Shambala Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Nu este o amenintare ci o atentionare. Ca atare nu este o parere. Dar daca tot ai adus vorba, nici parerile tale nu ma interseaza pe mine. PS - Moderatorii nu ameninta niciodata Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Ok , atunci înseamnă că trebuie să am mai multă încredere în succesul activităților antitroll ale echipei de moderare . Aștept rezultate vizibile ! PS : Mulțumesc pentru precizare . Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Cocochannel, dacă excludem slewrate-ul relativ mic, Tda7293 suna foarte bine. Soluția implementata de mine și prezentata pe celalalt forum străin, suna foarte bine și în plus la aproape o 1h de ascultat la volum mare (peste 10W) în casa radiatorul a rămas complet RECE. Link spre comentariu
lukeme Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 10W e un volum mic pt un amplificator de 100W. Problemele apar daca vrei de la el 100W Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Am studiat comparativ TDA7294 si LM3886 . TDA-ul activează protecția la 9A , iar LM-ul la 6,5A în sarcină . De aia e preferat TDA-ul în cazul unor sarcini dificile . La nivel mic , performantele superioare ale LM-ului îl favorizeaza cumva pentru audiții de nivel decent , audiofil . TDA-ul mai are un avantaj ( destul de important aș spune eu ) in fata LM-ului : în cazul defectării , nu generează tensiune continuă pe ieșire ! Concluzionând , consider că propunerea anterioara este absolut OK ( clasa G , master - slave cu perechea 7293 + 7294 ) . Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Nu poți sa faci configurație master-slave decit numai cu TDA7293 pt ca numai el are pini dedicați pt ca figurație asta, și suporta și tensiuni mai mari. 10W e un volum mic pt un amplificator de 100W. Problemele apar daca vrei de la el 100W E numai o părere lukeme. 10W în casa este foarte tare, cit sa asculte lejer și vecinii. Iar crest factorul la muzica, raportul între puterea medie și valoarea de virf este de minim 4-6 la muzica înregistrată bine și poate depăși 10 în cazul muzicii simfonice. Cu un amplificator de 100W nu poți asculta muzica simfonica la mai mult de 10W fără a risca sa apară clipind (=distorsiuni) la pasajele forte. Link spre comentariu
lukeme Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 (editat) Nu vad de ce ar trebui sa apara clipping. Daca proiectezi amplificatorul la un semnal maxim de intrare de 2Vv-v, cu amplificare in tensiune de 50x si il alimentezi la +/- 55Vcc, nu are cum sa apara clipping. Valorile le-am ales doar pt. a fi mai clara ideea, cele reale pot diferi. Gresesc? Editat Iulie 28, 2017 de lukeme Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Nu stiu... Nu vrei sa calculezi te rog care este valoarea de virf a tensiunii de ieșire în cazul unui amplificator ce livrează 10W-RMS pe 8 ohm și muzica are un creșt factor de 10. Ar fi mai clar și pt mine dar și pt alții... Link spre comentariu
lukeme Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Daca amplificatorul nu intra in limitare la semnal maxim, care in cazul prezentat e de 2 Vv-v, care corespunde Pmax, sa zicem de 100W, nu va intra in limitare nici la un semnal care corespunde la 10W sau 50W. Nu e clar? Nu ai cce sa mai calculezi... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 28, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2017 Masuratori facute pe un amplificator cu TDA7293. Rezultatele sunt peste medie, chiar bune si asta doar cu un integrat. In mod cert are zeama audiofila in el acest integrat. https://www.stereophile.com/content/arcam-fmj-a19-integrated-amplifier-measurements Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Daca amplificatorul nu intra in limitare la semnal maxim, care in cazul prezentat e de 2 Vv-v, care corespunde Pmax, sa zicem de 100W, nu va intra in limitare nici la un semnal care corespunde la 10W sau 50W. Nu e clar? Nu ai cce sa mai calculezi... DAC-ul meu poate livra pina la 16V-18V (în funcție de gain-ul setat) la iesire. Vad ca eviti sa răspunzi. E prea greu de făcut calculul? Vrei sa-l fac eu? Link spre comentariu
lukeme Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Da, te rog. Fa-l tu. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Masuratori facute pe un amplificator cu TDA7293. Rezultatele sunt peste medie, chiar bune si asta doar cu un integrat. In mod cert are zeama audiofila in el acest integrat. https://www.stereophile.com/content/arcam-fmj-a19-integrated-amplifier-measurements Cind m-am jucat cu integratul asta am gasit unele discutii cum ca ar fi fost conceput in ideea de a incerca sa imite sunetul amplifurilor pe tuburi. @lukeme: M-am saturat sa tot explic cum sta treaba cu crest factorul si cu nivelele de putere necesare pt o auditie normala in casa. Link spre comentariu
lukeme Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Nu cumva ai facut ceva "calcule"? Si ai inteles ca gresesti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 (editat) rezistente de echilibrare intre iesirile fiecarui integrat si nodul de iesire.DF va scadea considerabil, dar poti duce feedback spre intrarile inversoare direct din nodul de la out. Am mai zis deja asta acum ceva postari, nu a placut iar acum, "place"... Uff, UOAmenii astia... Victor Wrote: Atât timp cât rezistențele de echilibrare în serie cu ieșirea fiecăruia dintre TDA-uri nu limitează curentul prin sarcina , cred că pot fi incluse sub " umbrela " reacției negative globale ...Părerea mea . Da...ar trebui sa mearga bine asa... R-uri bagate sub reactie. Editat Iulie 28, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum