Mishu_17 Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Buna ziua, am realizat un prelungitor electric folosind cativa metri de cablu cu 3 conductoare litate de 1.5mmp. In momentul in care am strans un surub la capatul care se introduce in modulul cu prize am observat ca surubul avea filetul defect si nu tinea (se invartea in gol). Am luat un alt surub care era mai lung si pe care apoi l-am taiat si l-am folosit in locul surubului cu probleme. Am verificat prelungitorul si am ajuns la concluzia ca e functional. Problema de care m-am lovit este urmatoarea: s-ar putea ca in viitor sa fie probleme din cauza surubului pe care l-am inlocuit cu un alt surub din cauza ca se invartea in gol ? De exemplu s-ar putea ca in viitor contactul sa nu mai fie bun, din cauza surubului respectiv cu toate ca am verificat ca acesta sa fie strans cat mai tare ? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Nu e mai bine firele cositorite direct pe barete ?? Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Iulie 23, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2017 Nu stiu daca e mai bine sa fie cositorite. In acest caz poate iese o lipitura rece si atunci nu e bine. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Daca ai indoieli, de orice fel, intemeiate sau nu, nu crezi ca este mai bine sa schimbi componenta cu problema? Pentru 2-3 lei? Daca il folosesti cu un consumator de 10W mai treaca-mearga, dar daca te duci la cativa Amperi crezi ca este bine sa risti??? Si daca Gica sau Fane te linisteste, ca a facut el asa ceva si amers si la sudura - tu crezi? Adevarat, ca de asta suntem romani nu nemti ... merge si asa! Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Iulie 23, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2017 Multumesc pentru ajutor. Pana la urma am inlocuit prelungitorul cu unul din comert. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 De curiozitate, ce prelungitor era? Daca e vorba de Legrand cu 4-5-6 posturi ca asta: http://helmat.ro/electrice/prelungitoare-electrice/cap-prelungitor-5-posturi-legrand-fara-cordon.html n-ar trebui sa fi avut problema asta, am cumparat chiar ieri unul si am pus cablul foarte usor, a mers perfect, nici o problema la suruburile din cutia de conectare,daca ati pastrat bonul, inapoiati-l la magazin. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Din comert, de unde ? Vezi sa nu fi nimerit unul din ala cu sectiunea cablului de 1.0 mmp. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Iulie 23, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2017 (editat) De curiozitate, ce prelungitor era? Daca e vorba de Legrand cu 4-5-6 posturi ca asta: http://helmat.ro/electrice/prelungitoare-electrice/cap-prelungitor-5-posturi-legrand-fara-cordon.html n-ar trebui sa fi avut problema asta, am cumparat chiar ieri unul si am pus cablul foarte usor, a mers perfect, nici o problema la suruburile din cutia de conectare,daca ati pastrat bonul, inapoiati-l la magazin. Era un prelungitor realizat de mine din cativa metri de cablu 3x1.5mmp, un stecher si un modul cu 3 prize Viko. Din comert, de unde ? Vezi sa nu fi nimerit unul din ala cu sectiunea cablului de 1.0 mmp. Nu stiu de unde, nu eu l-am cumparat. Cablul este la fel de gros ca si unul cu 3 fire de 1.5mmp. LE: am gasit o portiune pe cablu pe care este imprimat 3G1.5mm2 Editat Iulie 23, 2017 de Mishu_17 Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 (editat) Si pe stecherul care este turnat, scrie ca rezista la 16A, iar daca il pui la masina de spalat se topeste. Daca este chinezarie ieftina, iti recomand sa nu il folosesti la consumatori mari de energie (masina de spalat, calorifer electric etc) Am montat si eu cateva prize de prelungitor ieftine, cumparate din bazar si aveau suruburile o idee mai subtiri decat trebuia, in afara de asta aliajul era f moale. Daca le strangeai putin mai tare, se invarteau in gol. Editat Iulie 23, 2017 de cristian2009 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 (editat) Cablul este la fel de gros ca si unul cu 3 fire de 1.5mmp. Chinezoii au talentul asta, sa puna mult plastic, dar inauntru gasesti doua-trei lite microscopice, sau fier cuprat, etc. Viko e un "turcism"-de evitat. Editat Iulie 23, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Exista si de incredere dar trebuie sa ai bugetul corespunzator vezi Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Si cum ne dam seama de grosimea conductorului, fara sa taiem cablul? De pilda eu am cumparat 3 prelungitoare BACHMANN, la 1,5m lungime, cu 6 prize si intreupator cu LED, pe cablu scrie 3G1,5mm2. Nu pot desface tripla, ca au pus niste suruburi mai ciudate. (intr-un fel e mai bine asa). La lungimea asta, nu cred ca merge cu masurarea rezistentei conductorului cu multimetrul (e prea scurt), consum am avut maxim 2KW pe unul dintre ele, 1,5 kW pe al doilea (intervale scurte de timp la ambele) si 0,5kW pe al treilea (asta e folosit mai intensiv)...vad ca rezista de un an. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Cred ca o astfel de intrebare are un raspuns evident: stii ca specificatiile sunt respectate doar in cazul ca folosesti un furnizor serios, ceea ce inseamna ca din start ai renuntat la preturile "atractive". Cumperi de la taraba - stii din start ca iei o porcarie, dar probabil ca asta si cauti. Cumperi din sursa sigura - stii ca iei ceva la care primesti si DS sau macar specificatii complete . in plus esti sigur ca acestea concorda cu realitatea. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 La lungimea asta, nu cred ca merge cu masurarea rezistentei conductorului cu multimetrul (e prea scurt), consum am avut maxim 2KW pe unul dintre ele, 1,5 kW pe al doilea (intervale scurte de timp la ambele) si 0,5kW pe al treilea (asta e folosit mai intensiv)...vad ca rezista de un an. Cu multimetrul nu , cu un miliohmmetru, da . Dar dacă nu ai așa ceva poți foarte simplu să pui prelungitorul respectiv sub o sarcină cunoscută și să măsori tensiunea la intrarea și la ieșirea din prelungitor. Este aproximativ dar relevant. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum