Yo4You Postat Mai 27, 2007 Partajează Postat Mai 27, 2007 Noi acesti oameni care suntem radioamatori suntem defapt niste putori mai nimeni nu construieste, toti vor de-a gata banu jos si scula profi hi! hi! Propun spre vizualizare urmatorul link: http://www.pa3ang.nl/index.php?page=hetwiel# astept pareri! PS:am de gand sa il construiesc am toate piesele necesare nu e mare scofala probabil ma va durea capul cu reglajul. Link spre comentariu
dj_radu69 Postat Mai 27, 2007 Partajează Postat Mai 27, 2007 da yo4you , nu se compara cand sti ca faci legaturi la mare distantza cu ceva care este facut cu mana ta, satisfactia este...MULT MAI MARE decat sa sti ca l'ai cumparat si te folosesti de el , poate in vacantza ma apuc sa imi construiesc si eu un TRANSCEIVER !Bafta tuturor la acest proiect ! RADU Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 28, 2007 Partajează Postat Mai 28, 2007 Eu de ex. mai construiesc. In ultimul timp am facut 5 transceivere BITX pe diferite benzi. Realizate cu componente de calitate, nu BC-uri&stuff am obtinut rezultate cel putin bune. Ultimul realizat este pentru banda de 14 M, la receptie aude tot ce aude si un ft250, filtrul ssb este hm pe 10 Mhz, cu o largime de bana de 2.2 Khz. La emisie nu scoate decit un sfert de watt dar asta se poate compensa ulterior. Il recomand tuturor celor aflati la inceput sau celor care doresc un echipament portabil usor de realizat si ieftin. Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 28, 2007 Autor Partajează Postat Mai 28, 2007 totusi ce parere ai fata de BITX20 ????Mie unu mi se pare mai performant acest transciver insa in practica nu am apucat sa il fac e trecut pe hartie urmeaza sa il construiesc. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 28, 2007 Partajează Postat Mai 28, 2007 cine fata de bitx20 ??? Daca este vorba de cel dsb e clar ca nu incape comparatie in favoarea bitx. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 28, 2007 Partajează Postat Mai 28, 2007 1. Receptorul sincrodina nu receptioneaza DSB. Deci 2 trcv-uri de acest tip nu se aud.2. Emisia DSB inseamna pierdere de putere la emisie, avand in vedere ca amplifici ambele benzi laterale. 3. Mai bun Bit-X. Nu iti faceai asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 28, 2007 Partajează Postat Mai 28, 2007 1. Receptorul sincrodina nu receptioneaza DSB. Deci 2 trcv-uri de acest tip nu se aud. Te contrazic putin, o sincrodina receptioneaza foarte bine DSB. Problema e ca receptioneaza simultan ambele benzi laterale. Daca pe cealalta banda laterala exista un alt semnal, le vei auzi pe ambele. Deci ai nevoie de o largime de banda dubla pentru o receptie neinterferata. for fun: @sorteh are mari dubii in a isi ridica autorizatia de la posta. Se teme de virus... :yawinkle: Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 28, 2007 Autor Partajează Postat Mai 28, 2007 eu stiu ca receptioneaza orice sincrodina am construit si stiu cum merge! Link spre comentariu
cirip Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 Sincrodina nu receptioneaza corect semnalul DSB. Nu discutam de situatii in care sunt alte statii adiacente. O singura statie DSB si nimic in stanga sau in dreapta. Un receptor sincrodina nu va receptiona corect.Pentru receptia corecta a semnalului DSB cu un detector de produs (sincrodina) este necesar ca purtatoarea locala de la receptie sa fie in faza cu cea de la emisie. Intrucat oscilatoarele de la emisie si receptie sunt independente, sinfazarea nu este posibila. Practic, receptia DSB cu o sincrodina este afectata de o modulatie in amplitudine suplimentara cu o frecventa egala cu diferenta dintre purtatoarea de emisie si cea de receptie.Pentru cei care nu sunt convinsi, le pot face demonstratia matematica si o simulare. Nu cred ca argumentul testului practic "am facut si merge" este concludent, pentru ca nu sunt multe statii DSB pe scurte. SSB este receptionat corect. DSB, nu.Cirip Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Atunci cine si de ce receptioneaza corect DSB? Link spre comentariu
cirip Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 In cazul in care atat emitatorul cat si receptorul sunt DSB, receptia se poate face prin suprimarea partiala a purtatoarei la emisie. La receptie, restul de purtatoare este folosit la generarea unei replici locale in faza cu cea de la emisie. Purtatoarea regenerata in receptor este folosita pentru demodulare. Situatia este de principiu. Nu cunosc sa se lucreze practic asa in benzile de radioamatori.In majoritatea cazurilor practice, receptia semnalului DSB se face cu un receptor cu filtre SSB inguste, care elimina una din benzile laterale. Banda laterala eliminata, sau mai corect, atenuata semnificativ, este tratata ca o statie adiacenta. In acest fel semnalul RF de tip DSB ajunge la detector ca semnal SSB si sinfazarea nu mai este necesara in vederea demodularii.Cirip Link spre comentariu
Vizitator gabicen Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Noi acesti oameni care suntem radioamatori suntem defapt niste putori mai nimeni nu construieste, toti vor de-a gata banu jos si scula profi hi! hi!Propun spre vizualizare urmatorul link: http://www.pa3ang.nl/index.php?page=hetwiel# astept pareri!PS:am de gand sa il construiesc am toate piesele necesare nu e mare scofala probabil ma va durea capul cu reglajul.Salut Y4You,Cele mai simple montaje...la nivelul unor "putori" cum zici tu...leneshecred ca gasesti aici: http://www.intio.or.jp/jf10zl/index.html.Poti sa construiesti XCVR-ul DSB de la PA3ANG si iesi cu el in emisie.Vezi cum faci schema de defazaj dupa mike....Gabiconsumabile.org Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Pentru Cirip!Scuze domnule ,nu stiu cum faci o demonstratie matematica la lucrul cu sincrodine,dar eu am lucrat practic cu un transceiver sincrodina (publicat in Tehnium6/1987)Am facut legaturi cu districtul 3(Adi din Buc)cu distr.6-Fagaras,cu 5(Satu-mare)si loco am lucrat cu un amic care avea si el tot o sincrodina.Specific ca puterea la emisie era doar de 5 W. Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Salut,Nu stiu despre ce schema este vorba. Ar fi bine daca o poti posta ca sa putem discuta despre acelasi lucru.De asemenea, cand spui ca si corespondentul avea sincrodina, asta se refera la receptor. TXul era DSB? Ptr ca problema de care vorbeam apare daca TXul este DSB si receptorul este sincrodina.Cirip Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 transceiverul respectiv era monoplaca,avea un receptor alcatuit din ARF,mixer la receptie cu TAA661 si AJF cu TBA 790.La emisie amplificator mike cu 741,modulator cu ROB025(cel mai greu de gasit in 1987) driver cu BD139 si final cu 2XBD139.Oscilatorul VFO(Clapp)comun la rx si tx.Antena aveam W3DZZ cu trapuri acordate ,intre 2 blocuri (et.7la et 4).Controale de la 44 pina la 59 in functie de locatie si propagare.Corespondentul cu acelasi model de trx, in aceiasi locatie(Deva)-avea mixerul de emisie cu ROB796.Eu l-am folosit 3-4 luni ,dar amicul de care vorbesc acum SK l-a folosit mai bine de un an.Revista cu pricina o am in colectie,dar v-a trebui sa gasesc un scanner.73's Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum