Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cleste de sertizat papuci

StelianP

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Eu le cositoresc partea care e in contact direct cu papucul, iar peste izolatia firului strang cu patentul sau un spitz urechile alea de sus si sunt ca turnate

Link spre comentariu

Si eu tot clestele ala din link in folosesc. Pana sa il cumpar (la o treime din pret fata de acel magazin), foloseam tot felul de metode : cositorire, strans cu patentul sau ce aveam la indemana etc. Imi pare rau ca nu am cumparat 2...

Link spre comentariu

depinde de papuci...
dacă sunt din tablă subţire de alamă, merge de minune faza cu cositoritul, dar dacă sunt dintr-o tablă mai groasă, şi pe care nu prea prinde cositorul, iar patentul are braţele prea scurte, şi nu "are cuplu" să strângă bine...
cu foarfeca am încercat doar o dată, era să rămân fără un deşt, şi am zis că las metoda asta amatorilor de senzaţii tari... din 1968! :rade:

Editat de MifTy
Link spre comentariu
  • Administratori

De aia merge prost in Romania

In loc sa cumparati scula necesara ca sa faceti lucrarea de calitate si rapid folositi scule inadecvate si pierdeti timp(ineficienta) ca sa nu vorbim de calitatea lucrarii

Link spre comentariu

Clestele dedicat sertizeaza mult mai bine. Imparte firele litate in doua sectiuni,strangandu-le separat. Am folosit unul de imprumut de la un atelier auto si pot spune ca iese o treaba super. E cam scump dar merita, si te scuteste de lucrari inestetice cu lipituri si alte improvizatii. Nu zic ca n-am facut cu patentul si apoi cositorit,dar nu se merita. Cine se uita te catalogheaza drept carpaci.

F-crimp.jpg

Editat de StelianP
Link spre comentariu

Clestele dedicat sertizeaza mult mai bine. Imparte firele litate in doua sectiuni,strangandu-le separat. Am folosit unul de imprumut de la un atelier auto si pot spune ca iese o treaba super. E cam scump dar merita, si te scuteste de lucrari inestetice cu lipituri si alte improvizatii. Nu zic ca n-am facut cu patentul si apoi cositorit,dar nu se merita. Cine se uita te catalogheaza drept carpaci.

F-crimp.jpg

Am incercat si eu diferiti clesti, foarfece, ciocane, linguri si furculite, sertizarea, pur si simplu, nu arata cu ce vedeam in scule profesionale, asa ca mi-am cumparat clestele dedicat acestei operatiuni.

Pentru mine aspectul este pe primul loc.

Link spre comentariu

Clestele ala cu care am facut cateva sertizari e vreo 100 euro fara bacuri. E ceva mai scump decat mi-as permite in momentul acesta,dar o sa gasesc o varianta mai simpla si ieftina,strict pe tipul de papuci cu care lucrez.

Link spre comentariu

Si azi am lucrat toata ziua la un utilaj si mi-au sarit firele din 3 papuci originali sertizati de fabrica. Am desfacut frumos, bagat firele inapoi si cositorire si e sfant. Eu nu am apucat inca sa vad papuci sertizati care sa nu prinda joc in timp.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări