat Iulie 30, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 30, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2017 ... s-ar putea să fie valabilă a doua schemă: winfast2k a fost cel mai vândut tv-tuner în România... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum