hpavictor Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Fiind o soluție buna , am promovat-o și eu . Raimond a apreciat că este o soluție demnă de un studiu serios , așa că propunerea ta a convins , deci și-a găsit o utilizare benefica . Felicitări DjLeco ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Nu cumva ai facut ceva "calcule"? Si ai inteles ca gresesti? Nu gresesc. Puterea peak la bornele sarcinii este de 141.42W pt 10W RMS si crest factor 10. Tensiunea o poti calcula si tu (sper) pt ce rezistenta de sarcina doresti. Imi plac toti bagatorii in seama care povestesc din amintiri de pe goagle fara sa se fi jucat vreodata cu acea componenta. Pt masuratori reale poti cauta topicul meu dedicat de pe diyaudio unde sint inclusiv masuratori termice. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 uelcom bac Victor, chiar imi era dor de tine, sa-mi mai spuna cineva cat de prost sunt. Cu moderatorul poti discuta pe mp. Amplificatorul respectiv are zgomot de fond, fass, hiss sau cum se cheama ? M-a interesat la un moment dat si am vazut opinii in care se plangeau cate unii de treaba asta. La fel, se zice ca nu distorsioneaza la 60W, iar unii care l-au testat zic ca distorsioneaza la greu. E bun pentru auditii in casa ? Mie mai mult de 25W nu-mi trebuie. nicule, nu vrei PM de la mine. Iti pot darui un amplif celebru aici pe site. 50W pe 8 ohmi. In cutie. Functional complet. Finali 1302 si 3281. Da-mi PM. Link spre comentariu
lukeme Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Imi pare rau, nu ai inteles nimic. Da-i inainte! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Masuratori facute pe un amplificator cu TDA7293. Rezultatele sunt peste medie, chiar bune si asta doar cu un integrat. In mod cert are zeama audiofila in el acest integrat. https://www.stereophile.com/content/arcam-fmj-a19-integrated-amplifier-measurements Despre ăsta e vorba ? http://www.arcam.co.uk/ugc/tor/a19/Service%20Manual/L224CT_schematics_2-0.pdf Din nefericire , exemplul oferit de tine are în etajul final circuite integrate de tipul LM3886 . TDA7293 este cu totul altceva ... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Iukeme "Nu vad de ce ar trebui sa apara clipping. Daca proiectezi amplificatorul la un semnal maxim de intrare de 2Vv-v, cu amplificare in tensiune de 50x si il alimentezi la +/- 55Vcc, nu are cum sa apara clipping. Valorile le-am ales doar pt. a fi mai clara ideea, cele reale pot diferi. Gresesc?" Imi pare rau, nu ai inteles nimic. Da-i inainte! Eu zic ca da dar uite ce am scris aici: DAC-ul meu poate livra pina la 16V-18V (în funcție de gain-ul setat) la iesire............................................................. Link spre comentariu
lukeme Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 (editat) Ce tensiune de alimentare are ampliful? Ce amplificare in tensiune are amplificatorul? Bagi in el 16-18V RMS , la intrare? Nu ma mai mir ca esti mereu " in clipping " Editat Iulie 28, 2017 de lukeme Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 Sesebe, acel "crest factor" mare sugereaza niste varfuri mult mai mari fata de medie ( sa zicem un soi de sinusoida foarte "ascutita" ), daca limitezi inca de la intrare amplitudinea maxima pana la care acele varfuri pot merge, atunci nu pot avea clipping datorat amplificatorului, el va reda ceea ce i se da. Sau oricum asta am inteles eu din interventia lui Lukeme ( lukeme corecteaza-ma daca gresesc ). Acuma, nu stiu in ce masura s-ar afecta calitatea semnalului de pe intrare, dar nu asta este subictul discutiei voastre. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 29, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2017 Leco n-am observat ceea ce ai scris legat de reactie. A fost o treaba neintentionata, sincer. Victor ampul Arcam este A19. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 Arcam A19 este realizat cu LM3886 conform manualului de service de pe site-ul Arcam , nu cu TDA7293 . Undeva e o mica eroare ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 http://www.arcam.co.uk/products,FMJ,Integrated-Amplifier,a19.htm#techspecs Arcam nu face publice schemele produselor care inca se fabrica , in plus pot fi comparate specificațiile tehnice ale lui A19 si ale integratului LM3886 , in prezentarea lui A19 este specificata o putere de 90w/4 ohmi , LM3886 nu poate livra decit maxim 68w/4 ohmi . Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 @viobio, pe pagina din link-ul tau in pdf-ul service manual este scris LM3886T, la caracteristici: Continuous power output (20Hz—20kHz at 0.5% THD), per channel Both channels, 8Ω, 20Hz—20kHz: 50W Single channel, 4Ω, at 1kHz: 90W Harmonic distortion, 80% power, 8Ω at 1kHz: 0.003% De ce apare 90W pe 4 ohmi nu stiu dar e bizar. Deci undeva este o greseala. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 (editat) Sesebe, acel "crest factor" mare sugereaza niste varfuri mult mai mari fata de medie ( sa zicem un soi de sinusoida foarte "ascutita" ), daca limitezi inca de la intrare amplitudinea maxima pana la care acele varfuri pot merge, atunci nu pot avea clipping datorat amplificatorului, el va reda ceea ce i se da. Sau oricum asta am inteles eu din interventia lui Lukeme ( lukeme corecteaza-ma daca gresesc ). Acuma, nu stiu in ce masura s-ar afecta calitatea semnalului de pe intrare, dar nu asta este subictul discutiei voastre. Subiectul discuției stirnit de Iukeme este ca "10W este puțin pt un amplificator de 100W" iar eu am încercat sa să explic ca pt o audiție fără distorsiuni 10Wrms este cam maximum dacă ai un crest factor de 10 în cazul unui amplificator de 100W. Nu știu unde trebuie introdusa în discuția asta și limitarea semnalului la întrare. Poate mai clar (pt cei care nu vor sa înțeleagă): eu ascult muzica cu amplificatorul nu sinus pur (care are crest factor 1.4142) iar 10Wrms cu un crest factor de 10 reprezinta puterea maxima în cazul unui amplificator de 100W, dacă nu vrei distorsiuni de clipind. Adică era puterea maxima nu 10% din puterea maxima cum vrea Iukeme sa se înțeleagă. Editat Iulie 29, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 Leco n-am observat ceea ce ai scris legat de reactie. A fost o treaba neintentionata, sincer. Victor ampul Arcam este A19. No problem! Spor la treaba! Crest factorul reprezinta virfuri fata de media de nivel si este dat in decibel (db). La muzica actuala (foarte comprimata, sunetisti de 2 lei si masterizari asemeni) crest factoirul este MIC de multe ori sub 3db, cam toate instrumentele si vocile sint pe la acelasi nivel (sunet inghesuit), bine, nu la TOATA muzica actuala dar generally speaking. La muzica mai veche (masterizata in mare parte analogic) exista si crest factor de peste 12db, adica muzica cu DINAMICA mare. Revin mai pe seara cu niste filmari sa lamurim tot omul. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 (editat) @viobio, pe pagina din link-ul tau in pdf-ul service manual este scris LM3886T, la caracteristici: Continuous power output (20Hz—20kHz at 0.5% THD), per channel Both channels, 8Ω, 20Hz—20kHz: 50W Single channel, 4Ω, at 1kHz: 90W Harmonic distortion, 80% power, 8Ω at 1kHz: 0.003% De ce apare 90W pe 4 ohmi nu stiu dar e bizar. Deci undeva este o greseala. Vlad,nu am intilnit LM3886 folosit pe sarcini de 4 ohmi alimentat la mai mult de +/- 25..28V , ma refer la schema " clasica " , nu la scheme care contin si tranzistori de putere !!!!!Ca ampul sa poata functiona pe incinte de 4 si 8 ohmi , etajul final trebuie alimentat la +/- 28V , in acest caz cu 0,1% distorsiuni : 68w / 4 ohmi 38w / 8 ohmi conform datelor de catalog ale lui LM3886 Editat Iulie 29, 2017 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum