Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pacienti audiofili

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Era cam de fite magazinul si nu am avut curaj sa fac poze, dar in Londra am vazut un cablu hdmi, desigur din ''seria gold'' de 2 sau 3 m lungime, nu mai retin exact, la numai 200 de lire sterline! Absolut autentic,acum maxim 2 saptamini!

Ala de 200 pounds este pentru sarăcani , nu-l cumpara nimeni , cablurile HDMI cu adevarat audiofile trebuie să coste citeva mii de pounds , numai asa auzi picodetalii ale sunetului .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Un inginr nu ar cumpara in veci asa ceva, dar cine este credul si apleaca urechea ... scoate portofelul si plateste. Acel magazin, normal, ar trebui sa dea faliment, dar data viitoare ai sa il vezi tot acolo. De ce? Pentru ca are clientii lui care au INCREDERE in ce vinde magazinul. Vezi, tot o chestie de CREDIBILITATE! Uleiul de sarpe nu exista dar totusi unii dau bani grei pe el!

https://www.audioweb.ro/anunturi/amplificatoare/solid-state/promotie-40-amplificator-raimondaudio-dm-120s/

De descrierea de aici ce parere aveti , am ris cu hohote impreuna cu inca citiva cind am citit ce a scris despre transformatorul de alimentare , frumoasa descriere cu povesti nemuritoare ....

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ovidanie , si eu am auzit multe si o sa mai aud , dar ce povestesti tu depaseste orice inchipuire .

Eu pe unii care imi trec pragul bunkerului i-as inregistra audio , sa auda si altii ce cereri bizare au unii care se cred audiofili sau vor sa se faca audiofili .

Prin Bucuresti ultima moda este sa le faci lipiturile cu aliaj care sa nu conțină plumb dar sa contina neaparat argint , ok.....lipim cu aliaj care contine argint , dar eu lipesc numai cu aceasta marca Oyaide http://stereoplanet.ro/oyaide_ss_47_1_0kg , imi cumparati aliajul si va lipesc cu el , cind vad cit costa o lasa mai moale .

Link spre comentariu

-Si inca un amanunt foarte important: Daca e sa ne intelegem dorim sa participam si noi la constructia amplificatorului, vom stabili un program zilnic si vom lucra impreuna.

Dupa o saptamana am dat raspusn negativ. Din punct de vedere tehnic este posibil un asemenea amplificator dar mai bine lipsa o asemenea lucrare.

La faza asta le puneam un tarif de 60 Euro/ora. Meseria costa.

Link spre comentariu

Scuzati greselile, scriu pe telefon.

Radem noi de audiofilii mei dar daca tipii sunt niste vizionari? Daca asa vor arata amplificatoarele peste ceva timp? De ce nu ar fi asa? Tehnic aste posibil, daca apare unul mai hotarat sa popularizeze ‘configuratia ‘ in scurt timp toti audiofilii vor dori ‘amplificator ca in povestea lui Ovidanie’.

Imi imaginez cum ar decurge o auditie: -Prietene, da pe EL34 mai baga niste volti la anodica, comuta pe parafaza ca asa se asculta Led Zeppelin !!! Si lasa naibii in pace etajul de intrare, nu auzi ca n-are sibilanta??

Amplificator cu patru panouri frontale, plin de butoane pe toate partile. Poate una-doua manete si pe capac. Sau daca-i faci picioare mai inalte poti sa bagi mana si pe dedesupt, sigur se pot inventa si pe acolo niste reglaje.

Intre o tristete de amplificator cu un singur led pe panoul frontal si un amplificator-spectacol cu vreo douazeci de reglaje si opt voltmetre analogice frumos luminate ce credeti ca alege snobul audiofil?

Am stat si am gandit bine, ‘audiofilii’ mei nu sunt cretini. Baetii stiu exact ce vor, cred ca in caietul ala unde-si lua notite au sintetizat toata audiofilia de pe net si pariez ca mie mi-au spus doar o mica parte din visele lor. De ce zic asta? Nu au pomenit de reactia negative. Mama-mia de de-a reglaje se se pot face cu reactia negativa. Un panou intreg ar putea fi dedicate reactiei negative. Da’ e musai ca amplificatorul sa fie patrat? De ce n-ar fi hexagon? Poate ar trebui sa-I trag de limba, s-ar putea aflu chestii halucinante.

Link spre comentariu

Eu ma gandeam ca se putea realiza sursa de alimentare de exemplu intr-o cutie separata si nu era nevoie de instrumente pe lateral. Se facea o stiva de aparate unde fiecare era un modul. Bineinteles ca era un pret si asta dar se putea face chiar si pe un rack de 19'.

Link spre comentariu

Scuzati greselile, scriu pe telefon.

Radem noi de audiofilii mei dar daca tipii sunt niste vizionari? Daca asa vor arata amplificatoarele peste ceva timp? De ce nu ar fi asa? Tehnic aste posibil, daca apare unul mai hotarat sa popularizeze ‘configuratia ‘ in scurt timp toti audiofilii vor dori ‘amplificator ca in povestea lui Ovidanie’.

Imi imaginez cum ar decurge o auditie: -Prietene, da pe EL34 mai baga niste volti la anodica, comuta pe parafaza ca asa se asculta Led Zeppelin !!! Si lasa naibii in pace etajul de intrare, nu auzi ca n-are sibilanta??

Amplificator cu patru panouri frontale, plin de butoane pe toate partile. Poate una-doua manete si pe capac. Sau daca-i faci picioare mai inalte poti sa bagi mana si pe dedesupt, sigur se pot inventa si pe acolo niste reglaje.

Intre o tristete de amplificator cu un singur led pe panoul frontal si un amplificator-spectacol cu vreo douazeci de reglaje si opt voltmetre analogice frumos luminate ce credeti ca alege snobul audiofil?

Am stat si am gandit bine, ‘audiofilii’ mei nu sunt cretini. Baetii stiu exact ce vor, cred ca in caietul ala unde-si lua notite au sintetizat toata audiofilia de pe net si pariez ca mie mi-au spus doar o mica parte din visele lor. De ce zic asta? Nu au pomenit de reactia negative. Mama-mia de de-a reglaje se se pot face cu reactia negativa. Un panou intreg ar putea fi dedicate reactiei negative. Da’ e musai ca amplificatorul sa fie patrat? De ce n-ar fi hexagon? Poate ar trebui sa-I trag de limba, s-ar putea aflu chestii halucinante.

Trimite-i in Atena...cica audiofilii greci sunt cei mai tari in toate. :rade:. Cica erau si ceva filme pe net cu ei, dar nu alea de pe xhamster.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Am stat si am gandit bine, ‘audiofilii’ mei nu sunt cretini. Baetii stiu exact ce vor, cred ca in caietul ala unde-si lua notite au sintetizat toata audiofilia de pe net si pariez ca mie mi-au spus doar o mica parte din visele lor. De ce zic asta? Nu au pomenit de reactia negative...Poate ar trebui sa-I trag de limba, s-ar putea aflu chestii halucinante.

Baietii nu stiu ce vor. Au auzit (vorbe, nu muzica), au citit (review-uri si bâlbe de marketing) si acuma vor o scula cum n-a mai vazut lumea. În cel mai fericit caz spera sa refaca set-up-ul original din studioul de înregistrari. Ca numai cu ala vor auzi Led Zeppelin ca la origini. Ramâne însa problema difuzoarelor si al spatiului de auditie. Trimiteti-i la mine ca am niste idei în acest sens. Dar costa. Numai la nivel de iluzie (adica animatiile unui simplu film - Transformers), câteva zeci de milione.

La ora actuala reactia negativa e tabu. Adica very bad thing. Dar s-ar putea jongla cu rezistenta interna a surselor de alimentare.

Daca ar fi stiut ce vor, ar fi cautat un DSP sau l-ar fi contactat de exemplu pe nenea Hafler. Parca asta se lauda ca poate replica sunetul oricarui amplificator.

Iar daca ar avea capul pe umeri, ar cheltui banii pe niste bilete la concert.

Link spre comentariu

Sau cu alte cuvinte,legea de aur a comertului spune ca orice lucru pe lumea asta se poate vinde,indiferent de pret.Conditia este sa gasesti prostul potrivit.

Pe asta mizeaza cei care vand stupizenii la pret exorbitant.Stiu sigur ca se va gasi din multime unul care sa cumpere produsul si apoi sa se laude cu cat a costat,altfel nu mai are nici un farmec pt el.Calitatile tehnice nu conteaza,pt ca oricum nu le stie aprecia.Dupa asta isi face simtita prezenta,efectul de turma.

... mai nou, fac parte dintre ei... am decis că am făcut destul foamea, şi-am urmat sfatul ăla binevoitor de acum aproape 30 de ani! :rade:

Link spre comentariu

Eu nu vad o problema in a avea un proiect ambitios.

Ar putea fi chiar extins, cu un arduino sa controlezi toate tensiunile alea.
Comanda oricum in tensiune o faci, nu e chiar asa complicat.
Plus baza proiectului, sursele reglabile, etc fac o casa buna pentru un aparat util pt ptototipizare.
Cine stie ce poti regla cu el, sa cauti puncte optime de functionare pt fiecare model lampa care va fi folosita intr-un amplificator ulterior.
Reglezi rapid, asculti, reglezi iar, apoi notezi reglajul si faci urmatorul amplificator direct reglat la curentii aia.
Proiectul e destul de modular, poate fi abordat in etape, fiecare dintre ele avand o finalitate, nu lucri luni intregi pana sa il faci sa cante.
ASta legat de partea utila, dar in rest probabil ca oamenii merg mai mult pe povesti decat pe inginerie.
Idem pt partea cu quad.
Unde vad doar 2 ipoteze.
Ori schema publica e voit cu greseli in ea, ca sa descurajeze furtul. (Am dat toate detaliile modificarilor facute de mine ca ampliful sa mearga)
Altfel e doar o petarda de schema in care s-au trantit niste mosfeti fara nici un fel de reproiectare pe baza caracteristicelor lor.
In schimb s-au folosit condensatoare din folie audiofila cu dielectric din lacrimi de pui de urs de panda.
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări