Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte home made + amplificator

Vizitator Florinike

Postări Recomandate

Vizitator Florinike

Salutare. E primul meu post pe aici insa va citesc de cateva zile bune. Problema e asa: pe cand eram mai mic eram innebunit cu muzica, imi construiam boxe, faceam amplificatoare, etc...asta fara sa stiu parte de electronica prea multa.Dupa ceva timp am mai crescut si am avut sansa sa imi construiesc niste incinte acustice pentru casa dintr-un lemn, PAL, de biblioteca. Le-am facut dupa un model Visaton iar in prezent am ajuns la niste Difuri ATTO 200W, 8Ohmi si niste Twetere piezzo de 100W care din cate am citit aici sunt chinezarii. Filtrele sunt luate si ele din comert, 2 cai 100W.De curand am luat si un amplificator de putere care sa impinga boxele, e vorba de un Technics SU-800 2x100 W.Intrebarile mele sunte:-sunt bune difurile in combinatia asta, eventual cu ce as putea sa le schimb.-sunt ok filtrele sau nu, deoarece din cauza tweterelor piezzo, dupa un anumit volum tipa de te scot din camera. -statia are mai multe valori de impedanta de la 4 la 16 ohmi;cum e mai bine sa o tin, deoarece am citit pe aici ca ar fi bine sa fie mai mica impedanta pe statie fata de cea de pe boxe.In speranta ca nu v-am deranjat prea tare va multumesc anticipat pentru orice raspunsuri imi veti da.PS:o sa pun si poze cu fiecare in parte imediat ce le scot.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• snipson

1

• Sandu_alex_999

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Florinike

Diful de bass Posted Image

Boxa in sine Posted Image

Tweterul este cel din imagine, nu i-am mai facut poza pentru ca nu avea sens. Este o goarna si atat.

Boxa e facuta pe bass reflex, 75% plina cu vatelina, restul despartit de partea de sus prin niste parti de lemn, precum era modelul. Tubul de bass are cam 10 cm in interior.

Am mai citit pe aici si am taiat, pe langa filtru, inaltele de pe twetere cu un condensator de 2,2 Mf si acum se aud ceva mai bine insa tot tipatoare sunt.

De asemenea am observat ca in functie de cantitatea de vatelina din interiorul boxei exista diferite niveluri de bass: daca e foarte putina vatelina, boxa are un sunet gol insa foarte pronuntat pentru urechi. Daca este pe jumatate plina sunetul se schimba putin si bassul devine mai suportabil pentru urechi iar daca e indesata bine vatelina bassul este mai fin, mai bun insa se propaga mult mai rau in casa.

Link spre comentariu
Vizitator andrei_art

Intr-adevar impedanta boxelor trebuie sa fie egala sau mai mare decat cea a amplificatorului. In caz contrar acesta se arde... Si inca ceva... daca nu e cu suparare, v-as sfatui sa calculati incintele boxelor dupa parametrii difuzoarelor, si despre tweeterul ala piezo nu stiu ce sa va spun... sincer mie numi place cum se aud astea :rolleyes: Pe forum puteti gasi de asemenea scheme de filtre pentru boxe si vi le puteti confectiona...ca din cate am inteles aveti ceva cunostinte in electronica :smt001 Pentru informatii mai elaborate asteptati raspunsurile veteranilor forumului :smt003 Mult noroc in continuare.

Link spre comentariu

Ok eu mi-am modificat postul :weedman: Nu am citit discutia aia , de obicei nu ma intereseaza discutiile despre piezo-ceramice :toimonster: My bad :partyman: Succes :smt006

Link spre comentariu
Vizitator Florinike

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Ma gandeam ca trebuie sa pun si o rezistenta in paralel dar am zis ca fiind filtrul acolo, nu mai trebuie.O sa am nevoie si de o schema de filtru, sau eventual daca stie cineva de unde pot lua niste filtre mai bune...Ce parere aveti de difuri? Sunt ok?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări