morarul Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Părerea mea este ca ai prea mult timp liber..... și-ți place sa te joci. Este cel mai frumos lucru pe care ti-l poti permite, indiferent de varsta! Toate cele bune! 2 Link spre comentariu
gsabac Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Cred ca este o metoda buna sa faceti bobine secundare cu diverse tensiuni aditionale, cu putere destul de mare, daca sunt necesare la un amplificator. In legatura cu formele de unda, se vede ca sunt cu caracteristici asemanatoare cu cele culese de sonda. @gsabac Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Raportul transferului de puteri nu va rămâne constatat dacă se folosesc bratele laterale (numai unele). Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Părerea mea este ca ai prea mult timp liber..... și-ți place sa te joci. ... uiţi că ai de-a face cu un radioamator? în altă ordine de idei, felicitări, flomar! P.S. sigur unul din sfinţii inventaţi exista deja, dar ai fost băiat bun... şi n-ai zis că e vorba de Sf. Mifty! Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 31, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2017 Multumesc , MifTy! P.S. sigur unul din sfinţii inventaţi exista deja, dar ai fost băiat bun... şi n-ai zis că e vorba de Sf. Mifty! In calendarul meu nu era....dar,l-am trecut acum,pentru eventualele 'experiente' viitoare! Link spre comentariu
elctropan Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Felicitări dle Florea. Îmi menţin părerea să încercaţi să brevetaţi la OSIM.Mi se pare ceva foarte deosebit. Cu stimă, Link spre comentariu
flomar60 Postat August 1, 2017 Autor Partajează Postat August 1, 2017 Saturația determină ascuțirea curentului așa cum se vede și mai sus dar nu deformarea fluxului. Dacă analizăm tensiunea în secundar ( tot în gol, desigur ) obținem o formă mult mai cuminte, apropiată de cea a tensiunii primare. Faptul că acest secundar ”vitreg”, cum l-am numit mai sus, prezintă o tensiune atât de diferită denotă faptul că acolo se combină mai multe fluxuri , nu doar cele câteva linii pierdute din fluxul principal. De altfel și dependența puternică de poziția relativă spune același lucru - cred eu. În fine, dacă colegul @flomar o să aibă timpul și dispoziția să facă, folosind același receptor, și alte determinări o să putem, probabil, trage mai multe concluzii. Am reusit sa fac teste pe un toroidal.... Setarile osciloscopului: -amplif Y ->10mV/div -baza timp -> 2 milisec. -sonda -> x1 ....daca se observa setarile osciloscopului la testul trafului meu- 5mVdiv si sonda x10 -se constata ca amplitudinea este de cel putin 5 ori mai mica...de asemenea semnalul dispare la o distanta de 6-7cm.... -zona unde sunt scoase capetele infasurarilor: - zona opusa: -in mijlocul toroidului: Multumesc d-le Nicu!....nu e cazul pentru OSIM.... Sper sa gasesc timp sa confectionez o inductanta de test dupa sugestia d-lui popa marius si sa fac niste masuratori.... Link spre comentariu
UDAR Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 Nu intenționez să mai insit pe acest subiect . Totuși rezultatele postate acum de @flomar îmi întăresc părerea că acolo avem o combinație de fluxuri. Posibil chiar cu cele generate de firele de legătură. Nu văd altă explicație pentru diferența dintre primele două oscilograme de mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum