Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pacienti audiofili

Postări Recomandate

La 29.12.2021 la 19:24, merck a spus:

daca inchid destul de mult ochii reusesc sa citesc. 

E si normal! Vorbim de un sistem optic, ochiul, la care ii pui o "diafragma" foarte mica, deci creste profunzimea de câmp si, planul optic, retina, intra in zona de claritate. Poti verifica asta cu orice aparat foto TTL.

Link spre comentariu

Eu sunt chior, port ochelari. Un amic mi-a adus o pereche de ochelari, care in loc de lentile obisnuite, avea unele opace cu  niste gaurele f mici. M-am uitat prin ei si am vazut un cablu de antena la vreun km distanta. Cu ochelarii mei, nu-l vedeam deloc.

Cica acei ochelari erau pt imbunatatirea vederii (sa citesc cu ei)-m-am lipsit.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Alta gasaelnita. Inteleg ca l-a strunjit, dar care e faza cu carioca? Nemazgalit, parea neterminat?

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
La 06.01.2022 la 2:01, vera a spus:

Eu sunt chior, port ochelari. Un amic mi-a adus o pereche de ochelari, care in loc de lentile obisnuite, avea unele opace cu  niste gaurele f mici. M-am uitat prin ei si am vazut un cablu de antena la vreun km distanta. Cu ochelarii mei, nu-l vedeam deloc.

Cica acei ochelari erau pt imbunatatirea vederii (sa citesc cu ei)-m-am lipsit.

Exista, se numesc ochelari stenopici!

Link spre comentariu

Exact, se poate face probă de către oricine acasă, folosind eventual în loc de carton găurit, o plasă fină de metal recuperată de la un radio portabil, ce juca rol de mască pentru difuzor. Stenopul reprezintă practic o ,,lentilă,, punctiformă, ce asigură o profunzime ridicată imaginii. Repet, nu e o escrocherie, ochelarii stenopici chiar funcționează.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări