icar Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 La 29.12.2021 la 19:24, merck a spus: daca inchid destul de mult ochii reusesc sa citesc. E si normal! Vorbim de un sistem optic, ochiul, la care ii pui o "diafragma" foarte mica, deci creste profunzimea de câmp si, planul optic, retina, intra in zona de claritate. Poti verifica asta cu orice aparat foto TTL. Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Eu sunt chior, port ochelari. Un amic mi-a adus o pereche de ochelari, care in loc de lentile obisnuite, avea unele opace cu niste gaurele f mici. M-am uitat prin ei si am vazut un cablu de antena la vreun km distanta. Cu ochelarii mei, nu-l vedeam deloc. Cica acei ochelari erau pt imbunatatirea vederii (sa citesc cu ei)-m-am lipsit. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 15, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2023 (editat) Alta gasaelnita. Inteleg ca l-a strunjit, dar care e faza cu carioca? Nemazgalit, parea neterminat? Editat Iunie 15, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 La 06.01.2022 la 2:01, vera a spus: Eu sunt chior, port ochelari. Un amic mi-a adus o pereche de ochelari, care in loc de lentile obisnuite, avea unele opace cu niste gaurele f mici. M-am uitat prin ei si am vazut un cablu de antena la vreun km distanta. Cu ochelarii mei, nu-l vedeam deloc. Cica acei ochelari erau pt imbunatatirea vederii (sa citesc cu ei)-m-am lipsit. Exista, se numesc ochelari stenopici! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 Exact, se poate face probă de către oricine acasă, folosind eventual în loc de carton găurit, o plasă fină de metal recuperată de la un radio portabil, ce juca rol de mască pentru difuzor. Stenopul reprezintă practic o ,,lentilă,, punctiformă, ce asigură o profunzime ridicată imaginii. Repet, nu e o escrocherie, ochelarii stenopici chiar funcționează. Link spre comentariu
Postări Recomandate