Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK 402-090S

Postări Recomandate

Buna seara ,

O info va rog : are cineva de vanzare unul sigur , (poate fi si second ) ? Sau , daca a mai luat cineva , de unde a gasit unul bun ? La Mivarom sunt carcase goale !

Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• modoran

3

• Florinel TV

2

• adfl

2

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

Eu as schimba prostia asta de STK cu TDA7294 pe cablaj de test si gata, nu se va mai arde in veci.

Depinde unde este montat acest ci daca este cu protectie atunci nu va functiona cu alt ci

Link spre comentariu

Ca sa fie asa a dracului protectia aia ar trebui sa nu functioneze nici cu STK-ul scos, ori daca merge cu STK-ul scos va merge si cu orice alt final. De obicei protectia masoara caderea de tensiune pe rezistentele de putere externe.

Link spre comentariu

Eu as schimba prostia asta de STK cu TDA7294 pe cablaj de test si gata, nu se va mai arde in veci.

aiurea ! ia da-i matale o tensiune de alimentare mai mare decit cea maxima din datasheet , sa vezi cum ii da borsul pe nas imediat . in afara de asta , bineinteles ca mai exista si alte metode de a distruge acest ci extrem de rapid . o sa dau un singur exemplu concludent ... un foarte bun prieten de-al meu , destul de bun depanator , avea de livrat la foc automat 2 module de aaf , echipate fiecare cu cite un tda7294 . mi-a cerut voie sa le lipeasca la mine , eu dindu-i toate piesele necesare la mina , inclusiv cablajele ...lucru care s-a si intimplat , evident . aveam in acel moment pe stoc 8 bucati de tda7294 , absolut originale st , provenite dintr-o sursa extrem de sigura . lipirea s-a facut cu un ciocan de lipit hakko , made in japan , de 30w , alimentat la 230v ca . dupa lipirea primului modul , a verificat ohmetric modulul si ... stupoare ... scurt intre un pin de alimentare si masa . repetat experienta DE INCA 3 ORI ... acelasi rezultat . dupa 4 integrate prajite LA RECE --- adica virgula cu modulul nealimentat inca --- l-am luat la betze si i-am zis ...bah , esti nebun ...hai sa procedam altfel , ca tu imi pirlesti toate cele 8 integrate . mi-a trecut prin cap ideea de a masura cu un voltmetru tensiunea prezenta pe virful ciocanului de lipit ... big surprise ... din cauza izolatiei oarecum compromise , aveam o componenta alternativa , fata de masa de 27 de volti alternativ , care distrugea instantaneu integratele atunci cind le lipeai . primele 4 integrate fiind deja compromise , au luat calea cosului de gunoi , iar integratele nr 5 si 6 le-a lipit asa ... ciocanul de lipit lasat sa se incalzeasca puternic , apoi scos din priza ...si lipit cu el pina nu mai topea fludorul ... apoi iar bagat in priza ...si tot asa pina a terminat treaba . bineinteles ca modulele n-au mai prezentat ulterior acel scurt pacatos si au functionat absolut ireprosabil .

concluzia este ca ... inca nu s-a inventat pe planeta pamint un circuit integrat infailibil . toate lucrurile mor ... chiar si pietrele se macina in timp , din cauza eroziunii .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Nu a spus nimeni ca TDA7294 ar fi infailibil, am spus doar ca nu se arde la fel de usor ca STK-ul, adica in modul uzual prin supraincalzire sau prin conectarea mai multor difuzoare in paralel pe iesire de impedanta mica ( ca astea-s cauzele uzuale pentru care se duc STK-urile, clientul vrea sa se "auda" cat mai tare pana pocneste )

Cat priveste treaba cu ciocanul de lipit hakko, stiam ca japonezii fac lucruri bune de obicei, posibil sa fi fost din ala luat de la chilipiruri din talcioc, locul lui era de fapt la tomberon

Link spre comentariu

Buna seara si multumesc pentru postari , STK-ul este pe o combina Sony model HCD-RL3_ vers1.0 ( nu pot atasa service manual nici compresat , se gaseste usor pe net )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări