Reynolds Postat Mai 27, 2007 Partajează Postat Mai 27, 2007 am un calculator intel Pentium 4 la 3.00 Ghz nucleu prescott merge in sarcina maxima la maxim 53 de grade.De la un timp a inceput sa mi se restarteze din senin care e problema ?de la ce ar putea fi ?unu mia zis ca e de la bios, altu ca e de la faptul ca nu am impamantare, altu ca e de la cooler, altu ca e de la windows care e adevarata problema? Link spre comentariu
Blind Postat Mai 27, 2007 Partajează Postat Mai 27, 2007 L-ai desfacut sa arunci un ochi in el? Sa il cureti de tonele de praf ce ajung sa stationeze in el, pe coolerul si radiatorul procesorului, placii video, pe ram, pe ventilatorul sursei... Desfa-l cu atentie si curata-l cu mai multa atentie, scoate toate pe rand toate placile din el, apoi hdd-ul writerul si intr-un final placa de baza, curata si carcasa apoi monteaza-le la loc. Sfat 1: Noteaza-ti toate firele cum au fost puse inainte sa il demontezi, eventual pune si pe fire cateva notatii ajutatoare. Sunt placi no-name la care notatiile de pe ele nu sunt prea sugestive.... Sfat 2: Foloseste o pensula (d-aia de care foloseai/copilul tau folosea in generala la pictat cu acuarele) pentru curatarea prafului. Sfat 3: Dupa ce ai scos cu deosebita atentie radiatorul de pe procesor, inlocuieste pasta termoconductoare si nu abuza cand pui alta (2 picaturi intinse sunt de ajuns) Sfat 4: Daca ajungi la concluzia ca e nevoie sa folosesti ciocanul ca sa deschizi calculatorul, inseamna ca ai uitat sa desfaci niste suruburi sau ca ordinea in care vrei sa il demontezi este gresita. Bafta! Link spre comentariu
fulmoon Postat Mai 28, 2007 Partajează Postat Mai 28, 2007 :smt005 pt sfatul nr.4 te imprumutam noi cu ciocan :smt005 Link spre comentariu
Reynolds Postat Mai 29, 2007 Autor Partajează Postat Mai 29, 2007 L-am curatat de praf.Acum pare in regula, nu se mai restarteaza.O idee pentru o racire mai eficienta a procesorului imi puteti da ?Overclockingul dauneaza procesorului? l-am dat la 3.3 de la 3 GHz Link spre comentariu
Blind Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 Ii scurteaza durata de viata (dar cum nu cred ca o sa il tii mai mult de 5 ani calculatorul ala...nu iti face probleme).O varianta de racire mai buna...si foarte ieftina....da o gaura in carcasa in dreptul ventilatorului de la procesor si fa un fel de "tub" de la gaura pana la ventilatorul procesorului, ca sa nu se strice circuitul de aer din carcasa :yawinkle: O alta varianta de racire ieftina ar fi montarea in paralel cu ventilatorul de la procesor a inca unui ventilator, cu acelasi sens de rotatie si debit de aer asemanator. Viteza aerului va fi mai mare, racirea mai buna, insa si zgomotul va fi mai mare.... Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 o idee ar fi sa schimbi ventilatorul de pe proc cu unul cu un debit de aer mai mare...insa, realmente... 3 giga e frecventa de tact maxima la ora asta, iar procesoarele cu mai mult de atat au un raport pret/utilitate catastrofal... pentru 1-2 sute de mhz in plus dai cateva sute bune de lei, si abia se simte ceva...daca vrei sa maresti performanta sistemului, cea mai facila cale ar fi sa maresti memoria, sau (daca placa de baza permite), sa folosesti memorii mai rapide... Link spre comentariu
Reynolds Postat Mai 30, 2007 Autor Partajează Postat Mai 30, 2007 Astazi a inceput iarasi sa se restarteze din senin.I-am schimbat windows-ul sper sa nu mai faca asta.I-am scos overclocking-ul pentru ca mi-am dat seama ca nu prea e mare diferenta de cum merge la 3 GHz.Se pare ca nu praful era problema ci altceva.Procesorul dupa parerea mea nu ar fi prea incins ajunge la maxim 53 grade in regim de 100%.Stiu ca am mai avut probleme de genul asta inainte cand ii pusesem o sursa mai mica si nu facea fata dar acum nu prea are dc cu sursa de 450 W . Poate se fi defectat ? oricum am garantie la ea 2 ani de zile.Se poate sa se itample asta si de la faptul ca nu am priza cu impamantare? Link spre comentariu
Blind Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 53 de grade deja e cam multicel....ia vezi cum reusesti sa mai scazi pe la 45...N-are nici o treaba priza fara impamantare cu asta. Eu am vechiul calculator, ce functioneaza de ~9 ani in aceeasi priza, fara impamantare (acum frati-miu se delecteaza pe el) si nu se reseteaza, n-are nici o treaba. E drept ca a fost o perioada in care se reseta, datorita pastei termoconductoare invechite si a prafului din el (sta pe podea de cand se stie), insa i-am schimbat coolerul si radiatorul de pe procesor, si acum nu mai are nici o problema (este un k6-2 la 450MHz, i-am pus radiator care sa tina un athlon XP2200 :weedman: ) Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 poate ne explici şi nouă...stai un pic, doar ai pus alt ventilator, nu ai pus tot ansamblul, aka radiator+cooler socket A???că mă gândeam la faptul că nu prea merge să pui radiator de socket A pe slot super7!!!... Link spre comentariu
Blind Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 Am pus tot ansamblul. Se potrivesc perfect, vorba lui simmy (chiar scrie pe ele socket super7/socket A) Mai da' voi chiar n-ati folosit pana acum routere wireless? :axe: Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 eu nu... dar presimt că mă paşte bucuria în curând!!!... Link spre comentariu
Vizitator no_nick Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 53 de grade deja e cam multicel....ia vezi cum reusesti sa mai scazi pe la 45...pentru prescott temperatura maxima e de 69 grade, la acea temperatura intra in functiune termalthrottling (sau cum se scrie) eu am p4 2,8 prescott si a ajuns odata la 100 de grade si nu a murit , iar pana sa imi iau cooler thermaltake aveam un cooler box de pe un celeron la 2.4 si cand jucam un counter ajungea procul la 70 de grade.nici acum cu acest cooler(de cupru) care se invarte ca disperatu(6000 rpm) nu am temp chiar asa mici daca fac o scanare de virusi sau orice solicita la maxim (timp indelungat) procesorul tot ajunge la 60p.s. acum il tin in 1,8 ghz ca sunt acasa si ma dispera zgomotul coolerului si mai fac economie de curent, lasa ca acus incepe facultatea si isi ia forja :snakeman: Link spre comentariu
Yo4You Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 53 de grade deja e cam multicel....ia vezi cum reusesti sa mai scazi pe la 45...pentru prescott temperatura maxima e de 69 grade, la acea temperatura intra in functiune termalthrottling (sau cum se scrie) eu am p4 2,8 prescott si a ajuns odata la 100 de grade si nu a murit , iar pana sa imi iau cooler thermaltake aveam un cooler box de pe un celeron la 2.4 si cand jucam un counter ajungea procul la 70 de grade.nici acum cu acest cooler(de cupru) care se invarte ca disperatu(6000 rpm) nu am temp chiar asa mici daca fac o scanare de virusi sau orice solicita la maxim (timp indelungat) procesorul tot ajunge la 60p.s. acum il tin in 1,8 ghz ca sunt acasa si ma dispera zgomotul coolerului si mai fac economie de curent, lasa ca acus incepe facultatea si isi ia forja :snakeman:Multicel ha? sempronul meu a fost pus in overclock si avea temperatura de 108grade si mergea winampul filme orice si inca si acuma il am si is super multumit de el. Link spre comentariu
ionut20 Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Multicel ha? sempronul meu a fost pus in overclock si avea temperatura de 108grade si mergea winampul filme orice si inca si acuma il am si is super multumit de el.Cu ce ai masurat temperatura asta :rolleyes: :axe: Link spre comentariu
Vizitator no_nick Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 la mine eram in bios si avea 103 grade cand s-a oprit singur da nu o patit nik Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum