vlad228 Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 (editat) Va multutumesc pentru sfaturi. Cand voi avea un pic de timp liber le voi pune in practica. Cert este ca pcb-ul este functional si acest lucru ma bucura- trebuie, totusi, sa mai testez un pic pana ce totul va fi in regula. Referitor la curentul de mers in gol, atunci cand nu l-am putut regla (cele 2 rezistente in paralel), cred ca mi-a facut figuri aparatul de masura. Radiatorul, era, intradevar, mai firav. Acel cablaj era oricum pentru teste. Voi echipa un alt cablaj cu atentie la concluziile trase si acum sunt sigur ca va fi in regula totul (pana atunci poate reuseste sesebe sa testeze mai bine...). In ceea ce priveste alimentarea, voi incerca sa il alimentez undeva la 2x50v. Aveti vreo schema de alimentare care, prin intermediul redresarii sa imi genereze si tensiune ceba mai mare pentru partea de semnal mic din aceleasi infasurari din care va fi alimentata si partea de forta? Ceva cu dublare de tensiune si stabilizare? Va multumesc inca o data pentru sfaturi! Editat Iulie 24, 2017 de vlad228 Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Cam asa poti face. Problema este ca fiind redresare monoalternanta trebuie adaugate 1-2 grupuri RC inainte de stabilizator (nu am mai avut rabdare sa le desenez). Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 24, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2017 Perfect! Va multumesc pentru schema. Asta cautam. Intentionez ca, inainte de stabilizator, sa pun un multiplicator de capacitate. Credet ca este in regula? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 (editat) Am ceva dubii legate de schema, ceva e ciudat la ea, nu știu dacă va merge bine. Oricum, chiar dacă merge bine, mai rămâne o problema: tensiunea la ieșire va fi foarte mare greu de atacat cu un stabilizator. Dacă nu uit și am timp mâine, ii fac o simulare. Cel mai bine ar fi dacă se mai pot bobina citeva spire pe traf cit sa se mai obțină încă 5-10V Editat Iulie 24, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Dupa multiplicarea de tensiune nu e nevoie de multiplicator de capacitate ci de celule RC (2 ajung). Calculate corect, pe ele se realizeaza atat caderea de tensiune necesara pt intrarea in stab cat si reducerea majora a riplului. Sesebe, schema este corecta, m-am jucat cu ea pe vremuri. Si mie mi s-a parut ciudata dubla redresare dar nu este nici o greseala. Daca vrei sa faci o protectie pui cate un Tz serie pe fiecare ramura de tensiune si le comanzi ultrarapid. Eventual pui mosuri ca sa le poti tine in saturatie cu Pd cat mai mica. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Si eu înclin să zic că schema nu e corectă. Părerea mea este că primii condensatori din dublor ( cei mai din stânga pe schemă) trebuie conectati nu la punte ci la mediana trafului sau, după caz, la înfășurarea opusă celei la care e legată dioda. Eu în varianta descrisă de mine am folosit-o. Așa cum e desenată nu văd cum se încarcă primii condensatori. Să așteptăm simularea. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Evident ca nu merge schema, am desenat gresit. Probabil am umblat prea mult prin soare la pranz ... Nu e nevoie de nici o simulare, Udar are dreptate, se vede ca potentialul pe primul condensator este zero. Primele diode se leaga la celalalt capat al transformatorului. Cred ca acum am desenat corect. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 24, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2017 Condensatorii aceia din schema desenata de dumneavoastra ce valoare ar trebui sa aiba? Ma refer la cei din partea de dublare a tensiunii Link spre comentariu
vera Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 O schema mai elaborata sch red interesante.doc Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Depinde de ce curent este nevoie sa tragi din dublor. Pt. 0,1A eu am pus de 3300uF pt ca din aceia aveam multi, erau niste "butoiase" IPRS; si alti 2 la fel dupa rezistentele serie (dublu filtru gama inainte de stabilizare). Pt 10-20mA merge si cu 1000uF. LE - Ideal conzii trebuie sa fie cat mai mari, totusi este o redresare monoalternanta, nepotrivita pt o aplicatie audio performanta. Acum daca ar fi sa folosesc eu solutia (am "fixuri" audiofile), cred ca as pune conzi de 3300-4700uF pt 10mA. Problema este ca la tensiuni mari conzii devin scumpi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum