Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pacienti audiofili

Postări Recomandate

Vizitator viobio

1534502618_XindakMT3-osurprizaplacuta.jpg.11ec71956b856dcc75a6aea051291a39.jpg

Xindak MT-3 RC este un amplificator  pushpull, care ofera 40W in clasa AB in varianta pentoda si 18W clasa A in varianta trioda. Schema amplificatorului este una clasica. Nu se poate spune ca  cineva de la departamentul de dezvoltare al chinezilor a dorit sa reinventeze roata. Etajul de amplificare foloseste patru tuburi EL34 , etajul de preamplificare  un tub 12AX7, iar convertorul de faza doua lampi 6N8P.
Fara sa aiba un design de top sau sa foloseasca materiale scumpe, de exemplu insertii de lemn nobil,  Xindak MT-3 RC  arata surprinzator de aspectuos pentru un amplificator Made in China

Când te consideri audiofil și te apuci să faci descrieri tehnice :84

Tot articolul pe larg 

https://www.hifitech.ro/revista/audio-hi-fi/xindak-mt3-rc-o-surpriza-placuta-r128/

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 7 ore, bcristian a spus:

Nu esti prost pentru ca-ti cumperi Maserati, ci daca cumperi magnet de aliniat moleculele de benzina,

Amu, "alinierea" magnetica a moleculelor de benzina se poate pune în evidenta prin masuratori (cu frecventmetrul).

Editat de franzm
Link spre comentariu

Nu esti prost daca iti cumperi Maserati si nici daca iti cumperi Logan. Prost esti atunci cand spui ca nu exista masina mai buna decat a ta. La fel e si cu sunetul.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Alte perle aici https://www.hifitech.ro/revista/audio-hi-fi/denafrips-terminator-plus-–-un-narator-al-sunetului-r166/

"

Terminator Plus are urmatoarele imbunatatiri: 

• oscilatoare de cristal controlate in cuptor
  • o sursa de alimentare de curent ecranata si incapsulata
  • adaugarea unor rezistente film cu rata de toleranta de 0,005% ce functioneaza ca un tampon RAM de mare viteza, care stocheaza datele digitale in memorie pentru un jitter teoretic neglijabil atunci cand sunt citite de ceasurile digitale
  • toate intrarile S/PDIF folosesc FPGA pentru o cale de semnal mai scurta"

Nu vad unde este cuptorul care controlează quartzul.... 

Rezistențele metal film cu toleranța de 0,005% au început să stocheze informații digitale. 

Citiți articolul pentru că este extrem de interesant. 

Link spre comentariu

"in procesarea bitilor digitali audio in sunet analogic." ,"Basul se simte profund, carnos, usor intunecat."

Oare acel care crede in asa ceva are un IQ mai mare decat un om oarecare ? Pentru mine este un prost indiferent de cati bani potate sa dispuna .

Sau alte prostii

"De asemenea, 4 x 0,1F superconductori pentru digital si 12 superconductori pentru partea analogica a circuitului furnizeaza curent continu filtrat si curatat."

La OCXO care  asta inseamna, nicidecum controlata in cuptor .

Editat de bogdan546
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 4 minute, +_Florin_+ a spus:

O fi vrut să spună "oscilatoare cu quartz plasate în incintă termostatată" ?  :rade:

Este greu să traduci dacă nu ai cunoștințe tehnice, scrii tâmpenii ca să aibă alții de ce râde. 

Acum 21 minute, BRANCA a spus:

Parcă am citit un articol despre mâncare semnat Anton Roman!...

N-am înţeles ce sunt rezistenţele alea "tampon RAM de mare viteză"...

"Modest" individul.Nu i-au trecut prin mână decât câteva mii de echipamente audio!!...

Mai avem un coleg de forum care a ascultat și probat mii de sisteme audio. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

"Aici prezint ceea ce lucrez. O sa pun poze si cu interiorul imediat cum le voi face. Ca date tehnice generale suplimentare as completa acum din memorie:
- capacitate totala de filtrare circa 108.000 uF
- transformator care sustine 1.000w
- etaj de intrare cu arii THAT 340
- tranzistoare finale bipolare MJL4281/MJL4302
-disipatie in clasa A 2x50w"

Capcană pentru audiofili "disipație clasă A 2x50w" 99,99% dintre necunoscători au înțeles și înțeleg că amplificatorul livrează 2x50w in clasă A, știți cine este cel care a scris așa ceva..... nu mai are rost să dezvolt. 

Dădea vina pe cel care vindea amplificatorul cu cei 2x50w in clasă A, defapt chiar el a scris asta pentru a induce in eroare profanii care când aud de clasa A..... fac pe ei de emoție. 

Discuția pe larg aici https://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=4&t=2373&start=15

Editat de viobio
Link spre comentariu

Chestia e ca dumele astea scrise ca dume in mod voit sunt luate in serios de tot felul de analfabeti audiofili cu bani care chiar pun botu la ele pt ca tehnic sunt praf.

Si apoi iti explica pe un ton superior ca domne asta are rezistente de toleranta mica care iti scad jitteru!

Nu stii tu dinastea, ca n ai bani cati am eu si esti doar invidios si imi porti pica ca n ai valoarea mea.

Asta e toata audio-labofilia.

Il pui pe unu sa faca un blind test, ii inversezi faza la o boxa si cred ca peste jumate din cei cu pretentii nici nu se prind.

Dar ei aud cu urechea, cel mai precis instrument.

Link spre comentariu

dezvoltat in China pe baza modelului Terminator

:sefrau Am pus-o... 

:rade:

Pianul este sprintar, radiaza bucurie si placere muzicala. Notele de pian se dezintegreaza intr-un sunet moale, catifelat. Identific usor calitatile timbrale ale sunetului pianului, simt prezenta unui instrument cu un corp masiv ce radiaza energie sonica. 

Link spre comentariu

Pe ăsta chiar l-a angajat cineva?!Sau,dacă l-au angajat,au făcut-o strict pentru "haudiofili"?!Mi-e greu să cred că o firmă cu "ştaif" nu ştie cu cine are de-a face!...

Dacă e vorba de importatori ghiolbani de-ai noştrii e explicabil...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări