Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta 12 inch sfaturi

Faby22

Postări Recomandate

Buna ziua! De curand am construit o incinta de 12 inch (mai exact acest proiect) ma gandeam ca difuzor sa folosesc an 0812-8 si driver ce sa aleg intre comp 44, comp 34 sau sal dph 1416 si ce filtru sa pun? multumesc !

post-247809-0-03469000-1500795899_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Faby22

3

• ahegyes

1

• andrei_vasile

1

• Spotter.Cv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Alegerea difuzoarelor se face in functie de ce se doreste de la ele si in functie de pret dar, filtrele se construiect dupa difuzoarele alese si cutie (adica nu se cumpara gata facute).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

salut

un Difuzor 12inch Alien AN-0812 4ohm, ofera bass suficient ?

sau sa intreb altfel:

intre ce le 2 de mai jos, care ar oferi un bass mai puternic la aceeasi putere, ~ 100w

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/difuzor-12inch-alien-0812-4ohm-p-7672

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/difuzor-30cm-12inch-hwf-0312-alien-4ohm-p-12090

Editat de andrei_vasile
Link spre comentariu

Se pare ca multi nu inteleg un lucru, de aici si lipsa de raspunsuri din partea colegilor de forum. Fratilor, cutiile se fac dupa ce ai difuzoarele, si le faci in functie de parametrii acestuia, bineinteles cu filtru pe masura difuzorului, asta daca intreadevar vrei sa faci o boxa, nu faci o cutie care iti place tie,dupa care intrebi pe forum daca merge sa bagi difuzorul x in ea, este o aberatie asta.

Link spre comentariu

Nu ai cum sa o calculezi daca nu ai parametri.

Daca vrei sa o calculezi si nu ai parametri mai poti incerca sa ii masori, dar nu e deloc usor.

De obicei nu se merita lucrul asta, pentru ca daca producatorul difuzorului nu ii da inseamna ca nu e unul serios si difuzorul nu merita atentia asta.

Link spre comentariu

Ok si atunci cum calculez o incinta de la 0 ptr un difuzor care nu are parametri ? Eu doar am intrebat daca a mai facut cineva combinatia asta

Atunci cand cumperi un difuzor fara parametrii, iti asumi din start un risc. Eu mi-am asumat riscul asta cu mai multe difuzoare China. Am facut si desfacut cutii pana la loc comanda. Ce pot sa-ti spun, e ca difurile de genul asta, trebuie ajutate din cutii, (daca vrei ceva bas de la ele).

In primul rand, trebuie sa afli pe propria cheltuiala si munca, daca acel dif merge in incinta sealed sau BR. Faci o cutie generica (sa zicem 75x40x40cm pentru diful in cauza). Prima data incerci diful in incinta sealed, daca are bas decent, ai scapat. Daca nu, tai o gaura, faci un port BR (din teava plastic sau PAL) incepi cu portul mai lung si tai din el in functie de cum iti doresti sa sune. La diful in cauza (an0812), eu as face o incinta BR acordata pe la 45-50Hz, volum intern/util, minim 80l.

Cutia care o ai cred ca ar suna bine (fara pretentii de cine stie ce bas) cu un AN0312 + driver

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări