piciorang ovidiu Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 salut, am avut nevoie de versatester zilele trecute si am constatat ca nu mai merg gamele de 10 si 100 de hz. Tensiunile sunt ok, pe celelalte game l-am verificat cu osciloscopul si este totul in regula, in manual am gasit posibile defecte ci 211-208 problema cu care ma confrunt este ca aceste ci sunt rusesti. Ce-i care au mai depanat sau cunosc vreau sa stiu ce ci sunt i2, i9, i11, i15, si mai este cateva romanesti cii 48, stima. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Versatesterul are cateva rob709 si in rest CDB-uri 4xx. Despre cii48 gasesti aici. Cat despre cele rusesti pune o poza cu ele fiindca nu cred ca scrie doar i2 sau i9 pe ele. Poate K155IR1 ? Am intalnit si TTL-uri RDG-iste prin unele exemplare. Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Curatat comut.respective . Link spre comentariu
piciorang ovidiu Postat Iulie 27, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2017 Comutatoarele sunt ok cablajul la fel, cand am spus i9 etc ma refeream la notatia cablajului p2, revin cu o poza pentru ci rusesti, multumesc celor care au raspuns. Link spre comentariu
cimitavita Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 In epoca de aur nimic nu se arunca. Circuitele CII sunt in realitate circuite din seria CDB, dar sunt rebuturi. CII merg la frecvente mai mici decat CDB si uneori au si un consum mai mare. Acelea care au un consum mai mare se ard destul de des. S-au folosit foarte mult in calculatoarele CIP01...03 pentru-ca acolo frecventa la care trebuiau sa mearga era mai mica de 10MHz. Sunt exact la fel ca tranzistoarele din kiturile de la amplificatoarele de 10W unde in loc de BD135, BD136 si 2N3055 se foloseau rebuturi denumite SND1, SNP1 respectiv SN100. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Circuitele pot fi identificate in pozele de mai jos: ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Marcajul CII are legatura cu o firma franceza de software. In Fabrica de calculatoare in 1978 am gasit circuite logice marcate CII dar si tranzistori in codul lor. ISTORIA fabricii: ∗ COCOM ‐ transfer of technology to Eastern countries ∗ Export of computers allowed ∗ No export of subassemblies, parts and technology to manufacture computers ∗ France, led at those times by General De Gaulle ∗ out of military structure of NATO ∗ upset by the non delivery of a supercomputer CDC 6600 to France ∗ Plan Calcul ∗ CII – Compagnie Internationale pour L’Informatique ∗ New third generation computer IRIS‐50 ∗ manufacturing integrated circuits (Thompson CSF) peripherals (Sperac) May 1968 General De Gaulle ‐ state visit to Romania – agreed: ∗ Manufacturing license IRIS‐50 ∗ integrated circuit components plant ∗ printed circuit board plant ∗ A very serious leap forward for the Romanian electronic industry ∗ Big national debate ∗ Group, mostly industrialists, supported the license and the creation of an industry ∗ Group, mostly economists, was in favor of importing IBM computers ∗ End of the the crisis was settled by Ceausescu, who was in favor of an industry. ∗ Victor Toma was against IRIS‐50 license and resigned in 1969 as R&D director of ITC ∗ Wished the industrial reproduction of his CIFA computers ∗ in his place was appointed the then young Vasile Baltac CII – Compagnie Internationale pour L’Informatique Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 In epoca de aur nimic nu se arunca. Circuitele CII sunt in realitate circuite din seria CDB, dar sunt rebuturi. CII merg la frecvente mai mici decat CDB si uneori au si un consum mai mare. Acelea care au un consum mai mare se ard destul de des. S-au folosit foarte mult in calculatoarele CIP01...03 pentru-ca acolo frecventa la care trebuiau sa mearga era mai mica de 10MHz. Sunt exact la fel ca tranzistoarele din kiturile de la amplificatoarele de 10W unde in loc de BD135, BD136 si 2N3055 se foloseau rebuturi denumite SND1, SNP1 respectiv SN100. Aiurea! Link spre comentariu
piciorang ovidiu Postat Iulie 28, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2017 salut, din cate vad cii48 (cdb410) sunt cele ce comuta frecventa o sa le schimb si cu ocazia asta pun si soclu, multumesc mult de schema , va tin la curent cu evolutia depanari. Link spre comentariu
piciorang ovidiu Postat August 20, 2017 Autor Partajează Postat August 20, 2017 Salut, am dat astazi comutatoarele de gama jos le.am curatat refacut strapurile cablajul le.am montat inapoi tot nu vrea sa oscileze pe gama de 10 si 100 de hz, cateva idei unde sa mai umblu stima. Link spre comentariu
elm Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 cii48-urile le-ai schimbat? Eu am avut probleme cu oscilația la un E0507, problema era de la o lipitură rece (mă rog, încă mai e, că ar fi fost nasol rău să ajung acolo, dar ca la reclama la bere: las-o așa, că merge!) Trebuie s-o iei prin eliminare, cu osciloscopul, începînd cu alimentarea (dacă ajunge) Link spre comentariu
piciorang ovidiu Postat August 29, 2017 Autor Partajează Postat August 29, 2017 Alimentarea este in regula, am schimbat si cii48 pe soclu problema persista. Link spre comentariu
piciorang ovidiu Postat Noiembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Am schimbat pe placa p2 toate integratele, le-am pus si soclu am refacut trecerile am curatat comutatoarele schimbat toti condesatori tensiunile sunt ok tot nu vrea sa oscileze pe prima gama si adoua,cine mai are idei sunt bine venite, stima Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Foarte probabil oscilatorul cu punte Wien nu functioneaza pe frecvente joase. Asta se intampla daca apar scurgeri de curent pe placa sau in componentele circuitului (partea analogica). Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Am schimbat pe placa p2 toate integratele, le-am pus si soclu am refacut trecerile am curatat comutatoarele schimbat toti condesatori tensiunile sunt ok tot nu vrea sa oscileze pe prima gama si adoua,cine mai are idei sunt bine venite, stima In toata treaba asta sunt implicate pe langa bfw-uri cele 2-3 uA709 (sau in versiunile mai noi ROB709) si daca pe celelalte game functiona corect, nu cred ca tocmai AO-urile sunt cauza. Ar fi de verificat si legaturile fizice de la AO pt dc0 si feturi (folosite in puntea wien) pana la claviatura si la rezistentele din configuratia respectiva, daca pe game mai mari functioneaza corect un lucru e cert: variabilul e in firea lui. Poate cand ai scos claviatura din cablaj ai luat si niste vias-uri iar traseele de sub ea (partea frontala a placii sa ii spunem asa) e posibil sa nu mai faca contact cu pinii claviaturii. Cum ai procedat? Ai pus litze in gauri inainte de relipirea claviaturii? In manual la pagina 48 sunt cateva indrumari in caz ca placa 2 e pe butuci. P.S. revin cu pozele de mai sus fiindca au disparut de pe postimg.org Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum